Tüm NFLTR ailesine selamlar… Draft dönemi başlamışken en önemli şeylerden biri hangi turda kimleri alabileceğiniz önceden tahmin etmek ve buna göre takımınızı inşa etmeniz. Sizler için 12 takımlı PPR liglerde her tur için en beğendiğim, yerine göre en değerli gördüğüm isimleri mercek altına aldım. Umarım fantezi draft’larınızda size bir miktar da olsa yardımcı olur. Hazırsanız başlayalım…

1. Tur: Stefon Diggs, WR, Buffalo Bills

PPR formatında benim için overall sekizinci isim olan Diggs, devasa bir target share görecek bu hücumda. TD sayıları da yolunda giderse Josh Allen’la olan ilk senesindekinde bile çok daha iyi bir sezon görebiliriz. Bir sıranın bile önemli olduğu ilk tur için soru işareti bol RB’ler arkasında gitmesinin bir anlamı yok bana kalırsa.

2. Tur: D’Andre Swift, RB, Detroit Lions

PPR’daki dokuzuncu ismim de Swift, çaylak sezonunda touch başına yard konusunda tarihi bir sezon geçirmişti kendisi. Benzer rakamlara çaylak yılında ulaşan diğer tüm isimlerin CV’sinde RB1 sezon bulunuyor. Takımının pas oyununda çok etkili bir isim Swift. Jamaal Williams ise bana kalırsa bir tehdit değil. Geldiğimiz noktada takımının snaplerinin %75-80 ‘inde oynayan RB neredeyse kalmadı bu nedenle bir miktar top paylaşımı inansanız da inanmasanız da Jonathan Taylor, Najee Harris gibi isimler için bile söz konusu. Şansız sakatlıklar yaşadı, sağlıklı kalırsa top 4-5 bitiriş görebiliriz PPR formatında. Bunu performansı şöyle artsa böyle artsa demeden, sadece bize gösterdikleriyle yetinerek söylüyorum.

3. Tur: Michael Pittman Jr., WR, Indianapolis Colts

Üçüncü turda pek çok değer olarak gördüğüm WR olsa da 34. Sıradan gidiyor olması Pittman’ı tepeye koyuyor. Çok rahat 140-150 target görebilecek, her türlü rotada çok efektif bir isim. İlk 6-7 WR arasında bir yıl bekliyorum kendisinden.

4. Tur: Mike Williams, WR, Los Angeles Chargers

Dördüncü turdan Herbert’ın belki de ilk opsiyonunu, geçen sezonun ilk beş haftasını sakatlanana kadar WR1 olarak geçiren ismini, redzone’da deli gibi top atılsa da çoğunu tutamayan ve bu alanda pozitif gelişme beklenen ismi dördüncü turun sonundan takıma almak kelepir. Herkes biliyor üçüncü, dördüncü turda Mike Williams’ı alabileceğini bu nedenle ADP’si bir türlü yükselmiyor. 2023’e girerken kendisine ikinci tur fiyatı ödeyebilirsiniz.

5. Tur: Breece Hall, RB, New York Jets

NFL Next Gen Stats’a göre 2014’ten beri 99 grade alan altı isimden biri Hall. Diğer isimler Najee Harris, Saquan, Chubb vs diye gidiyor. Hepsi fantezi için çok iyi sezonlar verdi. Hall elit bir atlet ve pas yakalayabiliyor. Jets oyuncusu olması sizi yanıltmasın, en tepeye baktığınızda genelde vasat ekiplerin RB’lerini görmeye alışığız hepimiz. Devasa bir workload bekliyor bizi ve cidden çok özel bir yetenek bana kalırsa Hall. 3.turun başları diye düşünüyorum kendisi için. Sanırım ADP’ye göre en yüksek olduğum üst sıra seçimi kendisi.

6. Tur: A.J. Dillon, RB, Green Bay Packers

Çok fazla lafa gerek yok, geçen yıl Jones’tan fazla top taşıdı, son maçlar da pas oyununda da kullanıldı ve Packers’ın muhtemel goal-line backi kendisi. Patern olarak farketmişsinizdir, deadzone’da saklı kalmış elit RB opsiyonlarını genelde draft değerleri olarak görüyorum.

7. Tur: Elijah Moore, WR, New York Jets

Elit bir WR yeteneği kendisi, hücumdaki aslan payı da onda olacaktır. Rota becerisi ise kusursuza yakın bana kalırsa. Yetenek>durum konumlarından biri kendisi. Jets bir adım atarsa kendisi üç adım atacaktır.

8. Tur: Brandon Aiyuk, WR, San Francisco 49ers

İkinci yılının başını çıkarırsanız istenen her şeyi verdi Aiyuk, elit bir WR olma yolunda ilerliyor bana kalırsa. Deebo’nun önünde sezonu bitirmesi hiç de hayal değil. Kendisinden çok bahsettik bugüne kadar, böyle bir yeteneği, NFL seviyesinde kanıtlanmış bir ismi, o salak 7-8 hafta olmasa bu kadar ucuza alamazdınız. Hype’ı geçtiği için çok gereksiz yere sekizinci tura kadar düştü kendisi. Mükemmel fırsat…

9. Tur: Rhamondre Stevenson, RB, New England Patriots

Yetenek olarak çok beğendiğim bir RB ve kamptan sürekli pas oyunundaki kullanımı, ilk takım rep’leri gibi haberler de geliyor. Sonun da Bill hocam da ikna olmuş gibi. Benim sıralamalarımda çok daha yukarlarda olan bir isim. Lig kazandırabilecek bir upside’ı var bu tura göre.

