Tüm NFLTR okurlarına merhabalar. Bu kez NFL!deki tüm takımları fantezi açışından mercek altına alacağız. Bu yazıda sizlere draft öncesi ve sırasında bakabileceğiniz notlar, bazı istatistikler ve oyuncu analizleri bırakmaya çalıştım.

Belki de aylardır oyuncu sıralamalarına sizler de denk geliyorsunuz. Kimin nerede olduğu bana kalırsa o adamı niye yazdığından daha değersiz. Bu nedenle sizlere örnek olması için bazı oyuncularla ilgili düşünce şeklimi de anlatmaya çalıştım.

Yine her zaman olduğu gibi PPR formatında, daha çok 12-14 takımlı liglere yönelik ipuçları var yazıda. İlk olarak NFC konferansı ile başlayalım isterseniz. İyi okumalar…

NFC Doğu Grubu

Dallas Cowboys

Her şeyden önce çok hızlı bir hücuma sahip olan Cowboys işler böyle olduğu sürece her zaman fantezi için gözde takımlardan biri olacaktır. Buradaki en büyük soru işareti ise kaybolan target’ların kime gideceği. Birinci aday tabi ki de CeeDee Lamb ama benzer durumlarda RB’lerin de çokça nemalandığını gördük hep. Bu nedenle Ezekiel Elliot ve Tony Pollard için de fırsatlar arttı açıkçası. Zeke için geçen sezon düşüşünün en net göründüğü sezondu bana kalırsa. Fakat bu fırsat artışı onu daha da gerilere düşmekten kurtardı benim için. Patlayıcılığı azalmış olsa da halen bu hücumun önemli bir parçası olacaktır. Geçtiğimiz yıllar ne gösteriyor sizin için bilemem ama Türkiye piyasasından yola çıkarsak 300 bin km’de 2006 model bir Audi A6 almaya benziyor şu an kendisini draft etmek. Kalitesi su götürmez ama bu motor daha ne kadar dayanacak hep beraber göreceğiz. Bir de garajda görece yeni bir oyuncak olan Tony Pollard duruyor. Pas oyununda da daha etkili olacağı söylenen Pollard için bu sezon orta turlarda soteye yatmış vaziyetteyim.

WR kadrosuna gelecek olursak boşalan pasların hepsi CeeDee Lamb’e gidemez. Burada ikinci oyuncu için ciddi bir açık Pazar var. Sağlıklı Gallup bunun için en büyük aday ama Jalen Tolbert en çok dart attığım isimlerden biri bu sezon. Buradan gelecek her habere kulak kabartmamız gerekiyor draft dönemi gelene kadar. Ama yatan bir maden var burada. Yıllardır Dak’ın targetları dağıtmayı sevdiğini de gördük açıkçası. Fakat aslan payı üçüncü yılına giren Lamb’de olacaktır. Hazır olun çünkü WR1 olarak bile bitirdiği bir sezon görebiliriz kendisinden. Yaptığım gerçek draftlarda ilk turun son sırasından bile defalarca seçildiğini gördüm. Benim için pahalı ama hevesinize ket vurmayayım. Geliyorum diye bağırıyor bu çocuk…

TE içinse Dalton Schultz favori isimlerimden biri bu sezon. Dak ile arasında natürel bir bağ olduğu görüldü. Kontrat mevzuları bir miktar tadımı kaçırsa da iyi bir sezon bekliyor Schultz’u bana kalırsa. Dak ise bana kalırsa draft’ın gizli değerlerinden biri. 5,000 yard atabilecek bir kola sahip, son yılı hariç koşu TD’ları da düzenli bulan bir isimdi. Benim için şu an QB7 kendisi ama iyi bir sezon ile ilk 3-4 içerisinde bitirmesi hiç de hayal değil.

New York Giants

Hiç hız kesmeden Saquan Barkely ile başlayalım. Kendisi sağlıklı olduğu sürece tüm NFL’deki (CMC dahi) en yüksek upside’a sahip isim çünkü bu arkadaşımızın stili öyle. Her topu TD’a götürmeye çalışır biçimde oynuyor. Bunu başardığı çaylak sezonu ve sakatlanmadan önceki ikinci sezonunda bunu başardığında neler olduğunu gördük. İki yıldır sakatlıklar büyük problem, geçen szon sahada yedeklerinde daha kötü görünmüş olması büyük problem, ama kampta gayet iyi görünüyordu ve aşağılara daha da indikçe artak soru işaretli RB’ler onu bir miktar daha mantıklı kılıyor .Bana sorarsanız RB12-14 civarında denenmesi gerekli, tabi ilk seçiminiz bir RB ise. Austin Ekeler gibi Jonathan Taylor gibi garanti isimlerle eşleştirmek mantıklı olabilir. Neler kazanmış olabileceğiniz cidden inanılmaz. Umarım kendisi sağlıklı kalır ve izleme zevkine tekrar erişiriz.

WR odasına gelecek olursak da Kenny Golladay, Sterling Shepard, Darius Slayton vs. bunları unutun. Bu isimlerden hiçbiri patlayıp bir X-reciever olmayacak. Fakat burada buna aday iki isim var bana kalırsa. Kadarius Toney ve Wan’Dale Robinson. Toney ile başlayacak olursak geçen sezon gördüklerimden ben çok etkilendim. Video oyunu gibi bir adam kendisi. Top elindeyken inanılmaz bir sıyrılma yeteneği var, seperation yeteneği de harkulade. QB’den bağımsız düşünürseniz geçen sezon gösterdiklerinden sonra şu an Rodgers’ın elinde olsa nasıl bir hype olacağını bir düşünün.

Wan’Dale içinse, PFF grade’i en yüksek olan çaylak yine kendisiydi. Kasetini çok beğendiğim bir isim ve çok iyi rota koşuyor bana kalırsa. Derin liglerde gözüm üzerinde olacaktır. Bir anda ciddi iyi iki adet WR görebiliriz Giants’ta. Bana kalırsa konuşmaya değer bir TE de yok kadroda şüphe uyandıracak.

Daniel Jones bana kalırsa ligdeki en kötü dört-beş starting QB’den biri ve bu son şansı. Fakat fantezi için koşarak iş yapıyor bazen. İnsanların hayal ettiğinden daha çok koşuyor ve bu değerli ama yard ve TD olarak bir şey çıkmayacak gibi bu çocuktan. Çok umutlanmaya gerek yok.

Philadelphia Eagles

Başta A.J. Brown hamlesi olmak üzere off-season’ı gayet iyi geçirdi Eagles. Bana kalırsa sezonun sonunda gördüğümüzden çok başlarındaki gibi pas atmaya meyilli bir takım olacaklar. Buradaki alfa isim de tabi ki de A.J. Brown. Ligdeki en iyi dört-beş WR’dan biri olduğunu düşünüyorum. Reception-Perception’a göre de hem man hem press coverage’a karşı ilk üç’te olan bir isimdi geçen sezon. Eline bir şekilde topu ulaştırdığınızda gerisini halledebilen bir oyuncu. Öyle olmasını beklemesem de az pas atan hücumlardaki başarısını da Titans yıllarında gördük kendisinin. Sahanın diğer kısmında çaylak yılı gölgede kalsa da büyük yetenek DeVonta Smith varken. Smith demişken pas oyunun nasıl olacağı en çok onu etkileyecek bana kalırsa. Geçen yıl çok yüksek target share gördü kendisi. Oynadığı rol de gayet zordu bir çaylak için. Ancak altından kalkmayı başardı. Ligin üst yarısında olursa Eagles pas konusunda, gizliden gizliye çok iyi bir sezon geliyor bana kalırsa.

