Şu ana kadar yılın en iyi maçının oynandığı onuncu haftada her iki konferansta da dengelerin değiştiği bir hafta geride kalmış oldu. Philadelphia Eagles’in da yenilmesiyle ligde yenilgisiz takım kalmazken düşüşte olan takımların da kazanmasıyla bir nevi kartların yeniden dağıtıldığı bir hafta geride kaldı.  

Güç sıralaması açısından bakıldığında ise zirvenin uzun haftalar sonra el değiştirdiği bir hafta oldu. Kansas City Chiefs liderliğe yükselirken en yakın takipçisi de Minnesota Vikings oldu. Buffalo Bills ve Dallas Cowboys zirve takibinde aldıkları yenilgilerle sıra kaybederken Miami Dolphins ve San Francisco 49ers üst sıralara tırmanışları sürdürdüler. Orta sıralarda ise Tampa Bay Buccaneers iki haftalık yükselişteyken Green Bay Packers ve Washington Commanders benzer yükselişe eşlik ettiler. Olumsuz anlamda ise Los Angeles ekipleri ciddi sıra kaybetti…

1- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 7-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Evinde rahat bir galibiyet alan Chiefs, AFC konferansını’nın zirvesine de yerleşti. Patrick Mahomes MVP seviyesinde oynarken Andy Reid ve hücumu da makina gibi işlemeye devam etti. Özellikle takıma yeni katılan Kadarius Toney, oyunu çeşitlendirme de güzel şeyler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Nitekim ciddi bir sakatlık geçiren JuJu’nun yokluğu kötü bir kayıp olarak değerlendirebilir. Yine de Andy Reid’in hücumu bu sene belirli profilde oyunculara bağlı kalmaktan ziyade çeşitli işler yapabilecek olmasıyla öne çıktığı da bir gerçek.  

2- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Haftalardır kaybetmeyen ve iyi de bir çıkış yakalayan Vikings, geriye düşmesine rağmen muhteşem bir maç sonuyla birlikte istediğini söke söke alarak mevcut serisini sürdürdü. Genel anlamda hücumda geride olduğu bölümde Dalvin Cook ile bir anda momentumu yakalamaları ve kritik anlarda güzel işlere imza atmaları maçın kilidini açan başlıca durum oldu. Bu hususta koç O’Connell’in hücum setlerinin ve şemalarının da kalitesi bir kez daha ortaya çıktı. Benzer şekilde savunma da maçın son saniyesindeki TD dışında rakibini birden çok kez turnover’a zorlaması ve kritik anda maçın kopmasını engelleyen savunmayı yapmalarıyla çok komple bir görüntü ortaya koydular. Nitekim Justin Jefferson cephesinde ise çok başka bir oyuncu olduğu ve bu takımın adeta canı olduğu da net bir biçimde gözler önüne serildi. Çok iyi bir çıkış yakalayan Vikings için artık NFC konferansı liderliğinden aşağısı hayal kırıklığı olur.  

3- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Ligin yenilgisiz tek takım olma unvanını evinde kaybeden Eagles, artık yaralanabildiğini de göstermiş oldu. Özellikle bu haftaya kadar hücumda sadece üç turnover yapan takımın bu maçta sadece dört kez top kaybı yapması mağlubiyetin kilit noktalarından birisi oldu. Hele ki Quez Watkins, eğer o uzun topu düşürmeseydi Philadelphia ekibi için başka şeyler konuşuluyor olabilirdi. Yine de başta savunmada işler iyi gitmediğinde B veya C planlarına geçmek bazen çözüm olabilir ki koç Sirianni de bu hususta dersini almıştır.  

4- San Francisco 49ers (NFC Batı, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Bay haftasından galibiyetle dönen 49ers, Deebo Samuel’in de dönmesiyle ritim tutmaya başladı. Lakin Jimmy G’nin oyuna pek bir katkısı olmaması Kaliforniya ekibi adına büyük bir soru işareti olarak gözüküyor. Hem savunma hem de hücum görevlerini üst düzey yerine getirirken Jimmy G’nin saçma sapan pas fake’i yapmaktan ziyade oyuna en azından “game manager” seviyesinde idare etmesi daha güzel olur gibi gözüküyor. Öte yandan oyunun her iki tarafı içinde durdurulması zor bir ekip olarak öne çıkmaları kendilerini yeniden favoriler arasında yerleştirdi.  

