Geçtiğimiz sezon şampiyon olan kadrosundan hem hücum 11’inde hem savunma 11’inde hiçbir kayıp vermeyip, tüm oyuncuları takımda tutarak NFL’e eşi görülmemiş bir başarıya imza atan Tampa Bay Buccaneers, 2021 NFL Draftı’na da yaptığı bir seçim ile damgasını vurdu!

New England Patriots’tan ayrılan Tom Brady’i geçen sezon kadrosuna katıp Super Bowl kazanan Florida ekibi, 2021 NFL Draftı’nın ikinci turundan da Brady’nin veliahtı olması için Florida Gators quarterback’i Kyle Trask’i seçti. Draft öncesi bazı yorumcular tarafından üçüncü sıradan seçilen Trey Lance’in dahi önünde gösterilen Kyle Trask’in 64. sıradan Tampa Bay’e gitmesi büyük bir draft başarı olarak yorumlandı.

Ağustos ayında 44 yaşına girecek olan ancak hiçbir şekilde yaşlanma ibareleri göstermeyen Tom Brady’nin arkasında bekleyecek ve oyunu öğrenecek olan Trask, Florida’da geride bıraktığımı iki senede 24 maça çıkmış, geçtiğimiz sezon ise 12 maçta 4,283 yard, 43 TD pası ve sadece sekiz interception ile oynayarak adından söz ettirmişti.

Güçlü kolu, yüksek pas isabet ve zamanlaması ile dikkat çeken Trask, yüksek oyun zekası ile de draft’ın değerli oyun kurucuları arasında yer alıyordu. Cep dışına fazlasıyla çıkmayan ve atletikliği ile dikkat çekmeyen oyuncu bu sebepten ötürü ilk turdaki beşliye girememişti.

Saf bir pocket passer olan Kyle Trask’in tarzı bu açıdan hali hazırda Tampa Bay’in Tom Brady ile oynadığı sisteme tam oturabilir. Ancak 23 yaşındaki ismin amacı Tom Brady’i Amerikan futbolunu bırakana kadar kenarda efsane isimden öğrenebileceği her şeyi öğrenmek olacak.

Geçtiğimiz sezon Brady’nin arkasında yedek olarak Blaine Gabbert’ı bekleten Buccaneers, Trask hamlesi ile geleceğini de düşündüğü gösterirken, ilk turun 32. sırasından Washington pass rusher’ı Joe Tyron’ı seçerek savunmasını güçlendirmişti.

Son şampiyon Tyron ve Trask’in ardından üçüncü tur offensive lineman Robert Hainsey, dördüncü turdan WR Jaelon Darden, beşinci turdan LB K.J. Britt, yedinci turdan ise DB Chris Wilcox ve LB Grant Stuard seçimlerini yaptı…