Ne en yapacağımı bilmediğim isim ise Dallas Goedert. Gayet iyi bir rota koşucusu, iyi bir oyuncu fakat bu takım her ne kadar eskisi kadar koşmasa da üçüncü opsiyonunu ne kadar besleyebilir bilmiyorum. Hele ki takımda benim görüşüme göre iki adet top-class yetenek varken. Genel ADP’si yüksek bu nedenle çoğunlukla yanaşamıyorum kendisine.

QB için gelecek olursak da QB1 upside’ı olan Hurts karşımıza çıkıyor. Kolu nedeniyle çok gömüldü ve bana kalırsa ADP’si iyi konumda. Ben QB4-QB5 arasında gidip geliyorum kendisi için. Bu takım da goal-line back’i zaten Hurts, iyi de koşuyor bu nedenle çok safe bir tabanı var. Geçtiğimiz sezonun ilk sekiz-dokuz haftası itibariyle bu çocuk zaten QB1’di tüm ligdeki. Kamuoyunun düşündüğü kadar kötü bir kolu yok bana göre. Sakatlık sonrası performansı biraz düştü evet ama halen potansiyel orada. Josh Allen senaryosu gibi elit bir WR geldikten sonra neler olabileceğini göreli iki yıl oluyor sadece. Josh Allen gibi çıkış yapmak çok çok zor ve çok ayrı bir seviye evet ama 3,500 yard pas ve 1,100 yard koşu gibi rakamlar Hurts için hayal değil bana kalırsa. QB1 cidden olabilir. Biri benden önce davranmazsa genellikle her yerde draft ediyorum kendisini.

RB odasına gelecek olursak Miles Sanders aslında yard başına iyi top taşıdı gayet. Fakat doğru düzgün pas yakalamadan, geçen sezonki gibi hiç TD bulmadan sadece koşarak nereye kadar gidebilirsiniz ki. Sanders’ın ilk 12’ye girebilmesi için aynı pas oyunu aynı TD ile 1800 yard koşması gerekiyordu geçen sezon. Bana kalırsa çok özel durumlar haricinde almanın bir mantığı yok. Ha derseniz ki Hurts’ü sakınmak isteyebilirler ve Miles Sanders daha çok TD bulur. Orası sizin seçiminiz. Kendisi ilk 24 RB’im arasında bulunmuyor.

Washington Commenders

Terry McLaurin için bir miktar umutlar artmış olsa da Carson Wentz son yıllarda hiçbir WR’ı fantezi için bir değer haline getirmedi. Madalyonun iki yüzü de mevcut tabi ki de. Wentz’in kariyerinde sahip olduğu en iyi WR olacak büyük ihtimalle McLaurin, aynısı tersine de geçerli. Bu nedenle bir miktar gelişim ben de beklesem de WR20 civarlarından yukarı çıkaramıyorum Terry’i. Çaylak Jahan Dotson için de umutlarım var açıkçası. İyi bir yetenek olduğunu düşünüyorum fakat tüm sorular bende Wentz’de bitiyor. Bu Commenders takımı geçen yılki Colts kadar iyi bir ekip değil ve Wentz’in kariyerinin bu noktasında taşınması gereken bir isim olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle draft’ta düşündüğümden bir tur kadar ucuza bulamazsam hiçbir WR’ı almıyorum bu hücumdan.

TE içinse geçen sezon ümitli olduğum fakat bir isim olan Logan Thomas var. Sakatlıklar sezonun neredeyse tamamını kaçırttı ona. Bu nedenle bir göz atılabilir ama artık TE’de 25.-26. Opsiyonlara kalırsa iş. Büyük ihtimalle free agent’ta duracak kendisi. İsmini bilseniz yeter draft etmenize gerek yok. :)

RB odası ise bana kalırsa çok karışık. Mart-Nisan gibi J.D. McKissic gidecek diye Antonio Gibson’a gayet yükselmiştim ama bu söylentiler sadece bir hafta sürdü ve üstüne draft’tan üç-down oynayabilecek kalitede bir RB olan Brian Robinson Jr.’ı kadrolarına kattılar. Anlam vermek çok güç. Ron Rivera rejiminin zaten third down’larda McKissic’i kullandığını biliyoruz bu nedenle Gibson için hep bir ket vardı önünde. Geçen sezon iyi geçirdiği bölümde de zaten McKissic yoktu. Evet yetenek olarak çok iyi bir RB kendisi fakat fırsat verilmiyor. Nispet yapar gibi bir de RB draft ediliyor. Gibson için maksimum RB17 civarını düşünüyorum açıkçası üzülerek de olsa. Öte yandan Brian Robinson olası bir durumda cidden bu hücumun RB’si olabilir. Son turlarda her zaman draft ediyorum kendisini. Evet bence de mantıksız, ama McKissic için bile pas yakalayabildiği halde Gibson’dan vazgeçiyor bu sistem. Açıkçası beni şaşırtan bir durum olmaz karman çorman sürekli değişen bir backfield görürsek.

QB içinse Carson Wentz’in fantezi için bir değeri yok… Belki artık NFL için de… Analiz bu kadar…

NFC Kuzey Grubu

Chicago Bears

Geldik ligin fantezi için en ilginç takımlarından birine. Genel takım olarak rezil halde olsalar da burada fantezi için güzel değerler yatıyor bana kalırsa. İlk olarak draft’larda QB seçmeyi bekletip herkes yedeklerini aldıktan sonra, dımdızlak kaldığımda en çok seçtiğim isim Justin Fields sanırım. Kadro kurulumu olarak başarısız olması için her şey varmış gibi görünüyor ama bu fikre çok da katılmıyorum. Her şeyden önce derin top atmayı seven ve koşan bir QB Fields. Bu sezon draft’a girse büyük ihtimalle birinci sıradan seçilecek bir yetenek olduğunu da unutmamak gerek. Geçen sezonki performansını 17 maça yayacak olursak Field o kaos içerisinde 2,650 yard pas ve 595 yard koşmuş olacaktı. Sadece bir adım ileri atmasını beklersek 3,300 yard pas ve 800 yard koşu beklemek çok da hayal bir durum değil. Bu sezon Hurts’ten gördüğümüze benzer rakamlardan bahsediyorum aslında. Fields için en büyük problem TD sayıları olacaktır. Toplamda 25 TD’u geçmeyen bir QB’nin ilk 12 arasında bitirme ihtimali günümüz NFL’inde neredeyse yok. Bears’ın topyekün hücumu için bile 25 TD fazla görünüyor… Bench sayısı kalabalık bir ligdeyseniz yedek olarak alıp bekleyebilirsiniz kendisini. Sonuçta koşan bir QB’nin upside’ı her zaman bizleri şaşırta biliyor.

