NFL’in en tartışmaları sıralaması arasında yer alan oyun kurucu listesinden merhaba sevgili okurlar. Artık bu işlere girmiş isek demektir ki yeni sezonun da gelmesi pek bir yakındır.  Öte yandan  “Evet, Jared Goff’un yeri orası”, “Brock Purdy ilk 10 arasında olmaması gerekiyor”, “Aaron Rodgers genel olarak fazla küçümseniyor, hala daha yaşlı kurt” ve “Trevor Lawrence’in yeri oynadığı oyuna göre sıralaması fazlasıyla yeterli”. Umarım bu kısa cevaplarla yazıyı okuduktan sonra oluşacak bazı sorularınıza cevap verebilmişimdir. Bunlar dışında da listede liderliği herhalde herkes tahmin edebiliyordur. Ayrıca ilk üç sırada da muhtemelen pek bir münakaşa olacağını düşünmüyorum. Nitekim yeni katılan çaylak oyuncularla birlikte ikinci yılındaki bazı isimlerin yükselme çabaları da geçen seneye göre mevcut olduğunu belirteyim.
32- Bo Nix, Denver Broncos
Colardo ekibinin takım kadrosuna bakıldığında her ne kadar tecrübeli yedeklerden Jarrett Stidham’ın adı olsa da çaylak Bo Nix, en azından sezon başında formayı alacak isim gibi gözüküyor. Öyle ki oyun kurucusuzluktan kırılan takımlar arasında yer alan Broncos, 2015 Peyton Manning sezonundan buy ana oyun kurucu konusunda doğru karar verememe babında üniversitede ders verecek hareketlere imza atmayı başardı. Bundan dolayıdır ki ilk turun yukarlarından seçilen Nix için “Lütfen bu çocuk tutsun çünkü” şeklinde dua etmekten başka çareleri yokmuş gibi gözüküyor. Nix tarafından bakıldığında ise kolejdeki hareketli oyununu lige entegre etme konusunda şüphesiz sıkıntılar yaşayacaktır ki bununla birlikte pas becerilerini de sergilemesi için elde yeterli malzemesi bulunmaması bir başka dezavantaj.
31- J.J. McCarthy, Minnesota Vikings
Kirk Cousins sonrası yeni bir maceraya açılan Vikings, geçen senenin şampiyon takımın oyun kurucusunu, drafttan üst sıralaya yükselecek şekilde takas yaparak seçti ve bundan sonraki yol haritasını belirledi. Nitekim McCharthy cephesinden bakıldığında eldeki kadroyu nasıl oynatacağı konusunda soru işaretleri bir hayli fazla. Bu noktada koç O’Connell bu belirsizlik içinde Sam Darnold’u birinci oyun kurucu yapması ise hiç sürpriz olmaz, ama olan bize olur. O kadar adamı sıralamaya koyduk. Bırak oynasın O’Connell hocam. Eğer kötü oynarsa zaten Sam Darnold’u sürersin sahaya.
30- Jayden Daniels, Washington Commanders
Büyük umutlarla seçilen oyun kurucu unvanına sahip isimlerden olan Daniels, başkent ekibinde sezon öncesi hazırlık kamplarında göz doldurmayı başarmış durumda. Kolej yıllarında oyunu her iyi yönlü oynayabilmesiyle kendisini ön plana çıkaran genç oyuncu, bu oyunu lige adaptasyonu çok da zor olmayacaktır. Ancak Commanders’ın da mevcut yapısını da göz önünde bulundurduğumuzda kendisi için bazı temel taşları oturmak için geçiş sezonu olacak olması güzel bir fırsat.
29- Bryce Young, Carolina Panthers
İlk senesinde cadı kazanının içine düşen Young, kendi kalitesinden uzak bir görüntü sergileyerek deyim yerindeyse çuvallayan oyuncular arasına girdi. Nitekim bahanesi var; Panthers organizasyonun düzensiz, yanlış karar vermeyi alışkanlık haline getirmiş ve dağınık yapısı aslında Young’u doğrudan hedef tahtasına oturtmadı. Zira belli ayrılıklar sonrasında zaman zaman parladığını da en azından görebildik ki bu da yeni sezon için umut ışığı. Lakin kendini kanıtlaması için o büyük adımı ne kadar çabuk atarsa o kadar iyi olacaktır.
