Geride bıraktığımız üç sezonu, ikiz kardeşi Devin McCourty ile takım arkadaşı olarak New England Patriots’ta geçiren Jason McCourty’nin yeni adresi Miami Dolphins oldu. Tecrübeli cornerback, Dolphins ile bir yıllık sözleşme imzaladı…

Geçen sezon 15 maça ilk 11’de başlattığı Bobby McCain ile yollarını ayırdıktan yalnızca saatler sonra McCourty ile anlaşan Dolphins’te head koç Brian Flores, McCourty ile tekrardan buluşmuş oldu.

33 yaşındaki oyuncu, Flores’in Patriots’ta savunma koordinatörlüğü yaptığı son sezon olan 2018 sezonunda takıma katılmış ve Patriots’ın Super Bowl şampiyonluğuna yürüdüğü o yılda playoff’lar dahil olmak üzere 15 karşılaşmaya ilk 11’de başlamıştı.

2009 NFL Draftı’nın altıncı turundan Tennessee Titans’ın yolunu tutan McCourty, kariyerinin ilk sekiz sezonunu Titans formasıyla geçirirken 2017’de Cleveland Browns’a transfer olmuş ve son üç sezonda da ikizi safety Devin McCourty ile birlikte Patriots secondary’sinde görev yapmıştı.

Jason McCourty, 12 sezonluk NFL kariyerinde çıktığı 166 maçın 137’sine ilk 11’de başlayan McCourty’nin yakaladığı 18 interception, dokuz fumble’a zorlama ve beş de fumble recovery’si bulunuyor.

Kadrosunda cornerback olarak geride bıraktığımız sezonun interception kralı Xavien Howard ve Byron Jones gibi iki önemli isimi bulunduran Dolphins, ayrıca 2020 NFL Draftı’nın ilk turundan seçtiği Noah Igbinoghene’ye de sahip. Takım bir diğer eski ilk tur seçimi safety Malik Hooker’ı da hafta başında tesislerinde ağırlayarak secondary’sini güçlendirmek istediğini ispatladı.

2010 NFL Draftı’nın birinci turunda seçilen ve kariyerinde üç Pro Bowl ve üç All-Pro apoletleri bulunan ikizi Devin’e göre bir tık daha sönük bir kariyere sahip olsa bile Jason’ın 12 sezonluk tecrübesiyle genç Dolphins savunmasına önemli bir katkı yapması bekleniyor…