Diğer konuşmak istediğim konu ise RB odası. Hem Montgomery hem Herbert bana kalırsa iyi NFL RB’leri. Geçen sezon hiç yan yana kullanmayı bile denemedi Matt Nagy. Bunun bu sezon böyle olmasını beklemiyorum açıkçası. Luke Getsy’nin gelişiyle beraber Packers esintileri görebiliriz burada. En zamanında bile tüm yükü hiçbir zaman Aaron Jones’un sırtına yıkmadılar. Bu nedenle Herbert’ın low-end RB2 performansı gösterme ihtimali var bana kalırsa. Draftlarda gözümü diktiğim Chicago RB’i de kendisi.

Geçen sezonu WR27 olarak bitiren Darnell Mooney için geriye gitmesi için hiçbir sebep yok bana kalırsa. WR’lardan görmeye alışık olduğumuz üçüncü yıl patlamasını da beklemek mümkün kendisinden. Şu anda da açık ara takımın birinci WR’ı konumunda. Şu an WR23 olarak draft ediliyor, bana kalırsa tam yerinde bir durumda. Takımımın üçüncü WR’ı hatta duruma göre ikinci WR’ı olarak içimin rahat olacağı bir isim. Geçen sezon ona atılan 124 pasın sadece 69’u tutuldu, bu rakamın da normal WR seviyelerine gelmesini beklemek hayal değil bana kalırsa. Fields’ın attığı her bir adım Mooney’in işine yarayacak. Ona eşlik eden diğer isim de Cole Kmet. 88 kez pas atılmış bir ismin TD bulamaması bir anomali. Mock draft yazımızda da kendisinden bahsetmiştik. Geçe bırakılan TE seçimleri için vazgeçilmez bir isim kendisi. Daha derli toplu bir sezonda kendini sınırda TE1 kategorisine attığını görebiliriz. Henüz 23 yaşında olan bir isim, mevkisi gereği daha gelişecek yolu olduğunu da düşünüyorum. Aslında ortalama bir hücum için tam Red-zone silahı olacak bir vücut yapısına da sahip kendisi. Ancak yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Her şey Justin Fields’ın ellerinde…

Detroit Lions

Ligin en sempatik ekiplerinden biri şu anda Lions. Genç ve istekli bir kadrosu ve çılgın bir koçları var. Öncelikle en çok karşı görüş aldığım isim olan DeAndre Swift’i aradan çıkarayım. Sezon öncesi RB yazısında detaylıca bahsettim kendisinden fakat upside’ını yeterince anlatabildim mi bilemiyorum. Yetenek olarak tam istediğim profile sahip ve sakatlıklarının talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Henüz çok genç bir isim ve checkdown atmaktan korkmayan bir QB ile oynuyor. Sakatlığından çok korkuyorsanız da Jamaal Williams gibi iyi bir handcuff’ı da var. Şu anda benim için tüm draft’taki yedinci oyuncu konumunda, tabi ki de PPR formatında. Ciddi bir biçimde takımında en çok pası yakalayan isim olma ihtimali var.

Pas yakalama demişken Amon-Ra St. Brown bana kalırsa fazla gömüldü. T.J. Hockenson ve Swift yokken gösterdiği performansı sadece buna bağlamak bana kalırsa büyük bir hata. Benzer fırsatları değerlendiremeyen bir sürü oyuncu dolu NFL. Bana kalırsa ilk 20 WR arasında gitmesi gereken bir isim. Bana kalırsa yapılan diğer eklemeler bir tehdit değil. TE yazısında da belirttiğim gibi Hockinson konusunda çok düşük vaziyetteyim. Topyekün olarak daha iyi bir takım olmasını beklediğim ekip için yeteneğine şahit olduğumuz bir isim için çok rahat bu riske girerim. QB-proof stile sahip isimlerden biri olduğunu da düşünüyorum ayrıca. Jameson Williams içinse sağlık problemlerini hepimiz biliyoruz. Son turlarda dart atmak için çok daha iyi aday olan çaylaklar varken bence uzak durulması gereken bir isim. O iyileşene kadar yedekte tutmak için yeterince mental güce sahip değilim sanırım.

Green Bay Packers

Hem Aaron Jones hem A.J. Dillon için neredeyse her yazıda konuştuk. İkisi de alınır, biri sakatlanırsa diğeri uçar gider şeklinde bakıyorum olaya. Ayrıca takımın WR ekleme konusunda başarısız olması da ikilinin pas oyunundaki rolünü de ciddi biçimde arttıracak gibi. Evet Jones yaş olarak biraz ilerledi ama kilometresi düşük bir isim halen görece. Geç ilk tur – erken ikinci turlardan alınması gereken bir isim. Dillon içinse söylenecek her şeyi daha önceden konuştuk. Flex olarak çok rahat ihtiyacınızı görecektir bu sezon ve işler biri yönünde değişecekse bu isim Jones yerine Dillon olacaktır. Vücut olarak üç down RB olabilecek bir isim. Packers’lılar olarak kendisine eminim herkes benim gibi yüksektir. Fakat burada tahminlerimizi yaparken bir şeyi atlamamak lazım, evet Jones büyük bir pas yükü görecek ama Packers WR odası şekillendikçe, yerine oturdukça bunun böyle devam edeceğinin garantisi yok. Sezon ilerledikçe dikkatli olmak lazım.

WR kadrosu ise tam bir muamma, tüm oklar Allen Lazard’ı gösteriyor gibi ama yetenek olarak bunu karşılayabileceğinden çok şüpheliyim. En iyi özelliği pas bloklaması olan bir WR bana kalırsa ihtiyaçlarını karşılamayacak Packers’ın. Buradaki derin ismim açıkçası Amari Rodgers. Kendisi yetenek olarak beğendiğim bir isim. Bu hücumda X-reciever rolüne en uygun isim de bana kalırsa o. Bir anda fantezi dünyasını karıştırma ihtimali var. Buradan kim Rodgers’ın birinci opsiyonu olarak çıkarsa onu alan için işler çok güzelleşecek. Biraz uç bir ihtimal olsa da ben paramı Amari’den yana kullanıyorum. Diğer isimler bana kalırsa best-ball formatları hariç göz atmaya bile değmeyecektir.

TE’lere gelecek olursak Robert Tonyan için bir önceki sezona benzer TD bolluğunda bir sezon cidden görebilir. Zaten TE öyle bir pozisyon ki yedi-sekiz TD yapıp kendisini yukarılara atmamanız neredeyse imkansız. Late TE için Cole Kmet ile beraber favori oyuncum.

