Güç sıralamasının 13. Haftasında liderlik koltuğu yarışında bu sefer sırayı kapan Arizona Cardinals olurken, AFC lideri New England Patriots ve işleri yoluna koyan Kansas City Chiefs ilk beş içerisinde yükseldiler. Baltimore Ravens ve Buffalo Bills ise düşüşe geçen takımlar olurken Los Angeles Chargers ve Indianapolis Colts’un üst sıralara göz kırptılar. Orta sıralarda Washington Football Team yükselişiyle dikkat çekerken San Francisco 49ers ise düşen takım oldu. Nitekim Detroit Lions’un ise sonunda maç kazanması temelli sıralamanın altını üstüne getirdi! Şaka şaka. Çok da bir şey değişmedi sadece artık sonuncu değiller.

1- Arizona Cardinals (NFC Batı, 10-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Kyler Murray’nin yeniden sahne aldığı maçta Cardinals bay haftasından Bears karşısında net bir galibiyet ile çıkarken NFC zirvesine de oturmayı başardı. Özellikle Murray ile birlikte Hopkins’in de dönüşü takıma pozitif etki yaparken hücumun bu işleyişine savunmanın da katkısı Arizona ekibinin net bir galibiyet almasına vesile oldu. Önlerinde ağırlayacakları Rams imtihanını da kayıpsız geçmeleri zirveyi perçinlemek için önemli bir adım olacaktır.

2- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Bay haftasında NFC zirvesini rakibine kaptırmış olan Aaron Rodgers ve arkadaşları tekrardan sahaya çıkmanın hazırlığını yapıyor. Sezona felaket bir yenilgiyle başladıktan sonra üst üste yedi maç kazanan Packers, Jordan Love ve Vikings kazaları yaşasa da oynadığı oyunla sezonun favorileri arasında yer almayı başardı. Nitekim bu süreci sadece Aaron Rodgers’ın oyun bilgisiyle geçirmemiş olan Green Bay ekibi aynı zamanda savunmada gösterdiği performansla da oyunun her iki bölgesinde de verimli olmayı başardı. Özellikle savunmanın liderlerinden olan De’Vondre Campbell’in adeta defansın “Aaron Rodgers”ı gibi oynaması da bu husustaki en büyük etmenlerden biriydi. Artık hedefi NFC liderliği olan Packers’ın en kritik maçı iki hafta sonra deplasmanda oynayacağı Ravens maçı gibi gözüküyor.

3- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Falcons karşısında sürprize mahal vermeyerek kazanmayı bilen Buccaneers, sezon sonuna doğru giderken üç maçlık bir seri yakaladı ve NFC liderliği için iddiasını sürdürdü. Brady-Gronk ortaklığı ikinci haftadan sonra ilk kez TD yaparken takım olarak hücumda da en çok yard kat ettikleri üçüncü maçı oynadı. Bu maçla birlikte sezonun ciddi sınavlarından birini daha verecek olan Tom Brady ve arkadaşları evindeki Bills maçıyla birlikte NFC Güney ile oynayacağı üç maç öncesi çıkışını sürdürmesi kendilerini liderlik yarışında tutacaktır.

4- New England Patriots (AFC Doğu, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Sezonun en mühim maçına alışılmışın dışında bir hücum planı ile sahaya çıkan ve bundan dahi verim almayı başaran Bill Belichick, en nihayetinde takımını AFC zirvesine taşımayı da başardı. Öyle ki henüz çaylak yılında yaptığı işlerle göz dolduran Mac Jones, sadece topu koşuculara teslim etmekte yetinirken topu sürekli yerde tutup üzerine bir de iyi bir savunma performansı ile Bills deplasmanını kayıpsız geçmeleri kurt hocanın kariyerindeki sayfalar dolusu değerli zaferlerinden birisi oldu. Bu galibiyetle birlikte bay haftasına giren Patriots, dinlenmeyi de sonuna kadar hak etti.

5- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Bay haftasından galibiyetle çıkan Chiefs, üst üste beşinci galibiyetini de almayı başardı. Andy Reid’in hücumda yaptığı değişiklikler meyvesini vermeye devam ederken iki derin safety ile oynayan savunmaları aşma konusunda line arkasına atılan hızlı paslar kırmızı beyazlı takımın şu an için ana planı olmuş durumda. Bununla birlikte CEH’in de dönüşüyle birlikte Williams-CEH ikilisinin hem pas hem de koşudaki etkinliğini kullanılması da benzer bir biçimde Chiefs’in işleri yoluna koymasına yardımcı oldu. Savunmada ise bu maç koşuda sıkıntı yaşamalarını yaptıkları diğer işlerle ve sayı üretmeleriyle şu ana kadar da örtmüş durumdalar. İyi bir ritim tutturan Chiefs, artık resmen ve yeniden Super Bowl konuşmalarına dâhil oldu.

6- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Üç maçlık deplasman serisinin ilk ayağı olan New Orleans’tan hata yapmayarak galip ayrılmayı bilen Cowboys, NFC Doğu’daki rakipleriyle oynayacağı maçlar öncesinde önemli bir zafer elde etti. Saha içinde ise hücumda CeeDee Lamb ve Amari Cooper’ın dönüşü tekrardan kıpırdanmalara vesile olurken savunma da sezonun iyi maçlarından birine imza attı. Nitekim sezonun son bölümü yaklaşırken başkentte oynayacakları kritik karşılaşma sezon başından beri kimselere teslim etmedikleri liderliği koruma adına bir hayli mühim.

7- Tennessee Titans (AFC Güney, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Aldığı kötü yenilgiyle bay haftasında olan Titans, sezona kötü bir Cardinals yenilgisi ile başladıktan sonra Derrick Henry’nin MVP seviyesindeki oyunuyla birlikte AFC liderliğini ele geçirmiş ve bu süreçte Chiefs, Bills ve Rams gibi önemli rakipleri de saf dışı bırakmıştı. Ancak ilerleyen süreçte Henry’nin talihsizliğiyle birlikte AJ Brown, Julio Jones, Bud Dupree ve David Long gibi birçok önemli ismi sakatlığa kurban vermeleri işleri geceyle gündüz gibi birbirinden ayırdı. Nitekim geri kalan maçlarda kazanıp kazanmamalarından ziyade sakatlık sorununu çözmeleri direkt olarak playoff’taki konumlarını etkileyeceğe benziyor.

8- Los Angeles Rams (NFC Batı, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Jaguars karşısında yara saran Rams, üç maç aradan sonra nihayet galibiyete ulaşmayı başardı. Küçük maçların büyük topçusu Matthew Stafford, bu sezonki TD sayısını 30 yaparken altı yıl sonra bu durumu tekrarlamayı başardı. Nitekim bu galibiyetle birlikte son beş maçlık periyodda tekrar bir form yakalama şansları var ve önlerindeki Cardinals maçını kazanmak takıma ciddi bir hava katacaktır.

9- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Ravens bildiğimiz Ravens değil; Lamar Jackson bildiğimiz Lamar Jackson değil. John Harbaugh’nun takımındaki gözle görülür düşüş son iki maçtan mağlup olmanın dışında bariz bir şekilde belli oluyor. Sakatlıktan dolayı oynamadığı maçtan bu yana eski görüntüsünden uzak olan Lamar’ın yokluğunu Ravens hücumunun da epey bir ritmini bozmuş durumda. Şüphesiz bu husumetin sezon ortasında olması koç Harbaugh’nın da elini kolunu bağlamış gözüküyor. Nitekim kaybedilen Steelers maçı da bunun bir neticesi oldu ki hele son saniyede alan golü yerine maçı kazanmayı denemeleri şu gidişat içerisinde gereğinden fazla cesur bir karar olduğu söylenebilir. Tabii bir de savunmada Marlon Humphrey’in de sezonu kapatma durumu mevcut ki bu da Ravens için sıkıntıların büyüdüğünün bir göstergesi. Kritik bir dönemdeler ve bakalım bu dönemde nasıl bir reaksiyon verecekler.