28- Aidan O’Connell, Las Vegas Raiders
Her ne kadar Gardner Minshew takıma katılmış olsa da head koç Anthony Pierce, geçen sene yolu beraber yürüdüğü Aidan’ı hemen köşeye atacağını düşünmeyenlerdenim. Bu vesileyle genç oyun kurucu, dört numaralı formasıyla yeni sezonun en azından başında ilk on bir oyuncusu olacaktır. Şayet geçen seneki performansıyla formasını koruması çok uzun sürmeyebilir. Henüz lig seviyesindeki okuma becerilerini yakalayamamış olması hem de oyun hızına adaptasyonun eksikliği kendisinin geliştirmesi gereken başlıca noktalardan.
27- Daniel Jones, New York Giants
Nasıl bir kontratsa artık halen daha konuşuluyor. Evet, henüz anlamını çözemedik ancak Giants’in geçen off-sezonda yaptığı Daniel Jones kontratı, gereksiz yere piyasayı yükselten bir durum olmakla kalmadı aynı zamanda New York’un mavilerinin de hareket alanını kısıtlayan bir hamle oldu. Peki DJ tarafından bir gelişme var mı? Yok. Gelişme sinyalleri var mı? Geçen sezon yoktu ki zaten ağır sakatlıklar geçirerek sezonu kapattı. Peki bu sene bu adam uçar kaçar mı? Bilemiyoruz. El mahkûm artık izleyeceğiz artık.
26- Caleb Williams, Chicago Bears
Sadece draftın bir numarası olma yükünü değil; Bears’ın makus talihini de bitirme görevini üstlenen Caleb Williams, kolejdeki son senesinden itibaren büründüğü kişilikle de dikkatleri üzerine fazlasıyla çekti. Nitekim ilk izlenimler Williams’ın lige fazlasıyla hazır olduğu ve Bears’ın da kötü geçmişinden sonra eli yüzdü düzgün bir oyun kurucu izleyeceği yönünde olması beklentiler arasında. Zaten elindeki kadronun da güçlü olmasıyla birlikte çabucak bir adaptasyon ve sonrasında yüksek dereceli bir sezon sonu getirmesi pek de hayal değil. Son olarak oje renklerindeki renk tercihlerini en azından sezon içerisinde yansıtmaması buradan naçizane ihtiramımızdır.
25- Will Levis, Tennessee Titans
Sezona yedek başlayan ancak işler iyi gitmedikten sonra el mecbur diyerek ilk on bire giren Levis, sıkıntılı geçen Titans sezonunu idare eder bir şekilde tamamladı. Takımın durumunun da pek işler açıcı olmamasından dolayı çok fazla eleştiri okları kendisine çevrilmiş olmasa da bu sezon özelinde artık kendisini göstermesi gerekecek. Hem gelecek vaat eden bir head koç ve tecrübeli bir hücum koordinatörü; hem de hücumun her bölgesine yapılan hamlelerle birlikte Levis’in de bahane üretmek için seçenekleri pek yok gibi. Öte yandan temel mekaniklerinin sağlam oluşu, galibiyete doğrudan etki ettiği maçlar ve patlayıcı oyunlarıyla Levis’in de seviye atlaması olası senaryolar arasında.
24- Jacoby Brissett, New England Patriots
Son yılların en çok şans bulan yedek oyun kurucularından olan Brissett, eski takımı Patriots’ta da bu sene çaylak oyun kurucu Derek Maye’in önünde yer alacağa benziyor. Henüz bir yapılanmada olan Boston ekibinde, Brissett daha önceki takımlarında olduğu gibi bir kez daha “geçiş QB’si” formasını giymiş durumda. Öyle ki kendisinin ligin gedikli yedeklerinden olduğu düşünüldüğünde en azından yine kendi seviyesini aşmayacak bir performans ortaya koyacaktır. Kim bilir belki sezonu tamamlayamayıp yerini Derek Maye’e bile bırakabilir.
