Normal sezonda 12. Haftayı bitirmemize istinaden her şeyi netleşeceği Aralık ayına da resmen girmiş bulunmaktayız. Nitekim önümüzdeki bu ay içerisine oynanacak maçların çoğunun playoff takımları arasında olması bir bakıma son altı haftanın her birini ayrı ayrı final niteliğinde yaptığı söylenebilir.

Güç sıralamamızda ise 12. Hafta sonunda Green Bay Packers liderliği devralırken New England Patriots’ta ilk beş içine adımını atmayı başardı. Tennessee Titans ve Dallas Cowboys ise üst sıralardaki yerlerini kaybettiler. Orta sıralardaki en büyük atılımı Cincinnati Bengals ve Las Vegas Raiders yaparken Los Angeles Chargers’ta zirveden uzaklaşmaya devam etti. Alt sıralarda ise Washington Football Team ve Miami Dolphins yükselişte olan takımlar olurken Seattle Seahawks’ta kendisine yakışmayacak sıralara gerilemek durumunda kaldı.

1- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Kendi evindeki yenilmez serisini sürdüren Packers, NFC Konferansındaki rakibi Rams karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı net bir şekilde kazanmayı bildi. Bu sezon yine üst düzey oynayan Aaron Rodgers, belki de sezonun en iyi maçlarından birini çıkarırken, seçildiğinden beri eleştiri konusu olan ikinci yılındaki koşucu AJ Dillon ise çok yönlü ve iş bitirici bir oyuncu olduğunu da gösterdi. Nitekim hücum bu denli çeşitliyken belki de tüm krediyi sezon boyunca harikulade oynayan savunmaya vermek gerekir ki Rams gibi bir hücumu durdurmayı başarıp üstüne de oyuna katkı sağlamaları bu seneki Packers’ın başarısının sırrı denebilir. Büyük bir avantajla dinlemeye çekilen Packers’ı artık ilk sırayı almak için sezonu kayıpsız kapatmak gibi bir görev bekliyor.

2- Arizona Cardinals (NFC Batı, 9-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Zaman zaman tartışılan Kliff Kingsbury’nin üçüncü senesindeki yaptığı atılım sayesinde harika bir 11 maçlık serüven geçiren Cardinals, oynadığı oyunla da sezonun Super Bowl adayı takımları arasında yer bulmayı başardı. Özellikle hücumdaki planların bir bir tutması ve savunmada da iyi işler ortaya konulmasıyla birlikte seri galibiyetler alan Cardinals, Packers maçı hariç bütün kritik virajları dönmeyi başardı. Nitekim en büyük dertleri ise başta Kyler Murray olmak üzere sakatlıklar oldu. Fakat bu süreci bile Colt McCoy ile atlatmayı başaran Cardinals, ne denli bütün bir takım olduğunu da kanıtladı. Artık bay haftasından sağlıklı bir şekilde dönmeye hazırlanan Kingsbury’nin takımı ilerleyen süreçlerde de minimum hata ile oynayıp tekrardan liderliğe kavuşabilir.

3- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 8-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Ecel terleri döktüğü Indianapolis deplasmanından galibiyeti Leonard Fournette’nin muhteşem oyunuyla alan Buccaneers, sezonun kıymetli geri dönüşlerinden birine imza attı. Maça iyi başlamasalar da bir anda Aralık ayında olduklarını ve playoff döneminin yaklaştığını hatırlayan Tom Brady ve arkadaşları, vites arttırarak önce hücumda ardından da savunmada iyi işler yaparak sürprize mahal vermediler. Yine de maçın başında savunmada yaptıkları hataları ilerleyen maçlarda tekrarlamamaları kendi yararlarına olabilir.

4- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Haftayı maç oynamadan geçiren Andy Reid ve öğrencileri, sezonu favori olarak açmasına rağmen kötü bir ilk iki ay geçirmiş; bu süreçte oynadığı yedi maçtan dört mağlubiyet alarak hem eleştiri odağı olmuş hem de iddiasını kaybetme noktasına kadar gelmişti. Bu çalkantılı dönemde hücumdaki turnover’lar ve savunmanın bir hayli formsuz oluşu sürekli gündeme gelmişti. Lakin iyi bir koç ekibine ve mükemmel bir oyun kurucuya sahip olan Kansas City ekibi, Aralık ayında oynadığı dört maçtan da galip gelmeyi bilerek en azından işleri şimdilik yoluna koymayı başardı. Hücumda Mahomes liderliğinde sezon başı gibi dağınık değiller; savunmada da son kazandıkları Cowboys maçı gibi yeri geldiğinde de galibiyette pay sahibi olabileceklerini gösterdiler. Kalan altı maçın dördünü AFC Batı takımlarıyla oynayacak olan Chiefs, rakiplerinin de kaybetmesine göre AFC’yi lider olarak kapatabilir.

5- New England Patriots (AFC Doğu, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Evinde Titans’ı da mağlup etmeyi başararak büyük bir avantajı cebine koyan Patriots, üst üste altıncı maçını da kazanarak harika performansına devam etti. Her parçasından maksimum verimi alan Belichick, artık sahaya istediği takımı yansıttığı gözükürken Boston ekibi de yüreklere korku salmaya başladı. Son oynadıkları Titans maçında da eksik rakibine karşı özellikle savunmanın yaptığı işlerle rahat kazanmayı bildi. Öte yandan belki de sezonun kaderini belirleyecek maç ise geldi çattı. Gelecek hafta oynayacakları ilk Bills maçı hem AFC Doğu hem de AFC’nin kaderini direkt olarak belirleyecek. Öyle ki tüm ibrelerde şu an Patriots tarafında olduğu söylenebilir.

6- Tennessee Titans (AFC Güney, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Ligin belki de en şanssız takımlarından olan Titans, son iki haftadır oynadığı oyunla liderlik seviyesindeki görüntüsünden bir hayli uzak. Tabii ki bunda yaşadığı sakatlıkların payı yüzde yüz iken sağlıklı kalamadıklarından dolayı da AFC konferansının kritik maçlarında da mücadele güçleri bir hayli düşük oluyor. Neyse ki şimdi bay haftasına girdiler ve en azından sakatların bir kısmı dönecek.

7- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 8-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Bir maçlık aranın ardından tekrardan Lamar Jackson’a kavuşan Ravens’ta bu yeniden bir araya gelme partisi pek de hoş olmadı ve yıldız oyun kurucu attığı dört interception ile kariyer rekorunu eldi etti. Buna rağmen kazanmayı bilen Ravens, en azından Lamar’ın Mark Andrews bağı ve en iyi yaptığı iş olan koşu oyunlarıyla sonuca giderken savunmada da rakibini hemen hemen her hücumda durdurmayı başardı. Lamar’ın bu denli kötü oyuna rağmen kazanmak önemli ancak geçen hafta da yine kötü olduğunda kazanan bir Ravens vardı. Artık iyi oynarken kazanan bir Ravens görmek de lazım.

8- Buffalo Bills (AFC Doğu, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Çalkantılı bir süreç içerisinde olan Bills, “Acaba mı?” sorularından sıyrılarak New Orleans deplasmanından net bir galibiyet almayı bildi. Özellikle hücumda Josh Allen’i cep içinde pas attırmaktansa Matt Breida ile koşu oyunları ve playaction oyunlarıyla hücumun çeşitlendirilmesi hem Bills’e galibiyeti getirirken hem de Josh Allen ve arkadaşlarının birçok işi de yapabileceğini göstermiş oldu. Lakin savunmada Tre’Davious White’ın sezonu kapatması bir hayli moral bozdu. Öte yandan Patriots ile final niteliğinde bir maç oynayacak olan Bills’in rakibine karşı en azından ilk raundu evinde kazanması önemli.

