Geçtiğimiz sezon Super Bowl’u kazanan kadrosunu sürpriz bir şekilde korumayı başaran Tampa Bay Buccaneers, koşu hücumuna Cincinnati Bengals’tan ayrılan Giovani Bernard’ı da ekledi…

Buccaneers’ın Bernard’a bir yıllık bir milyon dolar verdiği açıklanırken, pas oyunundaki olumlu etkisi ile bilinen Bernard’ı Tom Brady’nin özellikle istediği belirtildi. Tampa Bay, geçtiğimiz sezon Tom Brady’nin liderliğindeki pas hücumunun yanında koşu oyununda da Ronald Jones ve Leonard Fournette ile de oldukça etkili olmuştu. Bu sezon Ronald Jones çaylak kontratının son senesine girerken, Fournette’in kontratı da bir yıllığın 3.25 milyon dolara uzatılmıştı.

Sekiz sezon boyunca Cincinnati Bengals forması giyen Bernard, hiçbir zaman takımın as koşucusu olmasa da BenJarvus Green-Ellis, Jeremy Hill ve Joe Mixon gibi isimlerle top paylaşmış ve ligin en iyi tamamlayıcı running back’lerinden biri olarak isim yapmıştı.

Buccaneers’a transferi ile ilgili konuşan tecrübeli oyuncu yaptığı açıklamada, “Bu organizasyona katıldığım için, sadece burada olduğum için gerçekten heyecanlıyım. Tesislere girdiğim andan itibaren tesis personeli olsun, aşçılar olsun, antrenman salonundakiler olsun, herkese bakınca halen bir heyecan olduğunu söyleyebiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk unvanını korumak için sahaya çıkacak bir ekibin parçası olacağı için de heyecanlı olduğunu dile getiren Bernard, “Geçen sene Super Bowl’u kazandınız ama halen kimsenin gardını indirmediğini görüyorsunuz. Herkes ikinci sene için heyecanlı ve ben den de bunun parçası olacağım için heyecanlıyım.” dedi.

Geçtiğimiz sezon Bengals forması ile 16 maçın 10’una ilk 11’de başlayan Bernard, sezonu 416 yard koşu, üç TD koşusu, 355 yard pas yakalama ve üç TD ile tamamlamıştı. Başka takımlarda workhorse running back olarak hücumun tüm yükünü çekebilecek Leonard Fournette ve Ronald Jones ile birlikte Bernard’ın Tampa’da nasıl kullanılacağı merak ile bekleniyor…