QB olarak gerçek hayatta mükemmel bir isim olsa da fantezi de Aaron Rodgers’ı almak için bir neden göremiyorum. Kendisinden çok daha ucuza Derek Carr ve Kirk Cousins gibi benzer rakamlar koyan isimleri alabiliyorken bence uzak durulması gereken bir isim Rodgers. QB12 olarak seçilen Rodgers’ın arkasındaki saydığım isimlerle beraber Tua T agovailoa ve Trey Lance isimleri de bana kalırsa daha mantıklı. Tutarsa yaşadınız tutmazsa Rodgers’a benzer performansları her zaman waiver’dan bulabilirsiniz hafta hafta. Evet biraz sancılı bir süreç ama eminim ki oynadığınız ligleri çok kötü QB’lerle kazanan pek çok isim olmuştur bile. Draft’ın bu sıralarına kaldıktan sonra upside dışında QB’de herhangi bir şey kovalamanıza gerek yok bana kalırsa.

Minnesota Vikings

Yeni koç ekibiyle beraber çok fazla hype toplayan Vikings için benim de beklentilerim geçen sezona göre yüksek açıkçası. Fakat girişte hemen RB odası ile başlayalım. Evet yıllardır Dalvin Cook ligin en sağlam fantezi RB’lerinden biri. Sağlıklı kalsa belki de birincisi bile diyebilirsiniz. Geçen sezon TD konusunda çok da şanşsız bir sezon geçirdi bu nedenle ok onun adına yukarıyı gösteriyor ama ben o kadar da ikna olmuş durumda değilim. Herşeyden önce Cook geçen sezonun iki numaralı seçimiydi fantezide ve üçüncü opsiyon olması beklenen Alvin Kamara-Deerick Henry ile arasında bir tier fark olarak gösteriliyordu. Her şey Cook için pozitif yöndeyse, herkes olumlu bakıyorsa Cook’un yedinci, sekizinci sıralardan gitmesinde sizce de bir tuhaflık yok mu? Burada ortalama ADP’sinden bahsediyoruz fakat experler tarafından belki de en farklı yerlerde gösterilen ilk iki tur ismi Dalvin Cook yine.

İki durum için de bakacak olursak eğer sağlıklı kalacağına inanıyorsam, bu hücumun yedeği olan Alexander Mattison gibi kaliteli bir RB’ye eski rejimdeki gibi top göstermeyeceğini düşünüyorsam, daha pas odaklı olmasının Cook için eksi değil tam aksine pas oyununda iyi bir RB olmasından artı olacağına inanıyorsam, Dalvin Cook; Austin Ekeler’dan da, Najee Harris’den de daha iyi bir seçim. Bu su götürmez bir gerçek.

İkinci duruma gelecek olursam her sezon sakatlanan bir oyuncuyu RB1’im olarak istemiyorsam, yedeklerimde Mattison’u tutmaktan sıkıldıysam ve yeni düzenin ona da top vereceğini düşünüyorsam, pas oyununun ağırlık kazanmasının Cook için çok büyük fark yaratmak yerine, Irv Smith gibi çıkış beklenen isimlere, hayvani bir volüm ile Justin Jefferson’a yarayacağını düşünüyorsam Dalvin Cook benim sekizinci-dokuzuncu RB’im olur seçeceğim, yani erken ikinci tur civarı.

Bu kadar soru işareti olan bir hücumda, iyi anlamda soru işareti, yatırım yapmak istediğim adam kesinlikle Cook değil. Ben de dahil olmakla beraber Cook çok iyi bir RB olarak görülüyor herkes tarafından, fakat fantezi oyununda bazı şeyleri önden görmek, beklemek gerekiyor sanırım. Hücum tasvir edildiği gibi olacaksa pas oyununda über bir Cook izlemek yerine biraz geçen sezonun sonunda Mixon-vari bir şeyler izleyeceğimizi düşünüyorum.  Tahtadaki 4 büyük WR gitmeden almak için uzanmayacağım kendisine hiçbir draft’ta.

WR odasına gelecek olursak, inanılmaz bir Justin Jefferson sezonu bizleri bekliyor bana kalırsa. Onu WR1 olarak göstermememin tek nedeni her şey iyi giderse Cooper Kupp kadar TD ve stil itibariyle pas tutma sayısına ulaşabilmesini zor görmem. Bir de adam tarihin en WR sezonundan geliyor, göstermeyelim de ne yapalım… :) Ancak Half-PPR ve standard için sanırım Jefferson benim bir numaram. İlk turda dördüncü-beşinci sıralardan seçilmesini bekliyorum bu sezon. RB olarak 14-15 adet iyi-kötü güvenebileceğim isim de mevcut bu sezon özelinde. Bu nedenle Kupp gittikten sonra direk gözüm arıyor kendisini. Burada geriye kalan isimler daha ilginç. Kendisini hiçbir yerde görmedim neredeyse fantezi konuşulurken fakat K.J. Osborn bana kalırsa bu takımda etkili bir isim olabilir bu sezon. Bunun sebeplerinden biri de artık Adam Thielen’ın fantezi için top seviye bir isim olmadığını düşünüyorum. Çok iyi bir redzone silahı, TD makinesi evet ama yaşının da ilerlemiş olması, sakatlıktan dönüyor olması benim için hep soru işaretleri. Benim ilk 40 WR’ım arasında yok şu an. Her ne kadar ADP WR28 oalrak gösterse de. Bu demek değil Thielen buralarda bitirecek sezonu, kesinlikle değil, sağlıklı kalırsa ilk 22-23 garanti bana kalırsa. Fakat benim istediğim bu kadar TD bağımlı bir oyuncuyken düzensiz puanlar getiren bir isim değil, buralardan kendini en tepelere atabilecek isimleri kovalamak. Bu nedenle WR odam çok eksik kalmadıkça Thielen yüksek risk düşük getiri olarak geliyor bana.  Bir sezon önce Tyler Lockett sezonu WR8 olarak bitirdi, fakat size öyle hissettirdi mi? İşte her hafta düzenli performans bu nedenle önemli bana kalırsa.

Bu takımdaki en ilginç isim bana kalırsa Irv Smith. Herkes ondan patlama beklerken sakatlanmış olması biraz üzücü fakat fantezi için düğmeye basmanız gereken en önemli oyuncu tiplemesi kendisi. Hype’ı sönmüş fakat yetenekli olan isimler. Gayet iyi bir atlet kendisi ve redzone’da iş yapacağını düşünüyorum. Late TE için favori isimlerinden biri olmaya başladı son zamanlarda.

Late demişken late-QB sevenlerin gediklisi Kirk Cousins bu sezon bana kalırsa ilk 12 QB arasında bitirebilir sezonu. Yetenekli bir isim olduğunu yıllardır biliyoruz ve daha çok pas attıracağı aşikar olan bir koç sisteminde daha hormonlu rakamlar görebilir. Yine Derek Carr için ne söylediysek aynısı geçerli, QB’niz geçe kaldıysa Cousins’ı, yedekte yeriniz varsa da bir adet upside QB’yi takımınıza almanızda fayda var.