10. Tur: Dameon Pierce, RB, Houston Texans

Ligin tepe yarısında olmasını beklediğim bir hücumun sorgusuz RB1’i kendisi. Preseason’da da çok etkileyici işler yaptı. Koç ekibi kendisi için fazla yükselmiş durumda ve bu sahada kalıp volüm alacağının çok net bir göstergesi. 10. Turdan RB2 olarak başlatabileceğiniz bir isme çok kolaylıkla dönüşebilir Pierce. Texans hücumu iyi olursa, TD’lar ile ötesini de hayal ettiriyor açıkçası.

11. Tur: Cole Kmet, TE, Chicago Bears

Garanti volüm, sıfır TD yılından sonra neredeyse garanti artış! :) Late TE olmasına rağmen her hafta oynatılabilecek bir isim olacak bana kalırsa Kmet.

12. Tur: Jakobi Meyers, WR, New England Patriots

PPR formatları için çok güvenilir bir slot WR kendisi. Bir iki eklemeden sonra bir miktar gözden düştü. Geçen sezonki ADP’sinin bile altında draft edilmesi saçmalık. Hele ki Mac Jones ışık göstermişken. Bench’nizde bulunsun, her an WR2-WR3 performansına dönüşebilecek bir isim.

13. Tur: Kenneth Gainwell, RB, Philadelphia Eagles

High-value topların çoğu daha çaylak yılındayken Gainwell tarafına gitti Eagles koşu ekibinde. Pas yakalama özelliği çok kuvvetli bir RB kendisi. Pas rakamları ile düşük de olsa belirli bir tabanı var. Kamptaki haberler de daha çok görev alacağı yönünde. Dart atmakta fayda olan bir isim bana kalırsa.

14. Tur: Julio Jones, WR, Tampa Bay Buccaneers

Kendisi rota başına yard rakamında geçen sezon dahi 25. WR olmayı başarmıştı. Yetenek olarak söyleyecek bir şey yok. Sezon açılışında Brady’nin ikinci opsiyonu olması çok muhtemel. TE rolünden boşalan pasların Jones ve Gage tarafına gideceğini düşünüyorum. Godwin dönse dahi Bucs WR3’nün bir başka hall of fame isim sayesinde 15+ puan getirdiği iki sezon boyunca gördük. Belki de geç tarihlerde gerçekleşen bir hamle olduğu ve geçen sezon hypel’lanıp insanların ağzını yaktığı için bu kadar düştü Julio. Geçen sezon hiç top oynamayıp direk Bucs’a bu sezon geldiğini düşünün. Godwin de muallaktayken kim bilir nerelerden giderdi?

15. Tur: Jahan Datson, WR, Washington Commanders

Wentz’in ikinci WR’ı seksi bir tanım olmayabilir ama bu çocuk gayet yetenekli. Kendisi kolejde de QB’ler açısından çok şanşlı bir isim değildi. Buralara kalmışken iyi bir kumar bana kalırsa. Sahanın diğer tarafında McLaurin, yanına iki tane duba koysanız bile fırsat yaratacak bir yetenek. Wentz uzun zamandır, hatta belki de kariyerindeki en iyi WR ikilisiyle oynayacak.

16. Tur: Khalil Herbert, RB, Chicago Bears

Geçen sezon kaliteli bir RB olduğunu herkese gösterdi bana kalırsa. Packers tarafından gelen koç eklemeleri ve kamptan gelen haberler de buram buram komite kokuyor. Evet hücum 2. Lig seviyesinde ama RB’ler için volüm kraldır. Montgomery maç kaçırırsa çok daha üst düzey performanslar görebiliriz. Sezon içinde RB arayan bir takım olsam ilk çalacağım kapılardan biri Herbert olurdu. Draft edenler için böyle bir ihtimal de söz konusu.

17. Tur: Isiah Pacheco, RB, Kansas City Chiefs

Aslan payı Clyde Edwards-Helaire’de olacak ama defalarca bizleri yüzüstü bıraktı ve geçen sezon diğer RB’leri de sık sık denemesiyle Andy Reid’in de kafasında soru işaretleri var gibi. Pacheco adeta kampın yıldızıydı ve preseasonda da iyi göründü. Kansas’ın goal-line RB’ine bakıyor olabiliriz. Hem de bu turdan…

18. Tur: Nico Collins, WR, Houston Texans

Bu Texans hücumunda 100 target’a güle oynayaca gidecek bu sezon Collins bana kalırsa. Draftta çok gizli kalmış isimlerden biri. Çaylak yılında bir takım X-reciever emareleri de gösterdi. Mills’ten atılım bekliyorum, bu nedenle sezonun bir kısmında Collins Flex oynatabileceğiniz bir isim bile olabilir. Neredeyse her draftta alıyorum kendisini.

19. Tur: Zamir White, RB, Las Vegas Raiders

Sizleri bilmem ama gerek kontrat mevzusu gerek preseason’da gereksiz aldığı snap’ler yüzünden Josh Jacobs’tan koşarak kaçıyorum şu an. Zamir White draft öncesi en çok dikkatimi çeken RB’lerden biriydi ve Jacobs’ın durumu ortadayken her an bir komite veya ana back olarak görebiliriz kendisini…