5- Buffalo Bills (AFC Doğu, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Josh Allen ve arkadaşları için işler ne yazık ki iyi gitmiyor. Geçen haftaki grup içi mağlubiyete bu hafta farklı konferanstan bir başka mağlubiyet daha ekleyen Buffalo ekibi, pekiyi sinyaller vermediği ortada. Öncellikle savunmadaki sakat sayısının sürekli atması bu denli kritik maçlardaki “playmaker” oyuncu açığını arttırırken kırılgan bir yapıda olmaları da Super Bowl konuşulan bir takıma yakışmadı. İşin hücum tarafında ise Josh Allen’in oyun stilindeki gözle görülür değişiklik diğer maçlara nazaran pek fayda vermemeye başladı. Sürekli cep içinden çıkıp temasa girmesi ve müdahaleye açık iç koşular denemesi her ne kadar göze hoş gelse de oyun düzenini önemli şekilde bozduğu söylenebilir. Önlerinde hava muhalefetinden dolayı henüz nerede oynayacakları bilinmeyen bir maç var ve acil galibiyet ile yeni bir seri başlaması gerek.  

6- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

AFC Konferansının zirve takipçilerinden olan Ravens, sezon başındaki ritmini bir ara kaybetse de son üç maçını kazanıp tekrardan pistlere geri döndü. Bu süreçte özellikle yakın ve öne geçip kaybedilen maçlar Ravens adına çok büyük bir soru işareti oldu. Nitekim önce hücumda şemaların değişmesi ve koşunun Lamar Jackson dışında da şekillenmesi; savunmada da yaşlı kurt Justin Houson’ın öne çıkarken Roquan Smith hamlesiyle de topun diğer tarafını iyice güçlendirdiler. Özellikle sezon başında da benzer ritmi bulsalar da oyunlarındaki sürdürebilirlik noktasında ciddi sıkıntı yaşadıkları aşikâr. Bununla birlikte önlerinde dişlerine göre fikstür var ve bunu değerlendirdikleri takdirde Ravens zirve yarışından kopmayacaktır.  

7- New York Giants (NFC Doğu, 7-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Bay haftasından galibiyetle çıkan Giants, zayıf rakibi karşısında kazanmayı bildi. 35 koşu denemesinde 150 yard elde eden ve bir de TD yapan Saquon Barkley, takımı sırtında taşırken cebini de doldurmak için görüşmelere başladığı haberleri de gündeme düştü. Nitekim elinde böyle değerli bir oyuncu olmasına mukabil pas oyunlarından düşük verim alınması üstü kapatılacak bir durum değil gözüküyor. Her ne kadar receiver anlamında sakatlıklardan dolayı derinlik azalsa da Daniel Jones’un da vaat ettiği seviye çok düşük. Koç Daboll bu hususa istinaden ürettiği çözümler tuttuğu takdirde New York’un mavileri yine galip gelebilir lakin grup içi maçlarda ne olur orası büyük bir soru işareti.  

8- Tennessee Titans (AFC Güney, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Geçen haftaki mağlubiyetini evinde geriden gelerek telafi eden Titans, son dört maçtaki üçüncü galibiyetini elde etti. Derrick Henry ile koşu hücumları çok işlemese de Ryan Tannehill’in Nick Westbrook-Ikhine’e attığı iki TD pası galibiyeti getirdi. Fakat aslan payının sahibi ise savunma takımıydı. Bud Dupree ve Jeffrey Simmons gibi iki önemli yıldızından mahrum olan Titans, yine ön tarafta yoğun bir baskı oluşturup arka tarafta da iyi coverage yaparak yakın skorlu maçta rakibin ortak olmasını engelledi. Head koç Mike Vrabel’in bu savunmayı sezon başındaki görüntüsünden bu noktaya getirmesi takdire şayan.  

9- Miami Dolphins (AFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Son derece dominant bir oyunla kazanmasını bilen Dolphins, Tua’nin dönüşü sonrası üç maçını da kazanarak hem grubunda liderliğe yükseldi hem de sezon başında yakaladığı hücum ritmini geri kazandı. Öte yandan geçen haftaki performansından sonra bu hafta savunmanın da denkleme dâhil olması takımın havasını ciddi şekilde yukarıya çekti. Ön alanda yogun baskı kurulması ve rakip koşuların durdurulmasıyla güzel işlere imza attılar. Artık Florida ekibi için güzel bir bay haftası olacak.  

10- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Zorlu deplasmanda öne geçmesine rağmen maçı kazanamayan Cowboys, zirve yarışında hazır da çıkış yakalamışken bu şekilde tökezlemesi pek hoş bir durum olmadı. Özellikle Micah Parsons’un ön alandaki etkinliğinin azalmasıyla rakip koşuların durdurulamaması başlarına büyük dert oldu. Hücum tarafında ise alan savunmasına karşı sadece CeeDee Lamb’in rotaları takımdaki bir ikinci receiver açığını da gözler önüne serdi. Öte yandan önlerinde bir zorlu maç olduğu da ortadayken hızlı bir şekilde toparlanmak faydalarına olacaktır.  

11- Seattle Seahawks (NFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Yakaladığı galibiyet serisini Münih’e taşımak isteyen Seahawks, Almanya’dan istediğini elde edemedi. Maça biraz fazla yavaş başlayan Seattle ekibi, özellikle hücumda üst üste hatalarla skor ve moral üstünlüğünü erkenden rakibe teslim etti. Şüphesiz son bölümleri iyi oynamış olsalar da çözüm üretip sonuca getirecek oyunları sahaya geç yansıtan Seahawks, son çabaları yeterli olmadı. Nitekim gerek hücumda gerekse savunmada güzel işlere de imza atan mavi yeşilli ekibin bu mağlubiyetten çıkaracağı derslerle sezon sonunu daha iyi getirebilir.  

12- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Haftayı maç oynamadan geçiren Bengals, ilk dokuz maçlık süreçte geçen sene elde ettiğine benzer belki de bire bir dokuz maçlık serüven ortaya koydu. Lakin geçen sene Super Bowl oynamasından ötürü beklentilerin sezonun ilk başından beri yüksek olduğu Cincinnati ekibinde, dalgalı bir ilk yarı yaşandı. Yaz döneminde hücum hattına yapılan hamleler vaat edilen etkiyi yapamazken koşu oyunlarındaki düşüş Joe Burrow’lu hücumu ciddi şekilde etkiledi. Yine de sahada var olduğu müddetçe takımına maç kazandırabilen Burrow ile sonlara doğru kendine gelen Joe Mixon iş birliği ile dört maçın üçünü kazanıp yüzde ellinin üstünde bitirdiler. Nitekim bundan sonra sezonu zorlu Steelers deplasmanında açacak olan Bengals’ın önündeki her takımın playoff potasında yer alması veya yer almayı istemesiyle bol rekabetçi bir ortama doğru ilerleyecek. Eğer sağ çıkabilirler ise çok büyük oranda playoff’ta yer alabilirler ancak kredilerini erken harcamamaları kendilerinin lehine olabilir.  

13- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Galibiyet almadığı bir Almanya kalan Tom Brady, yine bir uluslararası karşılaşmadan da galip gelmeyi bilerek kariyer müzesine yeni bir zafer ekledi. Özellikle Buccaneers cephesinde eleştiren noktalardan biri olan koşuyu efektif bir biçimde kullanmaları ve Tom Brady’nin Evans-Godwin üzerinden şekillendirdiği orta alan hâkimiyeti ve hızlı paslarıyla Florida ekibi daha maçın başından istediği ritmi yakaladı. Koşu oyunlarında çaylak Rachaad White oynadığı oyunla göz doldururken ileriki haftalarda da formayı kapmayı başardı. İşin savunma kısmında da bir kez daha sürekli baskı savunma hattı yoğun baskısıyla rakibi boğarken koşuyu da durdurmaları karşı tarafın oyununu bozdu. Bu galibiyetle beraber tekrar yüzde elliye ulaşan Tom Brady ve arkadaşları iyi bir bay haftasını da hak etti.  

14- New York Jets (AFC Doğu, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Sezonun sürprizlerinden olan New York’un yeşilleri, beklentileri aşarak hem grubunda hem de konferansta üst sıralarda kendisine yer bulmayı başardı. Çaylak koşucu Breece Hall’ın sakatlığına kadar hücumda da efektif olan Jets, Hall sonrası işler Zach Wilson ile çok iyi gözükmese de aldıkları Bills galibiyeti ile yarışa yeniden ortak oldular. Tabii bu hususta savunmanın payının çok büyük olduğu da bir gerçek. Ön alanda Quinnen Williams, linebacker’da CJ Mosley ve secondary’de yılın çaylak savunmacısı olması yüksek olan Ahmad Sauce Gardner ile çok iyi bir uyum yakalayan Jets, yoğun ön alan baskını arka tarafta sıkı coveragelarla birleştirince ortaya savunmada güzel bir oyun ortaya çıktı. Lakin önlerindeki takvimin ilk dört maçının üçünün deplasmanda ve dişli rakiplerle olması da yarışan erken kopup kopmayacaklarını belli edecek ki bu maçlar aynı zamanda Zach Wilson için güzel bir sınav niteliğinde olacak.  

15- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Nihayet sahadan galip ayrılan Packers, haftalar sonra galibiyet hanesine bir çizik daha atabildi. Özellikle sezon başındaki koşu ağırlıklı sistemin yeniden işlemesiyle birlikte Aaron Rodgers, sezon başından beri sakatlıklardan anca başını kaldırabilen Christian Watson’u efektif bir şekilde kullanarak hem çaylak receivera üç TD pası yakalattı hem de maçın da kazanılmasındaki en önemli etmen oldu. Bu hususta koşu ön plana çıkmış olsa da fark yaratan oyunların Rodgers’ın kolundan çıkması galibiyeti daha değerli kıldı. İşin savunma kısmında ise DeVondre Campbell’in yokluğunda linebackerlar rakip koşuları durdurmayı başarırken pas savunmasındaki ön alan baskısı ve secondary’deki paylaşımlar bu maç özelinde dikkat çeken olumlu durumlardı. Nitekim kısa bir hafta geçirecek olan Packers, için zorlu bir maç daha bekliyor ve ritim kaybetmeden oradan da acil bir galibiyetten başka bir şey kendilerini aklamaz.  

16- Washington Commanders (NFC Doğu, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:21  

Philadelphia deplasmanında yenilgisiz takıma ilk mağlubiyetini yaşatan başkent ekibi, son haftalarda ciddi bir çıkış yakalamayı da başardı. Taylor Heinicke ile son dört maçtan üç galibiyet alırken bir anda potanın içinde de yer almaya başladı. Nitekim saha içine bakıldığında ise savunma sezonun en iyi maçlarından birini çıkarırken savunma hattı da benzer şekilde bütün maç boyunca üst düzey bir görüntü sergiledi. Hücumda da Brian Robinson ve Antonio Gibson ikilisinin koşudaki verimliliğinin yanında Curtis Samuel ve Terry McLaurin gibi rota koşucuların pas oyunlarındaki etkinliği ile uzun drivelar oynayan Commanders, yakaladığı ritmi sayı ile de süsleyerek akıllıca bir oyun ortaya koydu. Bu hususta Heinicke’nin de kısa ve çabuk paslardaki başarısı da bir hayli önemliydi ki 28 yaşındaki oyun kurucu artık bu takımın bu sezon oyun kurucusu olmalı ve mevcut sistem olabildiğince devam etmeli.  

17- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadan sahadan yenik ayrılan Chargers, belki de yıldız oyuncularının eksikliğini derinden hissettiği bir karşılaşma oldu. Sadece hücumda Keenan Allen ve Mike Williams değil aynı zamanda savunmada da birçok sakat oyuncusu bulunan Los Angeles ekibinin büyük maçlarda az çok bu kadar bir performans ortaya koyabileceği de çok da sürpriz değil. Yine de şans da yanlarında olduğunda mücadeleden hemen kopmayacaklardır.  

18- New England Patriots (AFC Doğu, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Oyun kurucu tartışmalarının yaşandığı takımlardan olan Patriots, bu hususa bu sene çare bulamayışı ile ortalama bir dokuz maçlık periyod geçirdi. Her ne kadar son beş maçlarından dört galibiyet çıkarmış olsalar da ortaya koydukları oyunun müsebbibi ne Mac Jones ne de çaylak Bailey Zappe olması gelecek maçlar içinde kendilerini favori yaptığı söylenemz. Nitekim koç Belichick’in sağlam bir koşu oyunu oturtması ve savunmanın bu seneki oyunu galibiyetlerde önemli bir pay sahibi noktalardı. Önlerindeki kalan takvime bakıldığında ise dört kritik AFC Doğu maçına çıkacak olan Patriots, bunun dışında sadece iki kez konferans dışı maç yapacak olması da bir nevi AFC’nin genel tablosu içinde de kendi konumunu belirleyecek gibi gözüküyor.  