10- Buffalo Bills (AFC Doğu, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Sezon başında AFC Doğu’yu koparacağı ve konferansta liderliği alacağı düşünülen Bills, mevcut hafta itibariyle bulunduğu konumun gerisinde olmasından da öte eksikleri de iyice gün yüzüne çıkmış durumda. Başta hücumda işin çoğunun Josh Allen’ın koluna bakması ilk altı maçta 33 sayı ortalamasıyla oynayan takımın son altı maçta 22 sayı ortalamasına gerilemesine neden oldu. Benzer şekilde savunmada ilk altı maçta ortalama 89 koşu yardına izin veren takımın son altı maçta bu rakamı 124’e kadar getirmesi de topun diğer tarafındaki kusuru da ortaya çıkarıyor. Geçen sezon takdir edilen koç ekibinin bu sezonki performansının iyi olmadığı ortada. Her ne kadar mühim bir maçtan yenilgi ile ayrılmış olsalar da bundan sonrası için kayıp yaşamadan sezonu tamamlamaları işleri tekrar rayına oturtabilir.

11- Indianapolis Colts (AFC Güney, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Zayıf rakibi Texans karşısında kazanıp yeniden yüzde elli galibiyetin üzerine çıkmayı başaran Colts, bay haftası öncesi de moral depolamayı başardı. Şüphesiz Texans maçı bir ölçü değil ancak maçı ilk yarıdan “garbage time” götürebilseler gövde gösterisi de yapmış olacaklardı. Neyse çok da önemli değil, neticede bu takım ilk beş maçtan dört mağlubiyet almasına rağmen yine buraya gelmesi bile büyük bir başarı.

12- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

İki denk takımın mücadelesinin kazanını olan Chargers, Cincinnati deplasmanından belki de sezonu kurtarıcı bir galibiyetle döndü. Özellikle maçın başında tercih edilen büyük oyunlardan sayı çıkarmaları rüzgârı arkalarına almalarını sağladı. Lakin Austin Ekeler’in iki fumble’ı takım ritmini biraz bozsa da iyi bir maç çıkaran savunmanın da maça katkı yapması Los Angeles ekibinin maçı kazanmasına vesile olan en büyük etmenlerden biriydi. Yerini sağlamlaştırmak için iyi bir takvimi olan Charges’ın şu aşamadan sonra playoff’ya yer alamaması zoru başarmak olabilir.

13- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

İki denk takımın mücadelesinin kaybedeni olan Bengals, maça beklenmedik bir biçimde kötü başlamasına karşın skoru eritmeyi ve karşılaşmaya ortak olmayı başardı. Ancak takımın Joe Burrow’dan sonra en önemli parçası olan Joe Mixon yaptığı fumble’ın TD olması Bengals adına maçı koparan ve karşı takıma hediye eden anı oldu. Nitekim herkesin takdirini toplayan ve playoff takımı olarak tasvir edilen bu takımın maçın başındaki savunma performansı ve yapılan bariz hataları da en azından bu derece kritik bir maçta yapmaması gerektiği aşikâr. Yine de genç bir ekip olmalarından dolayı bu denli hataların olması da kaçınılmaz bir durum. Playoff yarışı için önemli bir avantajı kaybeden Bengals’in artık bu saatten sonra da harcayarak kredisi de pek yok.

14- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 6-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Kötü giden sezonu bir kez daha kurtarmayı başaran Steelers, evinde AFC Kuzey’deki rakibi Ravens’ı geriden gelip mağlup etmeyi bildi. Son sezonunu oynadığı haberleri etrafta dolanan Big Ben’li hücum iyi başlamasa da kritik yerlerde sayı çıkarırken savunma ise üst düzey oyunuyla galibiyetin mimarlarından biri oldu. Özellikle Lamar Jackson’u durdurmaya yönelik planın tutması Steelers’ın da maça ortak olmasının nedenlerinden biriydi. Bu galibiyetle birlikte ikinci kez sezonu canlı tutma fırsatı yakalayan Steelers’ın işi sezon başındaki kadar kolay olmayacak.

15- Washington Football Team (NFC Doğu, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Yükselişine emin adımlarla devam eden başkent ekibi, son dakikalarına geride girdiği Raiders karşısında bu sezon pek de başarılı olmadığı iş olan alan golüyle galip gelmeyi başararak ikinci wild card biletini de kapmayı başardı. Öyle ki oynadığı oyunla da bu durumun şans olmadığını gösteren Ron Rivera’nın öğrencileri özellikle Chase Young’un yokluğunda savunma performanslarıyla da göz dolduruyor. Artık tüm bu yükselişin mükâfatlandırılmasını almak için önlerindeki Cowboys maçı hayati önem arz ediyor ve kazandıkları takdirde NFC Doğu yarışında da kartlar yeniden dağıtılacaktır.