23- Anthony Richardson, Indianapolis Colts
Geçen sene üst sıradan seçilen Anthony Richardson, yapılan yorumlarda çaylak oyun kurucular arasında lige en hazır olmayan isim olarak kendine has bir repütasyon elde etmişti. Lakin sakatlanana kadar gösterdiği performansla ne kadar potansiyelli biri olduğunu kanıtlayan ve kısa süreli oyunuyla beğeni toplayan AR’yi sakatlığından dolayı izleyememek ise üzücü bir durum olmuştu. Sakatlığının etkisini atlatmış gözüken genç oyuncunun Colts hücumunda bu sene yarım kaldığı işi bitirme şansı yüksek.
22- Geno Smith, Seattle Seahawks
Yeniden doğuşunun ikinci senesinde beklentilerin altında kalan Geno Smith, geçen sezon ki oyunuyla takımını playoff’a taşıyamamıştı. Öyle ki bu noktada çabucak “Acaba o kadar iyi değil mi?” soruları da kafalarda yer edinmeye başlarken tecrübeli oyun kurucu için belki de kariyerinin sonlarına yaklaşırken hatıralarda ve hatıratlarda güzel bir şekilde kalma senesi minvalinde bir zaman dilimi olacak gibi gözüküyor. Açıkça bir kez daha yok olmanın eşiğinde olan Smith’in şansı çok kolay değil denebilir.
21- Derek Carr, New Orleans Saints
Emekliliği yavaşça yaklaşan isimlerden olan Derek Carr, Louisiana ekibindeki ilk sezonunda son bölümler hariç vasatı aşamayan oyunuyla hayal kırıklığı olan isimlerden birisi olmuştu. Belli ki Carr’dan bazı şeyler uçup gitmiş ve oyunun hızını yakalamak konusunda belirli başlı sıkıntıları mevcut. Lakin elle tutulur bir şansı var ki öncelikle eldeki kadroyla beraber Saints’in hücum koçu değişikliğine gidişi mevzubahis şans özelinde sayılabilir. Bakalım, bir de böyle deneyelim o zaman.
20- Deshaun Watson, Cleveland Browns
“Kontrat-Hayal Kırıklığı” isimli X-Y eksenli bir grafikte, negatif yönde fonksiyon eğimine sahip olan Deshaun Watson, geçen sene sakatlanmadan önce çok da elle tutulur bir görüntü ortaya koymaması takımının playoff yolunda zorlanmasına sebep olmuştu. Watson sonrası süreçte oyun kurucu sıkıntıları olsa da Joe Flacco ile playoff yapmaları ise bir nebze de olsa Watson üzerindeki baskıyı başka noktaya yöneltti. Şayet bu sene benzer bir senaryo yaşanamayacak olması yani koltuktan gelen bir oyun kurucuyla Browns’un playoff’a çıkma durumu vuku bulmaması pek muhtemel iken tecrübeli oyun kurucu için kredisinin tükenip tükenmeyeceği tamamen kendi kaderine bağlı bir sezon olacak.
19- Russell Wilson, Pittsburgh Steelers
Felfelaket geçen Colorado macerasından sonra cüzi bir rakamla Mike Tomlin’in Steelers’ında şans bulan tecrübeli oyun kurucu, kariyerinin son bölümlerinde işleri biraz da olsa toparlamanın peşinde. Nitekim Steelers hücumunun kötü hali malumun ilanı iken arkasında da kendisi gibi şans kovalayan Justin Fields olması Wilson üzerindeki baskıyı biraz daha arttırır gibi gözüküyor. Eğer Wilson, biraz kımıldayabilir ve maç kazandıran oyun ortaya koyabilirse kariyeri açısından da düşüş eğrisini yukarı doğru çevirebilir ve arkasında bekleyen Fields’a formayı kaptırmayabilir.
18- Trevor Lawrence, Jacksonville Jaguars
İmzaladığı dev kontratla bu yazı yazıldığında ligin en çok kazanan ismi olan Lawrence, her ne kadar halen daha draft edildiğindeki büyük beklentilerin ekmeğini yese de dördüncü yılına giren bir oyun kurucu olması ve “Henüz kanıtlayacağı şeyler var” gibi temel yorumlarla işinin çok da kolay olmadığını rahatlıkla anlaşılabilir. Zira bu kadar konuşulan ve bu kadar dev bir çantayı kapan Lawrence’in çıkıp MVP performansı göstermesi ve takımını konferans finali takımı yapması için pek de zamanı kalmadı gibi. Artık çaylak yılında değilsin Trevor. Kendine gel toparlan lütfen.