19- Arizona Cardinals (NFC Batı, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Kyler Murray’in yokluğunda yedek oyun kurucusu Colt McCoy ile zorlu Los Angeles deplasmanına giden Cardinals, çok kritik bir galibiyetle eve dönmeyi başardı. Pas oyunlarını DeAndre Hopkins ve Rondale Moore üzerinden şekillendiren McCoy zaman isabetli paslarıyla güzel işler ortaya koyarken koşuda James Conner’in da dönüşü hücumda işleri yoluna bir maçlık da olsa koydu. Özellikle son maçlarda Kyler Murray ve diğer oyuncuların hararetli münakaşalarından sonra sessiz sakince sahaya çıkıp elinden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalışan bir oyun kurucuyla oynamak Arizona ekibini rahatlatmış gözüktü. Bakalım Murray hemen iyileşecek mi yoksa McCoy devam mı edecek.  

20- Denver Broncos (AFC Batı, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Bay haftasından mağlubiyetle çıkan Broncos, lige havlu atmaya çok da uzak değil. Her ne kadar birçok maç oynanacak olsa da takım olarak özellikle Russel Wilson’lu hücumun performansı bu haftaya kadar yerinde sayması ve ileriye gidememesi eldeki en büyük done. Savunma yine dayanabildiği kadar dayanıp maçı ortada götürse de hücumun tıkanık görüntüsü işleri zora soktuğu malum. Broncos’u bu noktadan sonra sihirli bir değnek ancak kurtarır.  

21- Atlanta Falcons (NFC Güney, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Birkaç hafta öncesine kadar NFC Güney’in zirvesinde olan Falcons, grubundaki rakibine yenilmesiyle birlikte elde ettiği avantajı kaybetti. Koşu ağırlıklı hücum işlemediği zaman son derece basit bir takım görüntüsünde olan Atlanta ekibinde savunma da zaten skoru yakın tutma konusunda pek güvenilir bir ekip değil. Yavaş yavaş çöküşe geçen Falcons için ligin son bölümü bol yenilgili geçebilir.   

22- Indianapolis Colts (AFC Güney, 4-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Geçici head koçu Jeff Saturday ile ilk maçından galibiyetle ayrılan Colts, üç maç aradan sonra rahat bir nefes aldı. Koç Saturday’ın gelişiyle birlikte oyunda da belirli başlı değişiklik olan Indianapolis ekibi, Matt Ryan temiz bir oyun çıkarırken top dağıtımında kısa ve çabuk opsiyonları değerlendirmesi takım gerideyken bile ritim tutmasını sağladı. Lakin özellikle bu sezonun kayıp isimlerinden olan Jonathan Taylor’un top taşımaları hücum tarafını şekillendirmesi ciddi şekilde işe yaradı. İşin savunma kısmında Shaquille Leonard’ın yokluğuna halen daha alışamamış bir ekip olsa da ön alanda oynanan verimli oyun maç kazanmaları adına yeter gözüküyor. Eğer bu ritim bozulmaz ise Colts sezonun son bölümünü çıkışta geçirebilir.  

23- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

İki kelime artık bu takımın özeti oldu: “Rams bitmiş”. Los Angeles ekibi için yolun sonu. Ne yazık ki gerçek bu. Matthew Stafford’un yokluğunda John Wolford ile sahaya çıkan Rams, gruptaki rakibi karşısında kaybederek resmi olmasa da gayri resmi olarak sezona havlu attı. Öyle ki üstüne bir de Cooper Kupp’ı sakatlığa kurban vermeleri de bir bakıma fişi çeken durum oldu. Bu saatten sonra kazanmak bile ne acı ki büyük başarı olur.  

24- Detroit Lions (NFC Kuzey, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Üst üste ikinci galibiyetini alarak şaşırtmaya devam eden Lions, yine bir NFC Kuzey rakibini de yenmiş oldu. Hücumda Goff gününde olduğu zaman Amon-Ra St.Brown ile iyi bir uyum yakalarken koşuda da Swift’in yokluğunda Jamaal Williams güzel işlere imza attı. Yapılanma adı altında halen daha ciddi eksikleri olan Lions’ta koç Campbell’in de koltuğunu sağlamlaştırması için önemli bir galibiyet olduğu da malum.  

25- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Çaylak oyun kurucusu Kenny Pickett ile ikinci galibiyetini haftalar sonra alan Steelers, bay haftası dönüşü moral buldu. Hücumda Pickett şu zamana kadar iyi maçlarından birini oynarken orta alan ve hızlı pas gibi temel konseptleri oynaması yeterli oldu. Lakin oyununda geliştirmesi gereken birçok nokta olduğu da malum. Bununla birlikte sadece Pickett’in değil Steelers’in da koşu oyunlarını oturması yine genç oyun kurucunun yararına olabilir. Öte yandan yıldız savunmacı TJ Watt’in dönüşü savunmanın ritmini arttırırken son haftalara göre iyi bir savunma ekibi görüntüsü mevcuttu. Mevcut düzende önlerindeki grup içi maçta da bir galibiyet çıkarsa Steelers momentumu yakalar.  

