Arizona Cardinals’ın yeni bir galibiyet haftasından hepinize merhaba değerli NFLTR okurları. Cardinals’ın San Francisco 49’ers ile bu sezon oynadığı ikinci karşılaşmanın değerlendirmesiyle yeniden birlikteyiz. Bir önceki hafta oynanan Cleveland Browns maçından sonra sezonu kapatan J.J. Watt’ın ardından Packers maçında sakatlanan Kyler Murray ve DeAndre Hopkins’in hafta boyunca idmana çıkamamaları ve A.J. Green’in de COVID listesine alınmasıyla birlikte tüm hafta boyunca Cardinals üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmamıştı. Maç gününde de kötü haberler gelmeye devam etti ve hem Murray hem de Hopkins’in oynamayacaklarının açıklanması ile birlikte maça dair endişelerimiz iyice arttı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi maçın hemen başında RB Chase Edmonds’un da sakatlanmasıyla birlikte umutlarımız iyice azaldı. Ancak o sırada sahadaki oyuncuların sahaya büyük bir karakter koyacaklarını ve taraftarlara büyük bir sürpriz yapacaklarını elbette bilmiyorduk.

İşte böyle bir atmosferde başlayan maçta Arizona Cardinals Levi’s Stadyumu’ndan 31‑17’lik bir zaferle ayrılmayı başardı. Bize göre bu galibiyet Cardinals’ın bu sezonki galibiyetlerinin en önemlilerinden biriydi. Özellikle Kyler Murray ve DeAndre Hopkins gibi “Bunlar olmazsa biz ne yaparız” diye düşündüğümüz oyuncuların yokluğunda bile böylesine rahat bir şekilde galibiyetle ayrılan Cardinals playoff’ları garantilemeye bir adım daha yaklaştı.

Bu maç için öncelikle Kliff Kingsbury’e özel bir teşekkür etmemiz gerekiyor. Takımı gerçekten en zorlu şartlara çok iyi hazırladığını bize Browns maçından sonra ikinci defa göstermiş oldu.

Öncelikle hücum takımına bir göz atacak olursak, Kyler Murray’nin yokluğunda direksiyona geçen Colt McCoy bizlere onun yokluğunu hiç hissettirmedi. Murray’nin oynamayacağı haberi maç başlamadan bir saat önce bizlere ulaştığında çok ani bir karar olduğunu düşünüp McCoy’un geçen sezon 17. haftada Rams maçında sahaya giren Chris Streveler’da olduğu gibi hazırlıksız yakalanacağını ve sonucun çok iyi olmayacağını düşünmüştük. Fakat işler hiç de öyle ilerlemedi ve maç boyunca Colt McCoy’un maça çok iyi hazırlanmış olduğunu gördük. McCoy maçı 272 pas yardı ve bir TD pası ile tamamlayarak Cardinals taraftarlarına ilerisi için büyük bir güven verdi.

Hücum takımının bu maçtaki ön plana çıkan ismi RB James Conner oldu. Maç boyunca 96 yard koşup ve 77 yard top tutuşuyla toplamda 173 yardlık performansına iki koşu ve bir pas TD’u ekleyerek maçın yıldızı haline geldi. Önceki maçlarda Chase Edmonds ile beraber koşarken çoğunlukla fullback görevini üstlenen James Conner bu hafta tek başına kaldığı için iki görevi birlikte üstlendi ve koşuculuk konusundaki hünerlerini hepimize gösterdi. Hücumda öne çıkan bir diğer isim ise WR Christian Kirk oldu. DeAndre Hopkins ve A.J. Green’in yokluğunda WR pozisyonunda adeta tek başına kalan Christian Kirk touchdown bulamasa da toplam 91 yard pas tutarken Antoine Wesley’e attığı 33 yardlık pası ile de Colt McCoy’a destek verdi. Bu pasın touchdown olup olmaması da maç içinde Kliff Kingsbury’nin challenge hakkını kullanmasına yol açtı. Challenge sonrası değerlendirmede endzone çizgisine kısa kararı verilse de bir sonraki hakta James Conner pozisyonu touchdown ile bitirmeyi başardı. Maça damgasını vuran bir diğer isim ise ilk kariyer touchdown’unu adeta bir koç gibi eski takım arkadaşı 49’ers CB’i Dre Kirkpatrick’i yıkarak bulan RB Eno Benjamin oldu. Touchdown yaptıktan sonraki sevinci, yüz ifadesi her şeyi anlatıyordu.

Defans tarafına baktığımızda ise bu hafta maça damgasını vuran isim üç solo tackle ve üç sack ile Markus Golden oldu. Markus Golden’ın bu maçtaki performansı gerçekten üst düzeydi. Yıllar sonra halen aynı Cardinals ruhu ile oynaması bizleri mutlu ediyor. Bu maçta, maçı bitiren hamle ise Budda Baker’dan geldi. Son dakikalarda yaptığı interception ile topun kazanılmasının ardından Cardinals hücumu da kalan süreyi eritmeyi başardı. İlk haftadaki Titans maçındaki beş sack’lik performansının ardından ilk kez bu maçta sack yapan Chandler Jones ise Cardinals tarihinin en çok sack yapan oyuncusu ünvanını kazandı.

Bu hafta 49ers maçının kazanılmasının yanında NFC konferansının diğer tek mağlubiyetli takımları Green Bay Packers, Dallas Cowboys ve Los Angeles Rams’in mağlup olmalarıyla Cardinals ligde bir mağlubiyeti olan tek takım olarak konferans sıralamasında yeniden ilk sıraya yükselmiş oldu.

Cardinals’ın bay haftasına girmesine son iki maçı kaldı ve bu maçlar sırasıyla içeride Carolina Panthers ve deplasmanda Seattle Seahawks ile oynanacak. Öncelikle Kyler Murray’nin ve DeAndre Hopkins’in sakatlıktan ne zaman döneceği belli olmadan bu iki maç hakkında yorum yapmak çok kolay olmasa da 49ers maçına baktığımız zaman her şeye rağmen takımın halen ayakta kaldığını görebiliyoruz. Cardinals, 49’ers galibiyeti ile playoff’u garantilemeye çok yaklaştı fakat önünde halen bay haftasından sonra oynanacak zorlu maçlar var. Bay haftasına kadar olan Panthers ve Seahawks maçlarında Kyler Murray’nin olmaması sonraki maçlar için Cardinals’i zorlayabilir. Bu yüzden Kyler Murray ve DeAndre Hopkins olmasalar da Cardinals’ın aynı bu maçtaki gibi her daim hazırlıklı olması gerekiyor.

Gelecek hafta yeniden görüşmek üzere…