16- San Francisco 49ers (NFC Batı, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Son haftaların yükselen takımlarından olan 49ers, playoff umutları için önemli bir eşik olan Seattle deplasmanından eli boş dönerek henüz daha tam olmadığını da göstermiş oldu. Deebo Samuel’in yokluğunda hücumda üretkenlik anlamında sıkıntı çeken takımın imdadına George Kittle yetişirken, Jimmy G’de omuzlarındaki yükün arttığı anlarda attığı interceptionlar ile yine hayal kırıklığı yarattı. Hele ki maçın son saniyesinde endzone’da bir türlü TD çıkaramaması da bu takımın oyun kurucudaki eksikliğini de bir defa daha hatırlattı. Eğer ki kendilerini ilk yedi takım içinde bulmak istiyorlar ise Bengals maçıyla beraber yeni bir seri şart.

17- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Beyaz bir sayfa açıp sezon sonuna ulaşmak için elindeki fırsatı harcayan Raiders, Washington karşısında aldığı mağlubiyetle evindeki üst üste üç maçı da kaybetmiş oldu. Özellikle hücumda Darren Waller’ın yokluğunu endzone’da arayan Derek Carr, yine de iyi işlere imza atarak son dakikalara takımın öne taşıdı. Ancak savunmadaki hatalar ne yazık ki siyah beyazlı takımın sahadan yenilgiyle ayrılmasına neden oldu. Topun her iki tarafında ligin bu haftasında halen bir denge oturtamamış olmaları aslında takımın temel sorunlarından birisi. Eğer gelecek hafta Chiefs karşısında da bir yenilgi çıkarsa o zaman Las Vegas ekibi için ayrılan sürenin sonu da pek uzakta olmaz.

18- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Bay haftasında olan Browns, altı galibiyeti bulunsa da iyi bir periyod geçirdiğini söylemek bir hayli zor. Eline geçen birçok şanstan sahadan boynu bükük ayrılan Cleveland ekibi bu süreçte Ravens ve Steelers’a kaybettiği maçlarla da üst üste iki sezon playoff’a gitme şansını bir hayli zora soktu. Tabii Browns için en büyük soru işareti Baker Mayfield olarak gözüküyor ki özellikle son haftalarda kendi taraftarlarından aldığı tepkiler de bir hayli işin boyutunu gözler önüne seren durum oldu. Yine de tüm bu durumları düzeltme şansı olan Baker, eğer kalan beş maçtan en iyi sonuçları alıp takımını playoff’a taşırsa hakkındaki yorumlarda muhakkak değişecektir. 26 yaşındaki oyun kurucu için büyük bir sınav başlıyor…

19- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22 

Jalen Hurts’ten sonra sahaya çıkan Gardner Minshew, artık bitti denilen Eagles sezonunu en azından bir haftalık da olsa kurtarmayı başardı ve takıma da ciddi bir hava kattı. Jets karşısında hemen hemen bir yıl sonra tekrar starter olan Minshew, iki TD pası atarak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Bu zaferle birlikte bay haftasına giren Philadelphia ekibi, kalan dört maçının hepsini de NFC Doğu takımlarıyla oynayacak olmasıyla birlikte sezon sonu sürpriz yapabilecek fırsatı da bulunuyor. Lakin önce koç Sirianni’nin Minshew yahut Hurts arasında bir tercih yapması da gerecek gibi gözüküyor.

20- Denver Broncos (AFC Batı, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Chargers galibiyeti sonrası Kansas City deplasmanından da bir sürpriz çıkarmaya çalışan Broncos, beklenenin bir hayli altında kalarak sahadan yenilgi ile ayrıldı. Melvin Gordon’un yokluğunda çaylak koşucu Javonta Williams, ne kadar iyi bir seçim olduğunu gösterirken oynadığı oyunla da yüreklere su serpti. Lakin beklenenden fazlasını yapmaya çalışan Teddy Bridgewater beklenen bitiriciliğe sahip olmadığından tek boyutlu hücum sahada pek bir varlık gösteremedi. Nitekim bu durumu sadece Teddy’e değil aynı zamanda hücum planından sorumlu olan koordinatör Pat Shurmur’u da bağlar. Bu kadar yetenekli hücum oyunculardan verim alamamak da büyük başarı.