26- Carolina Panthers (NFC Güney, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Steve Wilks ile ikinci galibiyetini alan Panthers, bu sezonki tüm zaferlerini grup içindeki rakiplerine karşı elde ederek enteresan bir duruma imza attı. Koşuda D’onta Foreman ve savunmada Brian Burns iyi seyler yapan oyuncular olarak önce çıktı. Nitekim sakatlanan PJ Walker’in yerine tekrar Baker Mayfield’in sahalara dönecek olması da Panthers’i yine sezon başındaki gibi bir konuma getirebilir.  

27- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Jacoby Brissett ile bir ileri bir geri giden Browns, kendilerince sezonun ikinci bölümünü kötü bir mağlubiyet ile açtılar. İşin aslı da gözüktüğü gibi Brissett ile Cleveland ekibinin yapabileceği anca bu kadar. Öte yandan güzel haber 11 maç ceza alan Deshaun Watson’in tekrardan antrenmanlara başlayabileceği oldu. Şunun şurasında ne kaldı dönüşüne… Dayan Browns!  

28- New Orleans Saints (NFC Güney, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Kurulduğu günden bu yana son sürat tarihinin en kötü derecesine doğru giden Saints, Pittsburgh deplasmanından eli boş döndü. Hücum zaten yok, üstüne de savunmadaki hatalar eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Tek üzülecek durum tek başına mücadele etmeye çalışan çaylak receiver Chris Olave olarak öne çıkıyor.   

29- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Bir kez daha yakın skorlu bir maçı kaybeden Bears, özellikle savunmada Roquan Smith ve Robert Quinn gibi iki önemli ismin yokluğunu ciddi şekilde arıyor. Öyle ki maçta Chicago ekibinin öne geçtiği bölümlerde savunmanın hiçbir direnç gösterememesi vahim bir durum. Öte yandan bir şeyler yapmaya çalışan Justin Fields, göze hoş gelen işler yapsa da pas oyunlarında yaptığı hatalar ve verdiği kararların doğruluğu sorgulanacak derecede olduğu da madalyonun öteki tarafı. En azından sezonun sonuna doğru koç ekibinin bu manada yapacağı küçük dokunuşlar gelecek senelerin kaderini değiştirebilir.   

30- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Sürprize mahal vermeyerek favori rakibi karşısında mağlubiyeti cebine koyan Jaguars, yeni bir yenilgi serisine de başlangıcı yaptı. En azından takımın en elle tutulur yani olan Trevor Lawrence’in anlık hareketleriyle takımını taşıması Florida ekibinin tek izlenebilir yanı oldu. Nitekim başta savunma ve genel anlamda hücum bir playoff takımına kafa tutacak seviyede değil. Head koç Doug Pederson’un daha çok dokunuşları olması gerekecek.  

31- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 2-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Olmuyor, Raiders. Ne yazık ki olmuyor. Ha şimdi toparlandı ha haftaya toparlandı derken iyice dibe çöken Las Vegas ekibinde artık matem havası da esmeye başladı. Derek Carr’ın maç sonu yaptığı duygusal basın toplantısı Raiders’ın aslında sezon özeti. Bu kadar büyük umutlar besletip ardından düşüş üstüne düşüş yaşayan siyah beyazlı ekip için değişim sinyalleri pek de uzakta değil. Ki zaten şu an takım içinde eski head koç Gruden ve genel menajer Mayock’un seçtiği isimlerle bir bir yollar ayrılırken oyun kurucu pozisyonunda da gelecek sezon Derek Carr ile yollar ayrılması ufak da olsa bir olasılık olarak öne çıkıyor.  

32- Houston Texans (AFC Güney, 1-7-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Artık zaman Texans’i izlemenin kolay olmadığı dönemlere girildi. Hiçbir varlık gösteremeyen bir oyuncu grubu ne yazık ki iyi sinyaller vermiyor. Mental olarak çöküş de yaşanmaya başlamış ki kaçan tackle’larin durumu ortada. Hele bir de henüz ligin bitmesine zaman varken Houston ekibi adına draft konuşulmaya başlandığına göre lige havlu attılar demek çok da yanlış olmaz…