Los Angeles Rams ile Cincinnati Bengals’ı karşı karşıya getiren Super Bowl LVI’da gülen taraf 23-20’lik skor ile Kaliforniya temsilcisi Rams oldu. Yapımı 5.5 milyar doları bulan, dünyanın en pahalı stadyumu olan SoFi Stadium’da gerçekleşen maçın MVP’si Rams wide receiver’ı Cooper Kupp oldu.

Karşılaşmayı 92 yard ve iki touchdown ile tamamlayn Kupp, kritik anlarda yakaladığı paslara, maçı kazandıran TD’ı da ekleyerek sahanın yıldızı oldu. Normal sezonda yılın hücum oyuncusu ödülünü de kazanan Kupp, böylece kariyer yılını şampiyonluk ile taçlandırmış oldu.

Maç sonunda Cincinnati Bengals quarterback’i Joe Burrow’a yaptığı tackle ile takımına galibiyeti getiren yıldız savunma oyuncusu Aaron Donald ise sahanın bir başka yıldızıydı. Kariyeri boyunca üç defa yılın savunma oyuncusu seçilen ve yıllardır pozisyonundan bağımsız NFL’in en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Donald, böylece 30 yaşında kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu.

36 yaşındaki Rams head koçu Sean McVay ise NFL tarihinde şampiyonluk yaşayan en genç head koç unvanını ele geçirdi. 2017 sezonu öncesinde 30 yaşındayken Rams’in başına getirilen McVay daha önce, 2019 Super Bowl’una takımını taşısa da New England Patriots karşısında sahadan mutlu ayrılamamıştı.

Sezon başında iki ilk tur, bir üçüncü tur draf hakkı ve Jared Goff karşılığında Detroit Lions’tan alınan tecrübeli quarterback Matthew Stafford ise ilk yılında yeni takımıyla şampiyonluk yaşamayı başardı. 2010 NFL Draftı’nın ilk sırasından Lions tarafından seçilen Stafford, 12 sezon boyunca formasını giydiği Detroit’te bir türlü başarıya ulaşamamıştı. Veteran oyuncu maç sonrası yaptığı açıklama ile Detroit Lions taraftarlarına da teşekkür ederken, “Bu inanılmaz bir şey. Onların artık beni desteklemeleri için hiçbir sebepleri yokken halen desteklemeleri nasıl insanlar ve taraftarlar olduklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rams’in sezon içinde Cleveland Browns’tan takas ile kadrosuna kattığı yıldız wide receiver Odell Beckham Jr. ise kariyerindeki ilk şampiyonluğuna ulaşmayı başaran bir diğer isim oldu. Son yıllardaki inişli çıkışlı grafiği ile zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olan OBJ, 52 yard ve bir TD ile oynadığı maçta dizinden sakatlanıp, karşılaşmayı kenardan takip etmek zorunda kaldı. Saha kenarında gözleri dolu bir şekilde maçı izleyen yıldız oyuncu, galibiyet sonrası göz yaşlarına engel olamadı.

Bu skor ile birlikte Rams, tarihindeki ikinci defa Super Bowl’u kazanırken, Cincinnati Bengals üçüncü defa dev finalden eli boş döndü. Los Angeles Rams, aynı zamanda NFL tarihinde kendi sahasında Super Bowl oynayıp kazanan ikinci takım oldu. Geçtiğimiz sezon Tampa Bay Buccaneers kendi evinde şampiyonluğuna ulaşarak bu başarıyı ilk tadan ekip olmuştu…