21- Miami Dolphins (AFC Doğu, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Bay haftasından önce evinde ağırladığı Giants’ı da yenip dinlenmeye üst üste beş galibiyetle çekilen Dolphins, son haftaların çıkış yapan gözde takımlarından biri olmayı başardı. Özellikle savunmadaki değişimlerin meyvesini bu maçta da vermesi mevzubahis galibiyette önemli bir pay sahibiydi. Öte yandan hücumda Tua, zaman zaman tıkanıklıklar yaşasa da başta Jaylen Waddle olmak üzere hücumdaki birçok ismin de katkısıyla kritik anlarda maçı kazandıran işleri yapmayı başararak deyim yerindeyse paçayı yırttı. Artık zorlu bir dönemece girmeye hazırlanan turkuaz beyazlı ekip için güzelce bir dinlenme vaktı.

22- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Bu sezon hiç maç kazanamayan Lions’a ilk galibiyeti tabii ki de Vikings’ten başkası vermeyecekti. İlk maçta da rakibine kaybetmeye çok yaklaşmış iken alan golüyle paçayı kurtaran kuzey ekibi, bu sefer son saniyedeki TD’ye engel olamayarak playoff yarışından da uzaklaşmaya başladı. Saha içinde ise Dalvin Cook’un olmayışı ve Adam Thielen’in sakatlıktan dolayı sahayı erken terk etmesi hücumda tüm yükü Kirk Cousins’e bırakırken, 33 yaşındaki oyun kurucu da bu yükün altından kalkamadı. Öte yandan savunmada da rakibine gereğinden fazla oynama imkânı yaratılması ise rakibin son saniyeye kadar oyunun içine tuttu. Nihayetinde bu mağlubiyet Mike Zimmer ve Kirk Cousins’in akıbetlerine ciddi şekilde negatif etki yapmış durumda. Kalan beş maçta alınacak sonuçlara binaen radikal değişikliklere gebe bir süreç bekliyor Minnesota ekibini.

23- New Orleans Saints (NFC Güney, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Trevor Siemian yerine formayı geçiren Taysom Hill’de ne yazık ki Saints’e çare olmazken peşi sıra beş maçı kaybeden Sean Payton’un takımı an itibariyle NFC Güney’de sonunculuğa geriledi ve sezon umutları da ne yazık ki uçup buhar olup gökyüzüne karıştı. Artık bu saatten sonra New Orleans ekibini zorlu ve sıkıntılı geçecek bir beş maç bekliyor.

24- Seattle Seahawks (NFC Batı, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Kayıp sezonda 49ers’a karşı galibiyet almayı başaran Seahawks, taraftarlarına bir teselli hediyesi vermeyi bildi. Russel Wilson ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterirken onun gelişiyle birlikte Metcalf-Lockett ikilisi de ritim tutmayı başardı. Nitekim savunmada Jamal Adams’ın sakatlığından dolayı sezonu kapatması en azından yüzde elli üzerinde bitirme şansını da zora soktu. Yine de Wilson ile bunu başarabilecek ritmi tuttururlar ise neden olmasın?

25- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24 

Haftayı maç oynamadan geçiren Panthers, sezonun büyük hayal kırıklıklarından birisi oldu. Sezona Sam Darnold ile çok iyi bir başlangıç yaptıktan sonra dördüncü haftadaki Cowboys yenilgisiyle birlikte serbest düşüşe geçen Charlotte ekibine Cam Newton bile çare olmadı. Tüm bu gidişatın faturası ise geçen sezon Matt Rhule ile birlikte takıma hücum koordinatörü olarak katılan Joe Brady’e kesildi ve Brady takımdan gönderildi. İçeride ne oldu bilinmez ancak hücumdaki tek sorunun Joe Brady olduğuna inanmak çok da inandırıcı değil gibi gözüküyor. Öte yandan kalan beş maçının dördünü grup içi takımlarla oynayacak olmaları eğer sezondaki iyi ilerleyişlerini sürdürseler idi iyi bir avantaj olabilirdi ancak şimdi çok da fark etmiyor.