NFC Güney Grubu

Atlanta Falcons

Falcons reset düğmesine sertçe bastı geçtiğimiz sezon. Son yıllarda Atlanta denince akla gelen iki isim olan, Matt Ryan ve Julio Jones gönderildi. Güçlü bir QB draft sınıfı olsaydı buradan bir hamle görme ihtimalimiz çok yüksekti ama bunu önümüzdeki yıllara ertelediler. Onun yerine benim en beğendiğim üç çaylak WR’dan biri olan Drake London seçimi geldi. Kyle Pitts için detaylıca TE yazısında konuşmuştuk bu nedenle London cephesine biraz daha eğilmek istiyorum.

Daha önce de kaliteli çaylakların kötü QB oyunlarıyla bir şeyler gösterdiğine şahit olduk. Özellikle lige alıştıktan sonra ilerleyen haftalarda yükselen formları ile dikkatleri çekiyorlar. Fakat Pitts faktörü ile beraber volümden beslenecek bir senaryo göremiyorum London için. Bu nedenle draft’larda kendisinden uzak durduğumu söylemeliyim. Pitts için 1100-1,150 yard bekliyorum, bu rakam London içinse 800-850 yard açıkçası. Üç-dört TD’dan da fazla bulması Mariota ile biraz hayal ürünü geliyor bana. Evet kötü QB’lerden ve iyi fantezi oyuncularından bahsettik ama vasat altı bir QB’nin ikinci opsiyonun fantezide fark yarattığını neredeyse hiç hatırlamıyorum. Bu nedenle bu WR kadrosu için önümüzdeki yıllara bakacağız gibi.

QB konusunda ise bana kalırsa önümüzdeki sezondan önce illa ki Desmond Ridder’ı birkaç maç görmek isteyeceklerdir. Geçtiğimiz sezon haddinden fazla maç kazandı Falcons. Mariota ile bunun olması bana kalırsa imkansız. Yani bu bayrak teslimini çok erken görebiliriz. Mobil bir QB olan Ridder için özellikle deep liglerde yedek olarak bir aşinalığınız olsun derim. Hele ki QB20-24 seviyelerine kadar kaldıysa işiniz QB’nin koşması daha da büyük fark yaratıyor.

Koşan QB demişken RB odası evlere şenlik. Başlamadan söyleyeyim Cordarrelle Patterson’dan herhangi bir beklentim yok. Sizleri de bu saflara davet ediyorum. Tek ilgimi çeken parça da Tyler Allgeier. Onun için de açıkçası Falcons’ın birinci RB’i olsa ne olur olmasa ne olur şeklinde kendimi avutuyorum ama iki yıl önce bir galibiyetli Jaguars ve James Robinson gibi senaryoları unutmayalım. RB genç adamların oyunu ve son turlardan seçmek için ideal isimlerden biri Allgeier. Kolejde darbeden sonra koşabilmesi ve ağır workload’ları kaldırabildiğini kanıtlaması da sevindirici sinyaller. Bakarsınız 10. Turdan fason workhorse RB’niz olmuş… :)

Carolina Panthers

CMC için söyleyeceklerimi neredeyse her fırsatta dile getiriyorum, bana kalırsa sağlıklı iken ligdeki en büyük farkı yaratan oyuncu ve tüm problemlerine rağmen halen Jonathan Taylor ile kafa kafaya buluyorum fantezi için kendilerini PPR formatında. Bu kadar göz önündeki bir isim hakkında ekstra konuşup sizleri sıkmak istemiyorum. Hepimiz kim olduğunun farkındayız ve sakatlığından ne kadar çekiniyorsak onu o kadar geriye itiyoruz sıralamalarda. Ama unutmayalım sahada olduğu her an, şu son iki sezon bile farkını hissettirdi.

Benim CMC’ye inanıyorsanız D’Onta Foreman’ı da son turlardan kovalamanız sizin için iyi olacaktır. Henry sakatken çok üst düzey bir koşucu olmasa da bir takımın workload’unu taşıyabileceğini gösterdi bizlere.

Gelelim WR odasına, Baker Mayfield’ın gelişiyle beraber D.J. Moore için tüm beklentiler bir hayli yükseldi. Pozitif yönde kurulan argümanların üstünden geçecek olursak, Henüz 25 yaşında bir isim kendisi, her sezon çoook kötü QB’lere rağmen 1,000+ yard getiriyor ve TD sayıları çok düşük olduğu için artmaya müsait. Geçtiğimiz sezon dahi dört yerine yedi TD bulsaydı ilk 12 WR arasında bitirecekti sezonu Moore. Baker her ne kadar düşen bir kariyer gibi görünse de TD yüzdesi ligin her zaman yüksek olan oyuncularından biri olmuştur. 2020 sezonunda o kadar koşu ağırlıklı bir takıma rağmen, iki adet 1,000+ yard WR üretmeyi başardığını da unutmayalım. Ligdeki en beğendiğim yeteneklerden biri olan Moore benim için ilk-12 arasına girdi bile. Umarım ADP sezon yaklaştıkça yükselmez çünkü şu an draft etmesi ucuz ve kolay bir isim. Diğer WR’lara gelecek olursak açıkçası sahada görmeden ne Marshall için ne Anderson için draft picki harcamam.

Baker Mayfield’a fantezi için bakacak olursak da QB23-26 civarı bir performans görebiliriz kendisinden. Liginiz kalabalık değilse draft etmeye değmez.

New Orleans Saints

Yaptığı eklemeler ve Michael Thomas’ın dönüşüyle beraber çok iyi bir WR odası oldu Saints için. Fakat QB halen soru işareti. Aslında bakarsanız Winston Tampa zamanlarında 2 iyi WR’ı pek hayli destekleyebilen bir isim. Her ne kadar interception makinesi olsa da. Bu nedenle buradan bir WR değeri çıkacak ama kim çıkacak bilemiyorum açıkçası. Thomas kendisinin yüzde 70’i olarak bile ilk-15 WR’ın dışına çıkacağını da düşünmüyorum. Fakat bu adam neredeyse iki sezondur doğru düzgün futbol oynamadı. Onu değerlendirmek neredeyse tamamen hissiyat işi. Seçim sizin. Benim öne attığım isim ise, bu sınıfta favori çaylak WR’ım olan Chris Olave. Bana kalırsa NFL’de alfa WR olacak kumaşa sahip kendisi. Kendisi ortalama 10-11. Turdan seçiliyor. Bana kalırsa üç tur kadar geç. Ohio’nun da bir WR madeni olduğunu da atlamamak lazım. Jarvis Landry artık kariyeri belirli bir noktada olan biri isim. İş yapacaktır ama Olave için bir tehdit değil bana kalırsa. Geriye kalan WR’lar ise fantezi için bir değer taşımıyor bana kalırsa. Onlara gelene kadar beslenecek çok boğaz var burada. TE içinse, meh… Bir şey çıkmayacak bence. Sadece Taysom Hill bir iki QB oyunu oynayıp size TE olarak listelendiği için çok ekstra puanlara getirebilir ama ne zaman olacağını bilmek imkansız.

