Draft’ın ilk sırasından Trevor Lawrence’ı takıma katarak NFL’in en merakla beklenen takımları arasına giren Jacksonville Jaguars şimdi de Tim Tebow’u takıma kattı! NFL Network’ten Ian Rapoport’un duyurduğu habere göre Florida ekibi eski NCAA efsanesi Tim Tebow ile tight end oynaması için bir yıllığına anlaştı…

Draft öncesinde Jaguars ile tight end olarak idmanlara çıkan Tim Tebow’un takım ile anlaşmak üzere olduğu haberi 2021 NFL Draftı’nın ilk turu esnasında duyurulmuş ve gündeme oturmuştu. Bu durumu yalanmayan Jaguars yönetimi ise konuyla draft’tan sonra ilgileneceklerini dile getirmişlerdi.

Florida Gators forması giyerken NCAA tarihinin en dominant quarterback’i olarak, 2011 yılında ilk turdan Denver Broncos’a draft edilen Tim Tebow kısa NFL macerası boyunca tüm ligin en çok tartışılan oyuncularından biri olmuştu. Denver’daki ilk sezonunda yedek oturan Tebow, 2012 sezonunda ilk 11’e yerleşip, geriden gelip son saniyelerde takımına kazandırdığı maçlarla Amerika genelinde “Tebowing” akımını oluşturmuş, Broncos’un playoff ilk turunda Pittsburgh Steelers’ı mucizevi bir şekilde dize getirmesinin mimarı olmuş ancak bir sonraki turda takımının New England Patriots’a farklı yenilmesine engel olmamıştı.

2013 sezonu öncesi Denver Broncos’un efsanevi oyun kurucu Peyton Manning ile anlaşması sonucunda New York Jets’e gönderilen Tebow, bir türlü kadroya giremeyerek büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. O dönemde tight end oynamayı reddeden Tebow, ertesi sezon New England Patriots’a katılmış ancak hazırlık maçlarında gösterdiği iyi performanslara rağmen sezon öncesi takımdan kesilmişti. Kolejde 2007 yılında Heisman’ı kazanan oyuncu kendisine tight end olarak ilgi gösteren takımları ret ederek 2013 ve 2014 sezonlarını takımsız geçirmiş, 2015 sezonu öncesi ise Philadelphia Eagles ile hazırlık maçlarına çıkmasına rağmen yine takımdan kesilmişti.

NCAA’de yaptıkları sayesinde Amerika’nın en ünlü sporcuları arasında yer alan Tebow, 2016 yılında NFL rüyasını noktaladığını ve baseball’a yöneleceğini açıklamıştı. Hemen ardından New York Mets ile anlaşan Tebow, dört buçuk yıl minor league’lerde oynadıktan sonra, MLB’de oynama ihtimaline yaklaşmışken 2021 yılının Şubat ayında sürpriz bir şekilde baseball kariyerini noktaladığını açıklamıştı.

Benzer şekilde 2021 yılının Ocak ayında, cesur bir adım ile NFL kariyerine başlama kararı alan Urban Meyer’ın Jaguars takımının başına geçmesi ise Tebow için tekrar NFL kapılarının açılmasına sebep oldu. Florida Gators’ta head koç iken Tim Tebow ile iki şampiyonluk kazanan Urban Meyer, böylece eski öğrencisi ile yıllar sonra tekrar buluşmuş oldu. Meyer takımın başına geçtikten sonra Tebow’un eski koçuna ulaşıp, takımda tight end olarak bir şans istediği belirtildi.

2021 NFL Draftı’nın ilk turundan superstar adayı QB Trevor Lawrence ve RB Travis Etienne’i seçen Jaguars’ta, 34 yaşındaki Tim Tebow’un daha önce hiç oynamadı tight end pozisyonunda neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz…