Super Bowl LV’de hücumda ve savunmada ilk 11 başlattığı tüm oyuncularını kadrosunda tutmayı başaran son şampiyon Tampa Bay Buccaneers, bir önemli veteranıyla daha yola devam dedi ve Antonio Brown ile bir yıllığına nikah tazeledi.

Antonio Brown’ın takımdan aldığı sözleşmenin 6.25 milyon dolar olduğu açıklanırken bu meblağın 3.1 milyon dolarının garanti ücret ve iki milyon dolarının da imza bonusu olduğu öğrenildi.

Tarihindeki ikinci şampiyonluğuna ulaştıktan sonra 2021 sezonunda bu başarısını tekrar etmeye çalışacak olan Bucs, off-season döneminde genel menajer Jason Licht önderliğinde önemli bir işe imza attı ve şampiyon olan ekibin kilit oyuncuları Chris Godwin, Shaquil Barrett, Rob Gronkowski ve Ndamukong Suh gibi isimleri kadrosunda tutmayı başardı.

2010-2018 sezonları arasında Pittsburgh Steelers forması giyen ve beş kez All-Pro yedi kez de Pro Bowl’a seçilerek NFL’in en korkutucu wide receiver’larından birisi haline dönüşen Brown’ın kariyeri, Steelers’tan ayrılışını takiben daha çok takım yöneticileri ile yaşadığı sorunlar ve saha dışı olaylarla anılır olmuştu.

2019 sezonu hazırlık kampını dev bir transfer olarak Oakland Raiders ile geçiren ancak genel menajer Mike Mayock ile girdiği münakaşa sonrası sezon başlamadan New England Patriots’a transfer olan Brown, sezonun henüz ikinci haftasını takiben hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları sonrası Patriots tarafından da kadrodan kesilmişti.

2020 off-season’ında Twitter’dan emekliliğini açıklayan ancak sezon içinde Buccaneers ile anlaşan Brown, Tampa Bay’de önceki yılların aksine takımın pas oyununa ekstra bir destek sağlamak için sahaya sürüldü. Brown, sezon içinde dördü ilk 11’de olmak üzere sekiz karşılaşmada sahaya çıkarken, 45 top yakalarken kaydettiği 483 yardın üzerine dört de touchdown ekledi. 32 yaşındaki tecrübeli wide receiver, Bucs’ın Kansas City Chiefs’i 31-9 ile devirdiği Super Bowl XL’de de bir touchdown pası yakalamayı başarmıştı.

Yakın zamanda, kendisine yönelik cinsel istismar iddialarında bulunan antrenörü Britney Taylor ile de hukuki olarak anlaşmaya varan Brown, şu an için yasal sorunlardan uzakta durmayı başarmış gibi gözüküyor. Henüz üç sene öncesine kadar ligin en etkili wide receiver’larının başında gösterilen Brown, Bucs ile geçirdiği ikinci senesinde eski günlerine dönüp takımın diğer wide receiver’ları Mike Evans ve Chris Godwin’den süre çalabilecek mi, hep birlikte göreceğiz…