Bu isimlerden biri de Alvin Kamara. Ceza kapıda onun için ve ciddi şekilde fantezi sırasını etkiliyor. Evet 2020 RB1, evet çok yetenekli fakat ilk kez full workload aldığında sakatlanması biraz şüphe çekici. Zaten o muhteşem puanları da inanılmaz checkdown ve TD sayıları ile bulmuştu kendisi. Burada Winston ile uyumsuz olduğu söylense de beraber oynadıkları dönemde 18.0 PPR puanı getirmeyi başarmıştı. Cezası olmasa garanti bir ilk tur ismi Kamara. Hücumda beslenecek insan sayısı arttı, koç değişti evet ama Kamara halen çok elit seviye bir yetenek. Cezası olmasa ilk beş-altı RB dışında seçilmemesi gerekiyor bana kalırsa. Cezası bir netleşsin yine konuşuruz. Fakat kaçırdığı süre boyunca Mark Ingram iyi bir opsiyon olacak. Hele ki takımınızda Breece Hall tarzı sezon ilerledikçe açılmasını beklediğiniz gençler, sakatlıktan dönen isimler varsa, sezon başı için Ingram gayet iyi bir opsiyon.

QB’ye gelecek olursak Winston için her zaman o potansiyelini gösterme ve patlama ihtimali var. Ve sanırım bu son şansı. Draft etmeye değer mi pek emin değilim ama bir gözünüz üstünde olsun. Yüzü eskise de henüz halen genç bir oyuncu. Saints’liler umutlu kendisinden.

Tampa Bay Buccaneers

Godwin düşündüğümüzden erken dönecek gibi bu nedenle kendisine ilk-24 içerisinde yer vereceğim ve Mike Evans’ı bir miktar düşüreceğim büyük ihtimalle. Geçen sezonlardan bildiğimiz tarife. İdeal senaryoda ikisi de WR#1 oluyorlar Brady sayesinde. Godwin bana kalırsa daha all-around olan isimdi hep. Siz draft ederken ADP halen takip edememiş olabilir sağlık durumunu ve insanların gözünden kaçarken ucuza kapatabilirsiniz kendisini.

Mike Evans içinse WR9-10 civarında bir fiyat iyi olacak gibi. Kim gelirse gelsin bu adam TD’ları buluyor. Kim gelirse demişken Julio Jones eklemesi epey yankı buldu ve kamptaki görüntüleri gayet iyi göründü bana. PFF gibi PFI gibi grade’lerde halen top-30 içerisindeydi Julio geçen sezon dahi. Vücudu bir miktar TE’imsi göründü bana ama bu rejim üçüncü WR’ları ortalama 15 PPR’dan fazla üretiyor. Gronk emekli olduktan sonra TE+WR3 ten oluşan açığı Julio ve Gage dolduracak gibi. Bana kalırsa fiyat olarak Julio geçen yıllardaki AB gibi çok iyi bir değer olabilir. İki yıl öncesine kadar ligdeki en iyi WR olduğunu düşünüyordum kendisinin. Anılarım kabardı açıkçası… ADP’leri için konuşmak henüz çok erken çünkü tam oturmuş durumda değil ama Julio için dokuzuncu ve 10. Turlar civarı olacak gibi görünüyor. Dört adet iyi WR’ı varken de bu takımın TE’lerinden bir medet ummaya gerek yok. Gereksiz Cameron Brate ve Kyle Rudolph hype’ı bittiği için ne kadar mutluyum bilemezsiniz.

Bunları besleyecek adam içinse diyecek bir şey yok. Fantezi için Russell Wilson, Joe Burrow, Dak Prescott tier’ında görüyorum kendisini. Erken QB almak istemiyorum ama sonlardan da rahatsızım diyorsanız Tom Brady gibisi yok…

RB odasına gelecek olursak Lenny için kamp öncesi gayet yüksektim ama artık o kadar hayvani pas yakalamasına gerek olmayacak. Ancak bu takımın koşu oyunu Brady’nin ona checkdown yapmasıyla oluşuyor, klasik bildiğimiz yöntemle değil genellikle. Tüm artıları olsa sadece RB5-6 olması gereken bir isim ama fazla kilolu oluşu, bir miktar bezmiş tavrı ile yedeği Rachaad White’ın varlığıyla beraber onun için şüphelerim arttı açıkçası. Fakat onu ilk 10 RB’den çıkaracak kadar değil. Halen güvenilir görüyorum kendisini ve yedeği Rachaad White’ı da alıp Tampa backfield’ını kapattım mı gayet rahat hissedeceğim. White da gayet beğendiğim bir oyuncuydu draft öncesi. Bence Leonard Fournette varken de bir miktar oynatmak isteyeceklerdir ama Super Bowl adayı bu takımda büyük değişiklikler için bana kalırsa bir sakatlık gerekiyor. Fournette de sanırım Brady’nin güvendiği tek RB’ti bu iki yıllık macerasında. Fiziki görüntüsü hariç tüm oklar Fournette’in iyi bir sezon geçireceğini gösteriyor bizlere.

NFC Batı Grubu

Arizona Cardinals

Bölük pörçük bir sezonun ardından DeAndre Hopkins’in cezası ve Hollywood Brown’un gelişiyle pek çok şey değişti Cardinals için. Fakat halen Kyler Murray gibi fantezi futbol için iyi silahları besleyebilen bir QB ve koç mentalitesi burada. Buradaki kastım Cardinals için oyunun oynanış biçimi. Sahayı dikey ve havadan kat etmek isteyen, Cep dışına çıkışlarıyla Kyler tarafından uzatılmış pas oyunları görülen ve fantezi için belki de en garantisi olan goal line’da koşma istekleri.

Bir önceki sezon Kenyon Drake’e çok uygun bir rol olmasa da bu rol de kullanıldı. Tarz olarak tam bir kabadayı olan James Conner’ın gelişiyle de bu rol ona cuk oturdu diyebiliriz. Chase Edmonds’ın ve Hopkins’in sakatlıkları sonrası rolü artan James Conner sezonun kalanında harika bir fantezi performansı sergiledi. Şu an ADP’ye göre 29. Sıradan giden Conner benim için bir değer. Kullanıldığı rol gereği sağlıklı kalırsa 10+ TD neredeyse garanti gibi. Ancak iş fanteziye gelince hangi RB problemsiz değil mi? Rolünü tehdit eden kimse de olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle low-end RB1-RB2 arası bir performans göreceğiz gibi. 2021’de başardığını tekrar etmesi olası ama zor… Darrell Williams eklemesi biraz fazla abartılmış gibi geliyor bana. Kendisi beğendiğim bir isim ama üçüncü down’larda bile işi Conner’dan çalacağını düşünmüyorum. Oyunun her alanında Conner bana kalırsa daha iyi bir oyuncu. Çaylak Keontay Ingram ve Eno Benjamin için ise birşeyler söylemeye gerek yok fantezi için.

WR kadrosuna gelecek olursak Hopkins herkesin uzak durduğu bir isim şuan. Bana kalırsa seçilen 33. WR olması halen biraz yüksek. İlk yedi tur içerisinden almanıza gerek yok bana kalırsa. Döndüğünde her şeyin eskisi gibi kalmasını beklemek de biraz iyimser. Geçen sezon TD sayıları ile ayakta durdu Hopkins. 2020’den çok daha farklıydı, Murray’nin topu daha çok dağıttığını gördük. Fantezi draft için sezonun başı her zaman ortalarından daha değerli olmuştur bu nedenle Hopkins sizin için çok ucuz görünmeye başlamadan almamanızı tavsiye ederim.