9- Los Angeles Rams (NFC Batı, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Bu sezon hemen hemen bütün büyük maçlarda eli boş dönen Rams, sezonun bir diğer mühim olan karşılaşmasında Packers’a mağlup oldu. Maç içinde Matthew Stafford’un tıkandığı anlar gözden kaçmaz iken Sean McVay’ın diğer hücum planları da meyvesini veremedi. İşin savunma kısmında ise hücum işlemediği anlarda ardı sıra hatalar zinciri de kaçınılmaz oldu. Neyse ki önlerindeki maç Jaguars ve biraz şov yapıp yine playoff takımı görüntüsü verebilirler.

10- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Son dört maçından üçünü kaybeden Cowboys, son olarak Raiders’a uzatmalarda yenilerek sezon başındaki form grafiğinden uzaklaştı. Hem Amari Cooper hem de CeeDee Lamb’in olmaması Dak Prescott’u epey zorlarken hücumdaki tüm yük Elliot-Pollard ikilisine kaldı. Yine de buna rağmen Prescott takımını taşımaya devam ederken alınan sarı bayraklar ise belki de Cowboys’un kaderini belirledi. Gereğinden fazla ceza alan Dallas ekibi, bu manada rakibine de birçok pozisyonda davetiye çıkardı. Önünde üst üste üç deplasman maçı olan Cowboys’un şu görüntüsü endişelendirmiyor değil.

11- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 7-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Playoff yolunda bir diğer engeli daha aşmayı başaran Bengals, Steelers karşısında aldığı net galibiyet ile birlikte ciddi bir hava da yakalamayı başardı. Henüz genç bir ekip olmalarına karşın her hafta üstüne koymaları ve ritim bulduklarında baş ağrıtabileceklerini bir kez daha kanıtlayan turuncu siyahlı takım, özellikle AFC Kuzey’de oynadığı dört maçtan üç galibiyet çıkarması oldukça iyi bir iş. Bireysel anlamda da her oyuncunun playmaker hüviyetinde olması, Joe Burrow’un rekabet seviyesi yüksek oyunu ve savunma performansı yakaladıkları başarının anahtarları olduğu söylenebilir. Her ne kadar görece kolay maçları olmasa da bu takım mücadele edebileceğini de kanıtlamış oldu.

12- San Francisco 49ers (NFC Batı, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Vikings karşısında değerli bir galibiyet alan 49ers, şimdilik de olsa kötü giden sezonu kurtarmayı başardı. Takım olarak hem hücum hem de savunma ritim yakalarken bireysel anlamda da oyunun her iki bölgesinde öne çıkan oyuncular maçın kaderini belirlemeye devam etti. Nitekim Kaliforniya ekibi adına henüz bir şey bitmiş değil, elde ettikleri konumu korumak için önlerindeki iki dış saha maçından en az hasarla ayrılmaları şart. Tabii bir de bu senenin çıkış yapan oyuncusu Deebo Samuel’in de yokluğunu baya arayacaklar gibi gözüküyor.

13- Indianapolis Colts (AFC Güney, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Son haftalardaki çıkışını sürdürmek için evinde Buccaneers’i ağırlayan Colts, çok iyi başladığı maçta sonunu getiremedi ve sahadan üç hafta sonra yenik ayrıldı. Özellikle maçın başında Carson Wentz’in güzel oyunuyla öne geçtikten sonra kurguda hata yaşayan Indianapolis ekibi, önde olduğu bölümde topu biraz daha yerde tutmak yerine rakibinin üzerine gitmeye çalışınca haliyle top kaybı yaptı ve maçın kontrolünü de kaybetti. En azından böyle maçlardaki senaryoların daha dikkatli incelenmesi de bilindik bir gerçek. Nihayetinde önlerindeki Texans maçıyla yaralarını sarıp bay haftasına yedi galibiyetle girebilirler.

14- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

“Bir kazan, bir kaybet” mottosunu bozmayan Chargers, bu hafta da Broncos karşısında mağlup olarak istediği ritmi bir türlü yakalayamadı. Özellikle hücumda geçen maçtaki görüntüsünden bir hayli uzak olmaları alışılmış bir durum değil. Koç Staley’in bu hususta doğru tedavi yöntemini uygulayıp şu an playoff potasındaki takımını sezon sonunda da en azından aynı yerde tutması şart. Neticede sezon sonunda şu takımın Ocak ayını görememesi direkt olarak head koça yazar.

15- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Üç maçtır mağlup olan Raiders, Texas’ta kendisine geldi ve Cowboys’tan belki de sezonu kurtarıcı bir galibiyeti cebine koyarak gelecek haftalar adına da umut taşımayı başardı. Hele ki Derek Carr günündeyse daha verimli ve üretken bir takıma dönen Raiders, savunmadaki olumlu işlerle birlikte içinde bulunduğu girdaptan biraz da olsa nefes almayı başardı. Şimdi karşılarında dişlerine göre bir rakip var ve çıkış yakalayıp beyaz bir sayfa açmak için bundan iyi bir fırsat daha da elde edemezler. Artık Raiders için her maç ayrı bir final niteliğinde.

16- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 5-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Çok değil bundan üç hafta önce “Steelers geri döndü”, “Steelers toparladı” yorumları yapılırken son üç maçta geldiğimiz nokta da ise yine sezon başına geri döndük ve “Bu takım bitmiş” yorumlarını da tekrardan ısıtıp masaya koyduk. Öyle ki bu durumda okların döneceği kişi şüphesiz Big Ben. Gayet kötü bir oyun ortaya koyan tecrübeli oyun kurucu, attığı turnover ve pick six ile de adeta maçı rakibine hediye etti. Zaten takım zar zor toparlamışken kendinin de kaderi pamuk ipliğine bağlı olan Big Ben’e olan eleştirilerin de dozajı artık iyice artacaktır. En azından şu sezonu da yüzde elli ile bitirseler de Mike Tomlin’in kariyer rekoru bozulmasa.

17- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Baltimore deplasmanında eline geçen birçok fırsatı değerlendiremeyen Browns, sezonun en kritik sınavından geçemedi. Özellikle Baker Mayfield’ın savunmanın ikramlarından bir türlü sayı çıkaramayışı ve takımın ana planı olan koşu oyunlarının işlemeyişi gidişatı bir hayli zorlayan hususlar oldu. Neticede hiçbir şey bitmiş değil, ancak şu görüntüyle olumlu konuşmak pek kolay değil.

18- Denver Broncos (AFC Batı, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Maç oynamadan geçirdiği hafta sonrası lige tekrar dönen Broncos, son periyoda önemli bir Chargers galibiyeti ile girmeyi başardı. Özellikle savunma performansının öne çıktığı karşılaşmada rakip hücumu birçok pozisyonda durdurmayı başarmaları galibiyetin mühim bir parçası oldu. Tabii bir de geçici bir süreliğine oyuna giren Drew Lock var ki bizzat kendisi söylemese de “Benden franchise oyun kurucu olmaz” diye bas bas bağırıyor. Nihayetinde Teddy ile gittikleri yere kadar devam edecekler, başka da şansları yok.

19- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Kaliforniya’dan mağlubiyetle boynu bükük evine dönen Vikings, sezon umutlarını da bir hayli tüketti. Her ne kadar halen daha playoff kapılarında olsalar da Kirk Cousins’in oynadığı oyun bu takımı bir istikrar rayına oturtacak gibi gözükmüyor. Tecrübeli oyun kurucu bir maçı kazandırsa hiç kafalarda soru işareti bırakmadan öteki maçta işleri tekrardan sıkıntılı hale sokmayı başarıyor. Neticede sürekli yakın skorlu maç kaybetmeleri de biraz bu durumun ehemmiyetini ortaya koyuyor.

20- Washington Football Team (NFC Doğu, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:23

Bay haftasından dönüş nasıl olmalı sorusuna bir cevap olan başkent ekibi kötü bir sezon geçiren Seahawks’ı da geçmeyi başararak ara dönemden sonra oynadığı üç maçı da kazandı ve önemli bir avantajı cebine koydu. Bireysel performanslardan çok takım olarak iyi iş yaparak aldıkları bu galibiyetler şüphesiz başkent ekibine ciddi bir hava da kattığı söylenebilir. Her ne kadar sezona iyi başlamasalar da en azından güzel bitirme şansları mevcut.