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Tom Brady’e yine kaybeden Falcons, talihsizlik serüvenine bir yenisini daha ekledi. Kötü bir takım oldukları ve Buccaneers ile kapışacak ölçüde olmadıkları da biliniyor ancak maç içinde skoru eşitleyecek birçok pozisyondan eli boş dönmesi de Matt Ryan’ın hanesine bir çizik daha ekletti. Öyle ki bu takımın hala yüzde elli üzerinde bitirme şansı var iken bu oyunu “belki” ihtimalini bile epey zorladığı söylenebilir.

27- New York Giants (NFC Doğu, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26 

Bu sene hiç üst üste iki galibiyet alamayan New York’un mavileri bu seriyi sürdürerek Miami deplasmanından eli boş dönmeyi başardı. Nitekim Giants’ın sürdürmeyi başardığı bir seri var ki o da sezon başından beri devam eden kötü hücum performansı ve bunu da bu hafta Daniel Jones yerine sahaya çıkan Mike Glennon ile gerçekleştirdiler. Neticede bu hücum performansının bir hayli can sıktığı aşikâr ki bu kadar yetenek havuzu geniş bir takımın ligin en az skor üreten beşinci takımı olması yenilir yutulur bir durum değil.

28- Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-10-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Gezegenler sıralandı, yıldızlar patladı ve galaksiler kümelendi ve sonunda Lions kendi evinde Vikings’e karşı sezonun ilk galibiyetini almayı başardı. Son saniyede mükemmel bir maç kazandıran drive oynayan Jared Goff, galibiyeti takımına hediye ederken maç sonunda head koç Dan Campbell’a koşması ve tüm takımın sevinci görülmeye değerdi. Çok zorlu bir süreç geçiren ve idare anlamında ligin en kötü takımlarından olan Lions’un bu galibiyeti şüphesiz sezonun enleri arasına da girmeyi başardı. Nitekim bakalım bu galibiyetlerin devamı gelecek mi?

29- Chicago Bears (NFC Kuzey, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Dört sezon sonra köklü tarihinin en kötü derecelerinden birine daha imza atmaya emin adımlarla ilerleyen Bears, Andy Dalton ile kazanma serisi sadece bir maçla sınırlı kalırken Cardinals karşısında da bekleneni veremedi ve sahadan bir kez daha yenik ayrıldı. Özellikle maça Andy Dalton’un dört interception’u damga vururken takımdaki en iyi isim koşucu David Montgomery gözüktü. Nihayetinde fırsatları varsa sezonu Justin Fields ile bitirmeleri en azından gelecek sezon adına bir umut olabilir.

30- New York Jets (AFC Doğu, 3-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Kazanabileceği maçtan mağlup ayrılan Jets, Aralık ayına da mağlubiyetle giriş yapmış oldu. Tam da dişine göre bir rakip bulup maçın başında da istediği sayıları bulmuşken birden oyundan kopmaları pek de hayra alamet değil. Öte yandan takımın görece iyi olarak nitelendirilebilecek savunması da son haftalardaki performans düşüklüğüne devam etti. Nitekim hücumda ise bu sezon hiç 300 yard pas atamayan bir Zach Wilson var ki en azından sekiz hafta sonra TD pası atarak varlığını hatırlatmayı başardı. Çaylak oyun kurucu sezon sonuna kadar bu şekilde idare ederse gelişim açısından olumlu bir durum olabilir.

31- Houston Texans (AFC Güney, 2-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Colts karşısında mağlup olarak nihayet iki basamaklı mağlubiyet sayılarına ulaşan Texans’ta, Tyrod Taylor yerini Davis Mills’e bıraktı. Nihayetinde Texans’ın artık sezon bitmeden bir galibiyet koparmak yerine drafttan iyi bir konum elde etmesi ve en azından ikinci sırayı zorlaması daha muhtemel bir senaryo. Eee, tabi isterler ise önlerindeki Seahawks maçından bir galibiyet çıkarabilirler lakin hedef şu an için iki hafta sonraki Jaguars maçı gözüküyor.

32- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Zaten kötü bir takım olan Jaguars, son üç haftadır gösterdiği performansla daha da beter bir duruma doğru sürüklenip duruyor. Özellikle kenarda duran Urban Meyer’ın şu gidişata el atmaması Jacksonville ekibini daha da geriye götürecek gibi duruyor. Takımın zaten kaybedecek bir şeyi yok; en azından sahada bir iki bir şey görsek pek de fena olmaz sanki…