Öte yandan Marquise Brown için çok yükselmiş durumdayım. Sezona fırtına gibi girebilir. Derin pas tehdidi ve Murray’nin bu alandaki yeteneği kolejden de gördüğümüz gibi çalışacak bu sezon. Ravens ile bile sezon başında ilk-12 performansında gidiyordu Brown. Pas atmayı bu kadar seven bir takımda Hopkins dönene kadar bu çok muhtemel. Sonrasında da WR2 civarı bir performans gösterebilir pek hala. Onun için endişelerim elit bir WR yeteneği olarak görmemem ve Zach Ertz-Rondale Moore ikilisinin göreceği target’lar. Zach Ertz gayet güzel bir Cardinals macerası yaşıyor şu ana kadar. Geç turlardan hedefliyoruz kendisini. Rondale Moore içinse içimde umut olsa da WR62 olarak seçiliyor kendisi. O turlara sıralara kadar kalsam da %100 upside içeren bir isme, belki de hiç bilmediğim bir çaylağa dart atmayı tercih ederim.

Gelelim takımın yıldızı Kyler Murray’e. Geçtiğimiz sezon sakatlıklarının da etkisiyle hiç koşmadığı kadar az koştu. Evet kendisini koşan bir QB olarak tanımladık ilk iki sezonunda ama belki de bu bir alfa RB eksikliğinden oluşmuştu. Sezona girmeden önce milyonlar bayılacağı QB’sini koşturmak istemiyor olabilirler mantıklı olarak. James Conner gibi bir parça varken buna çok da gerek yok açıkçası. Maç kaçırmasına rağmen 4,000 yard’a çok yaklaştı Murray, bu sezon da kendisinde bu rakamın üstüne çıkmasını bekliyorum açıkçası. Upside olarak o görkemli 11 koşu TD’lı sezonu bir daha göreceğimizi sanmıyorum fakat yine de bacakları size puan getirecektir. Benim için şu an QB6 kendisi. Draft için bir tüyo verecek olursak Jalen Hurts ile çok yakın gidiyorlar. Alacaksanız Hurts’ü alın çünkü daha çok upside’ı olduğunu düşünüyorum koşu etkisiyle. Benim için tepedeki elit QB’lerin sonuncusu Murray.  Bu nedenle bu isimleri kaçırırsanız birkaç tur daha beklemenizi öneririm.

Los Angeles Rams

Rams hakkında bilmediğimiz ne kaldı ki? Fantezi için aslında bir sürü soru işareti var burada. Birincisi tabi ki de Cam Akers. Her oyuncu için terazinin iki kefesi vardır, Akers’ın terazisinde fil oturuyor şu an. Pozitif fili açacak olursak: Senin benim ne düşündüğümün bir önemi yok Sean McVay bu adamı beğeniyor, tüm sezon ipteyken bile inanılmaz bir workload verdi ona ve bu sistem RB kim olursa olsun iyi koşuyor ve fantezi için değerli RB’ler üretiyor. Akers içinse sakatlıktan bu kadar erken dönmesi ona eksi olarak yazılmamalı bana kalırsa. Profil olarak üç down pas yakalayan bir RB kendisi.

Negatif file gelecek olursak, Cam Akers çooook kötüydü öyle böyle kötü görünmedi. Kendi gözlerimle bu kadar top taşıyıp bu kadar kötü performans veren bir isim daha hatırlamıyorum sanırım. Tamam playoff rakip savunmalar çok daha katı, rahat koşamıyorsunuz ama bu batırma seviyesi bahanelerle açıklanacak gibi değil. Ve Akers çaylakken de öyle istisnai bir yetenek olarak görünmedi hiç.

Fakat.

Yine aynı yere geleceğiz McVay gibi bir adamın Akers’ın faillediğini göre göre bu kadar workload vermesini nereye yormamız gerekiyor? Ne yaparsan yap bu koşu hücumunun merkezi sensin mesajı mı? Ki arkasında tüm sezon vasat üstü performans vermiş iki RB varken. Onlara dönüp bakmadı bile McVay. Tabii ki de Rams hücumu. Cidden çok kötü bir RB olabilirsiniz, fakat bu sistem sizi bir şekilde ilk-10 RB içerisine sokacak. Sakatlanmadığınız sürece bundan kaçış yok. Akers konusunda açıkçası sağlık endişem kalmadı, tek endişem işleri batırırsa arkadan gelebilecek olan isimler. Gerek Darrell Henderson gerek Kyren Williams kendi alanlarında iş yapabilecek RB’ler. Kyren Williams draft combine öncesi inanılmaz hype’lanıyordu fakat beklendiği kadar çabuk çıkmaması bütün havasını aldı çocuğun. Saha içinde işler farklı olabilir elbette. Oynayan kim olursa olsun Rams RB’ini istiyorum özetle.

WR’a gelecek olursa Kupp sezona WR1 olarak giriyor çoğu sıralamada. Kendisini anlatmaya gerek yok bana kalırsa, yaptıkları ortada. Bir ekstra olarak geçtiğimiz yıl screen paslarda en çok boş kalan oyuncu olduğunu da ekleyelim. Ah McVay ah işi biliyosun… Bana kalırsa kendisini ilk hangi RB’te bir miktar da olsa tereddütte hissediyorsunuz. Sırayla bakacak olursak bu isim Ekeler mı, Kupp’ı draft edin, Dalvin Cook’mu arkalarda, Kupp’ı draft edin, hatta kimseye güveniniz kalmadı, yıllardır fantezi oynayıp RB’lerinizin sakatlanmasından bıktınız mı? 1.01’den Kupp’ı draft edin. Ek olarak geçen sezona sadece analitik olarak bakacak olursak yine draft etmeniz gereken isim Kupp’tı, Taylor değil. Bu sezon benim dördüncü oyuncu tüm draft’taki.

Şimdi en sevmediğim kısma geldi sıra, Allen Robinson. :) Robinson için herhangi bir sayısal değer olsun, reception perception olsun, Bears şöyleydi olsun hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum. Bu sezon ona yükselmek istiyorsanız geçen sezon direk yokmuş gibi davranmalısınız. Evet Bears tam bir kaostu ama bu Darnell Mooney’e engel olmadı. Öte yandan Rams sahayı derin açan bir X-receiver her zaman kullandı. Geçen sezon super bowl yürüyüşlerinde Odell’in rolü büyüktü bana kalırsa. Ondan önce de Brandin Cooks. Robinson için Odell’de olduğu gibi Rams bu oyuncuyu seçti. Marketteki diğer isimler yerine. Ve iyi olduğu zaman nasıl bir yetenek olduğunu hepimiz biliyoruz Robinson’un. Şu an WR30 olarak gidiyor kendisi. Karar sizin. Geçen yılın ekstrem bir durum olduğunu düşünüyorsanız Robinson için top-20’den aşağı kabul edilemez bulunduğu konumda. Benim gibi düşünüyorsanız bırakın. Şahsen biri bu kumarı oynayıp beni Allen Robinson yüzünden yenerse gram üzülmem. Tabii ki de Robinson’dan korktuğuma göre Van Jefferson’dan bir şeyler bekliyorum. :) Geçtiğimiz sezonu WR#3 olarak bitirdi Van. Rams de Chiefs gibi üçüncü WR’ını çok kullanan rota koşturan bir ekip. Hele bir sakatlık veya Robinson’un bitmiş olma durumunda Rams hücumunun ikinci opsiyonu olacak kendisi. ADP’si ise WR65! Büyük değer ve Kupp veya Robinson sizdeyse iyi bir WR handcuff’ı.

