Oyun sona ermiş olsa da adrenalinlerin hâlâ tavanda olduğu bir haftadan selamlar değerli NFLTR.com okurları. Bu hafta Las Vegas Raiders – Arizona Cardinals maçında heyecan tam anlamıyla doruktaydı. Cardinals lobisi üyeleri olarak geçtiğimiz hafta Kansas City Chiefs’in, Cardinals’ı ağır mağlubiyete uğratmasının ve bunun yanı sıra Cardinals kadrosunun durumundan dolayı morallerimiz epeyce bozuktu. Maça da bu şekilde başlayıp  ilk yarıda 20-0 geri düşüp, bunun da ötesinde maçın son çeyreğine de 23-7 geride girince bütün umutlarımız neredeyse tükenmişti ve hatta bazı Raiders taraftarları tribünde şampanya patlatmışlardı. Fakat Cardinals’ın son çeyrekteki efsane geri dönüşü ve uzatmalarda 29-23’lük skorla maçı kazanmasıyla birlikte hem Cardinals’ın potansiyelini görmüş hem de sezona 0-3 başlama sıkıntısından da kurtulmuş olduk. Bu sayede, böylesine zorlu bir fikstürde hem taraftarlar arasında hem de takım içinde yaşanabilecek bir huzursuzluk da bir nebze olsun durulmuş oldu. Maçta neler yaşandığına değinmeden önce Arizona Cardinals’ın aktif oyuncu kadrosuna bir göz atalım.

Cardinals aktif oyuncu kadrosu geçtiğimiz haftaya göre biraz daha iyiydi. Bu hafta defansın kilit isimlerinden J.J. Watt ve Byron Murphy sağlam olarak oyundaydılar. Watt’ın dönüşü ile birlikte DL ünitesi QB üzerinde kurulan baskı konusunda geçtiğimiz haftaya göre daha iyiydi. J.J. Watt bireysel olarak bir pas engellemesi, bir sack ve iki solo tackle ile defansın yıldızlarından biriydi. Secondary tarafında ise Byron Murphy’nin aktifliği, defansı bir nebze iyileştirse de gelecek haftalar için hâlen içimizde bir şüphe olduğunu da belirtelim.

Şimdi ise en merak edilen konuya, Cardinals’ın mucizesine gelelim. Cardinals açısından ilk üç çeyrek kelimenin tam anlamıyla bir rezaletti. Cardinals yazı turayı kazandı ve her zaman olduğu gibi topu rakibe vererek ilk önce defansıyla bir mesaj vermek istedi. Raiders’ın ikinci hakkında Watt’ın sekiz yardlık sack’i ile Raiders hücumunu üçüncü hakka iten Cardinals defansı, maçın başında bunu başarmaya çok yaklaşmıştı fakat neredeyse dördüncü çeyreğe kadar hiç geri düşmeyen bir Raiders hücumu baş kaldırınca işler rayından çıktı. Raiders hücumu ilk drive ile beraber dört drive’ının ikisinde touchdown, diğer ikisinde ise field goal bularak devreyi 20-0 önde tamamlayıp üçüncü çeyreğe kadar Cardinals’a hiç şans tanımadı. Cardinals ikinci yarıya hücum ile başlasa da düşük bir performans göstererek iki dakika içinde tekrardan dördüncü hakka itildi. İşte her şeyin başladığı nokta burasıydı. Cardinals hücumu zor da olsa bu drive da touchdown bulabildi. Kyler Murray, Greg Dortch ve Zach Ertz’e atılan uzun paslar sayesinde ilerlemeyi başardı ve sonunda Dortch’a atılan beş yard touchdown pası sayesinde Cardinals ilk sayısını atarak kötü giden momentumu bozmuş oldu. Bir sonraki drive’da ise Raiders hücumu Zach Allen, Jalen Thompson ve Budda Baker’ın gazabına uğrasa da field goal atmayı başarabildi ve bunun ardından Raiders defansının aşırı yorulmasının da yardımıyla beraber Cardinals’ın touchdown serisi başladı.