21- New Orleans Saints (NFC Güney, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Sean Payton’un takımında işler yolunda gitmiyor. Kazanabilecekleri bir maçtan hücumun yokları oynamasından dolayı dakikalar geçtikçe oyundan düşen Saints, rakibe cevap verememenin cezasını mağlup olarak aldı. Her ne kadar savunmada iyi işler yapılsa da Trevor Siemian ile hücumun yapabileceği bir veya iki tane ilk hak almaktan başka bir şey değil. Neyse ki Taysom Hill oyun kurucu olarak formayı sırtına geçirecek. Bakalım işler Saints adına değişecek mi? Yoksa Hill’de eline yüzüne bulaştıracak mı?

22- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

İyi bir gidişata sahip olan ve bazı şeyleri yoluna koymuş gibi gözüken Eagles, ezeli rakibi Giants karşısında mevzubahis durumlardan bir hayli uzak bir şekilde kaybetti. Bu mağlubiyetle birlikte bir kez daha gözüktü ki Jalen Hurts’un pas mekanikleri ve oyun kurucu olmayı gerektiren birikimleri henüz NFL seviyesinde değil. En azından işlerin kendi koluna kaldığı zaman belki de ligin en güvenilmez ismi olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bir de üstüne geçen yılın birinci tur seçimi Jalen Reagor’un, Alshon Jeffery’den devraldığı pas düşürme klasiği, Philadelphia ekibi için işleri bir hayli zorlaştırdı. Yani şuradan bir galibiyet çıkarmış olsalar hem yüzde elli olacaklar hem de playoff umutları canlı kalacaktı. Ama olmadı ve olmayacak.

23- Miami Dolphins (AFC Doğu, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Galibiyet serisini dörde çıkaran Dolphins, kötü başladığı sezonda sonlara doğru iyi bir ivme yakalamayı başardı. Özellikle bunu da hem hücumda hem de savunmada gösterdiği yükseliş ile gerçekleştirmeleri en azından yakaladıkları başarının şans olmadığının bir belirtisi. Mevzubahis bu süreçte işin Tua kısmında da ikinci yılındaki oyun kurucu ikisi starter olmak üzere toplam üç maça çıktı ve üç TD pası ile oynarken son iki maçta da yüzde 80 üzeri pas atmayı başardı. Tabii burada hücum koordinatörlerinin nihayet doğru oyun tercihlerini yapmasının da büyük bir etkisi var. Bakalım koç ekibi sahadaki bu görüntüyü istikrar anlamında koruyabilecekler mi?

24- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Ne yazık ki Cam Newton’da Panthers’ın bu ani düşüşüne çare olamadı. Oysaki çok da iyi başlamış ve takıma güzel de bir hava katmıştı. Lakin Dolphins karşısında hücumda geçen haftaki kadar bile oynayamayan tecrübeli oyun kurucu, yaprak dökmüş sonbahardaki ağaçlar gibi hala ayakta olsa da umut veren bir görüntüsü yok. Bununla birlikte adı da yavaş yavaş “kronik sakat” olarak çıkmaya başlayan yıldız koşucu Christian McCaffrey’in de bir kez daha sezonu kapatması benzer şekilde Panthers’ın da sezonu kapatması anlamına geliyor.

25- Atlanta Falcons (NFC Güney, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Cordarrelle Patterson’un tekrardan iş başı yapmasıyla birlikte Jaguars karşısında galibiyete uzanan Falcons bir kez daha NFC Güney’de ikinci sıraya oturmayı başardı. Fakat bu durumun kendileri hakkındaki yorumları değiştiremeyeceği de kuşkusuz. Bir ton eksikleri var ve bundan dolayı çok kötüler. O yüzden sabaha kadar ikinci olsalar da fark etmez.