Geriye kalanlar içinse Stafford çok dengeli bir fantezi QB’si değil ama benim gibi QB için beklemeyi seviyorsanız güvenilir bir opsiyon. Onu upside’ı olan gençlerle birlikte draft ederseniz sizin için sigorta görevi de görür. Tyler Higbee içinse hiçbir şey demek istemiyorum. Ligdeki en abartılan TE’lerden biri. Almayın abi…

San Francisco 49ers

Sezon başından beri beklediğim gerçekleşti ve Trey Lance sonunda starter oldu. Çok iyi bir yetenek olduğunu düşünüyorum ve bu koç ekibi QB’leri için kolay kısa paslar bulma konusunda büyük ihtimalle ligin en iyisi. Bu nedenle baştan söylemeyeliyim ki kimseyi Trey Lance için sıra düşürmeyeceğim. Trey Lance kendi gösterdikleriyle tam bir fantezi QB’si olduğunu gösterdi. Ligi ilk beş içerisinde bitirebilecek stil ve takım mevcut kendisinde. Draft’larda QB8-9 olarak draft ediyorum kendisini açıkçası.

WR odası gayet iyi bir takım 49ers. Geçen sezonun ilk yarısını çıkarırsanız Aiyuk bana kalırsa ne kadar iyi bir isim olduğunu gösterdi herkese. Aforoz edildiği yerden geri geldiğinde belki farketmediniz ama ligin sekizinci haftasından sonra tüm ligdeki WR14 olmayı başarmıştı. Deebo ile beraberken hem de. Bu sezon genel bakıştan en yüksek olduğum isimlerden biri kendisi. Deebo içinse koşu oyunu problemi dışında bir eksik yok bana kalırsa. Kendisini ilk 10 WR arasında görüyorum. Tek kuşkum kendisinin istediği gibi koşmazsa, geçen sezon Aiyuk ile beraber oynadığı dönemde, koşu oyununu çıkarırsak WR20 olacaktı kendisi. Pas oyununda Aiyuk’un gerisindeydi yani. Ama kendisi cidden durdurulamaz biri isim ve ilk 10 WR olmayı hakkediyor bana kalırsa. Mevcut olan riskler ADP’sine işlendi bile.

TE4 olarak gördüğüm George Kittle ise yine en güvenilir opsiyonlardan biri o mevki için. Sezonu Kelce’den ortalama 2.3 puan geride bitirdi geçen sezon. Bu kadar sakatlıkla boğuşurken ve sezonun başında hiç redzone targeti almadığı bir sezon için gayet iyi. 4-5.tur civarında direk bakılması gerek isimlerden biri bana kalırsa. Çaylak sayılacak bir QB’nin en iyi arkadaşı her zaman elit bir TE’dir. :)

Koşu oyununa gelecek olursak en az beğendiğiniz 49ers RB’si, büyük ihtimalle en çok oynayan olacak yine… Şaka bir yana bu rejim bozuk para gibi harcıyor RB’leri ve her yıl yeni bir şeyler karşımıza çıkıyor. Elijah Mitchell iyi göründü workload verildi ama bunu taşıyamayıp sakatlandı. Bir miktar sağlık sorunları olacak gibi bu ligde ne yazık ki. Koşan QB, Deebo vs derken kendisini beğensem de yükseltemiyorum sıralamalarım da. Altıncı, yedinci turlara kaldığını görüyorum bazen. Buralarda tabi ki de alınmalı artık, riskli evet ama baş edilmeyecek bir fiyat değil bu. Trey Sermon ve Jeff Wilson’dan bir beklentim yok, burada dikkat çekmek istediğim isim Tyrion Davis-Price. Şimdiden RB2 olmak için yarışta olduğu söylendi 49ers backfield’ında. Herhangi bir sakatlık durumunda kendisinin işi devraldığını görebiliriz. ADP’si ise 194… Kyle Shanahan hücumunun muhtemel yedeği için, hele ki önündeki isim sakatlığa yatkın biri isimken komik bir sıra bana göre. Evet çok patlayıcı bir oyuncu gibi görünmedi ama genel olarak vasat üstü bir RB olduğunu düşünüyorum. Böyle bir hücum sistemi içinde şans bulursa fantezi için değerli olacaktır.

Seattle Seahawks

Fantezi için koşarak uzaklaştığım ekip Seahawks açıkçası. Fail olmak için kuruldu bu takım. Reset tuşuna bastılar. Her ne kadar yetenekli olsa da D.K. Metcalf için bu QB oyunuyla bir gelecek ön göremiyorum. Yeteneğinin hatırına kendisi için WR25’e kadar yükselebildim ama draft ettin mi diye sorarsanız sanırım hiç etmedim. Tyler Lockett içinse Russ ile arasındaki o müthiş kimya artık tahtada yok ve sürekli koşmak isteyen, çok kötü QB’leri olan bir takımın ikinci WR’ı kendisi. Uzak durulmalı bana kalırsa. TE’de Noah Fant iyi bir opsiyon gibi duruyor kağıt üzerinde ama o kadar late seçimlerde iyi hücumlara yönelmek gerekiyor bana kalırsa.

RB odası ise bir miktar cezbedici, Rashaad Penny gayet iyi tamamladı sezonu ama sakatlıklar yakasını hiç bırakmadı onun. Bu nedenle takımlarımda istiyorum fakat Ken Walker’ı da almadan çok güvenli de hissedemiyorum. Çaylak Walker için her ligimde birileri benim kafamda kurduğumdan üç, dört tur önce o tetiği çekiyor. Penny sakatlanırsa çok iyi bir seçim olacak Walker ve Penny varken de iyi işler yapacak bir isim. Hakeza Penny de sağlıklı kalabilirse sezonu ilk-15 içerisinde çok rahat bitirebilir. Fakat benim risk alabileceğimden çok daha fazla soru işareti var bu camianın üzerinde. Kuş öldü beybi.

QB odasında ise fantezi için pek bir şey yok fakat vasata yaklaşan bir Geno veya Drew Lock performansı en çok Metcalf’in işine yarayacaktır. Diğer opsiyonlar için yine bir şey beklemiyorum. Metcalf için olan kararınızı da bana kalırsa QB odasına olan inancınıza göre vermelisiniz…