Son çeyrekte bitime 12 dakika kala tekrar topu alan Cardinals’da Eno Benjamin ve Greg Dortch öncülüğünde ilerleyen bu drive’da adrenalinler yükselmeye başladı. Cardinals 4. hakkını da kullandı fakat pas tamamlanamadı ve her şey bitti denirken hakemlerden gelen pass interference kararı ile Cardinals, Raiders 1 yard çizgisinden hücuma devam etti ve RB Darrel Williams ile touchdown’u buldu. Ardından Kyler Murray 20.8 saniye süren NFL tarihinin en uzun süren two point conversion oyununun sonucunda koşu touchdown’u yaparak ekstra iki puanı aldı ve skor farkını sekize indirdi. Raiders’ın bir sonraki drive’ında bu sefer Dennis Gardeck ve Rashard Lawrence öncülüğündeki Cardinals defansı Raiders hücumunu hızlı bir şekilde durdurup topu tekrar Cardinals hücumuna vermeyi başardı. Maçın uzatmalar dışındaki bu son drive’ında ise Cardinals son beş saniye kala Kyler Murray’nin koşusuyla birlikte süre bittikten sonra toucdown bulmayı başardı ve ardından da maçtaki performansı düşük olan A.J. Green’e gönderdiği mükemmel pas ile iki ekstra puanı alarak skor eşitlenmiş oldu.

Uzatmalara geçildiğinde Cardinals yazı turayı kazandı ve bu kez hücum ile başlamayı tercih edip bizi çok şaşırtarak (!) heyecanlandırdı. Fakat uzun uğraşlar sonucu Raiders’ın 37. Yardına kadar ilerleyen Cardinals hücumu touchdown bulmak zorunda olduğu için “4&1” oyununu oynamak zorunda kaldı ve bunu tamamlayamayınca hücum hakkı Raiders’ geçmiş oldu.  Ancak neyse ki top Raiders yarı sahası içinde kalmıştı yani field goal alanı içerisinde değildi. İşte bu hücumda Cardinals’ın geri dönüşünü taçlandıran en önemli oyun yaşandı Isaiah Simmons’ın tackle’ı ile Hunter Renfrow topu düşürdü. Ardından büyük karmaşa içerisinde topu yerden alan Byron Murphy peşindeki tüm Cardinals savunmasının yanı sıra saha kenarında kendisiyle birlikte depara kalkan koç ekibi ve oyuncularla birlikte 59 yard fumble return yaparak takımını zafere götürdü.

Kliff Kingsbury’nin maç sonu soyunma odasındaki yaptığı konuşmada da dediği gibi gerçekten büyük bir takım çalışması ile Cardinals büyük bir geri dönüşe imza attı. Kyler Murray bu maçın favori oyuncusuydu. Gelecek haftalar için Cardinals’ın bu denli potansiyelini görmek taraftarların içine su serpti diyebiliriz.

Cardinals gelecek hafta Rams ile karşılaşacak ve tahminimizce bu zorlu üç haftanın belki de en karşılaşmalarından biri daha olacak. Ardından gelecek dört haftada ise sırasıyla; Panthers (D), Eagles, Seahawks (D) ve Saints ile karşılaşacak olan Cardinals’ın bir nebze olsun rahatlayacağını umuyoruz. Bu galibiyet ile birlikte NFC West’teki bütün takımların skorları bir galibiyet, bir mağlubiyet ile 0.500’e eşitlenmiş oldu ve Cardinals 0-2’lik bir skorla dördüncü sıraya düşmekten kurtuldu. Kısacası NFC West’te kartlar yeniden dağıtılıyor.

Haftaya Los Angeles Rams karşılaşmasının değerlendirmesiyle tekrar görüşmek üzere…