26- New York Giants (NFC Doğu, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Jason Garrett’i gönderdikten sonra ilk maçından galibiyetle ayrılan Giants, kötü giden bir sezonda en azından grubunda o kadar da kötü olmadığını gösterdi. Savunmaya denecek söz yok, kendileri ligin iyi denebilecek ekiplerinden biri ki bu zaferde de payları büyük. Lakin sorun hücum. Garrett sonrası oklar Daniel Jones’a dönmüş olsa da asıl hedef ikinci yılındaki çalıştırıcı Joe Judge gibi gözüküyor. Neticede elinde birbirinden yetenekli hücum parçalarıyla ortaya yenecek yemek çıkaramamak ilk başta head koça sorulacak bir soru.

27- Chicago Bears (NFC Kuzey, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Andy Dalton’un dönüşüyle birlikte yeniden galibiyete uzanan Bears, tecrübeli oyun kurucuyla çok da bir şey vaat etmediği açık. Takımın geleceği şüphesiz Justin Fields ve sağlıklı olduğu müddetçe sahada kalması gereken isim de kendisi. Tabii Bears için asıl soru işareti Matt Nagy’nin takımda devam edip etmeyeceği.

28- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Ligin kaybedenleri olarak nam salmış ekiplerin arasına kadar düşen Seahawks’ın yeri tartışmasız burası değil. Lakin içinde bulundukları girdap her geçen hafta kendilerini biraz daha dibe çekiyor. Sakatlıktan dönen Russell Wilson ile çıkışa hazırlanırken daha kötü inişe geçen Seattle ekibi normal şart altında kazanabileceği başkent deplasmanından eli boş döndü. Artık kendileri için sezon bitti. Nitekim böyle bir sene aslında ileride alınabilecek radikal kararlarında bir yol göstericisi olabilir.

29- New York Jets (AFC Doğu, 3-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

“Hangimiz Daha Kötü?” maçının kazananı olan Jets, haftalar sonra galip gelmeyi bildi. Ancak sakatlıktan dönen Zach Wilson’un payı bunda pek yok. Kaldı ki zaten yedi maçta sadece dört TD pası atıp 10 interception atan çaylak ikinci sıra seçimi, bu sene özelinde bariz bir şekilde sınıfta kaldı. Nitekim en azından kalan altı maçta kayda değer istatistikler elde ederse tabii, o zaman güzel sözler de peşi sıra gelir.

30- Houston Texans (AFC Güney, 2-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

“Hangimiz Daha Kötü?” maçının kaybedeni olan Texans, bir haftalık bir aranın ardından yeniden aradığı mağlubiyetle kavuşmuş oldu. Oysaki Titans maçındaki oyunun bir tesadüf olmadığını göstermek için Jets son derece dişlerine göre bir takımdı. Öte yandan Tyrod Taylor ile bu iş pek yürümeyecek iken Davis Mills ise bu sene yedeklik yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Önlerinde bir Colts maçı var ve belki bir ihtimal yine sürpriz yaparlar. Çıtayı çok mu yükselttik?

31- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Bir ara canlanır gibi olsa da yeniden fabrika ayarlarına dönen Jaguars, 49ers karşısında yine etkisiz kalarak sahadan mağlup ayrıldı. Öte yandan takımın mağlup olmasından çok Trevor Lawrence’ın sahadaki Blake Bortles görüntüsü hiç de iç açıcı değil. Kaybederken bile temel bazı şeyler ortaya koymak en azından Lawrence’ın akıbeti adına pozitif konuşmamıza vesile olabilir lakin sahada izlediğimiz her neyse, bu şekilde yapmak çok zor.

32- Detroit Lions (NFC Kuzey, 0-10-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Klasikleşen Şükran Günü maçından da taraftarlarına bir galibiyet hediye edemeyen Lions, en azından bir galibiyet ile sezonu tamamlama umudunu da her geçen hafta daha dibe çöküyor. Nitekim eldeki hücum malzemesiyle de ortaya çıkan iş anca bu kadar ne yazık ki. Sıradaki rakip…