17- Baker Mayfield, Tampa Bay Buccaneers
Florida’da aldığı ikinci şansı gayet güzel kullanan Baker, takımından kontrat kaparak ligde kalmak adına büyük bir adım attı. Özellikle sezon içerisinde yaşadığı ani çöküşler sonrası tekrar toparlayamaması ile bilinen Mayfield, takımı kötü gittiği haftalarda bile ayakta kalmayı başardı. Nitekim playoff macerası ise çok da hoş bitmedi. Yine de bu fırsatla birlikte Tampa Bay ekibinin hedefi playoff’ta geçen seneden daha ileriye gitmek. Tabii Baker’ın kontrat sonrası vereceği reaksiyon ve ortaya koyacağı oyun da önemli. Öyle ki hücum koordinatörünün ayrılmış olması bu hususta bir ihtimal olsa da Baker’ın performansında düşüşe neden olabilir.
16- Kyler Murray, Arizona Cardinals
Yaşadığı sakatlığı atlatıp geçen yılın ortasında formasına kavuşan K1, Cardinals’ın da zaten iyi sezon geçirmemesine istinaden çok da göze batmadan sessiz ve sakin bir biçimde ligi tamamladı. Nitekim Murray için asıl soru işareti yaşadığı mevzubahis sakatlık sonrası alışılmış hareketliliğini kaybedip kaybetmediği olurken bir yandan da yeni isimlerle adaptasyon hızıyla birlikte takımı nasıl ayağa kaldıracağı önemli bir yere sahip. Hem geçiş hem sakatlık Murray ve Cardinals’ın nasıl etkileneceğini sezon gösterecek.
15- Kirk Cousins, Atlanta Falcons
Talihsiz ve ağır bir sakatlık sonrası sahalara yeni takımıyla dönmeye hazırlanan Kaptan Kirk, zorlu bir sürece de aynı şekilde adım atacak. Hem yaşı itibariyle ağır sakatlıktan ne denli performans sergileyeceği tahmin edilemeyen Cousins’ın, son yıllarda bir türlü vasatı aşamayan Falcons’u ortalama üstü seviyeye taşıyıp taşıyamayacağı da bu noktada madalyonun iki yüzü olarak duruyor. Neyse ki Georgia ekibinin kadrosu kâğıt üzerinde iş yapabilecek seviyede olması Kaptan’ın elini rahatlatan unsurlardan.
14- Tua Tagovailova, Miami Dolphins
Off-sezonun bu seneki bilmecelerinden olan Tua, kontrat konuşmalarına sezon bitmeden başlarken rakam olarak önce 50 milyon ile başlayıp diğer oyuncuların imzalamasından sonra 60 milyona kadar çıktı. Özellikle en çok para kazanan oyun kurucu olacağı yönündeki iddialar sonrasında, Tua ve Dolphins arasındaki kontrat meselesi de biraz yavaşlamış durumda. Lakin kontrat konuşmaları bir yana Tua’nın şu an ki Dolphins hücumu adına eldekinin en iyisi olduğu ortaya koyduğu performanslar ve istatistiklerle belgelenmiş durumda. Öyle ki playoff galibiyetinin olmaması, sezon sonu çöküşlerinin aşırı belirgin olması ve sakatlık geçmişiyle Tua’nın da en iyiler arasında yer alamadığı da sayfanın diğer yüzünde okunulabilen bir gerçek. Yine de yıldan yıla pozitif gelişme gösteren Tua’nın bu seneki zorlu takvimde neler yapacağı her şeyi açığa çıkaran bir durum olacaktır.
13- Dak Prescott, Dallas Cowboys
“Atsan atılmaz, satsan satılmaz” oyun kurucu listesinin belki de ilk sırasında olacak olan Dak Prescott, geçen yıl yine iyi bir normal sezon macerası geçirip akabindeki playoff’ta fena çuvallayarak büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Öyle ki tek suçlu kendisi değil; ancak konunun tecrübeli oyun kurucuya yerlerde yok değil. Nitekim şu an büyük bir kontrat bilmecesinde yer alan Dak’in hem yüksek kontrat alıp takımda uzun süreli kalması hem de bir sene daha oynayıp seneye ayrılması durumu söz konusu. Yüksek kontrat alsa, ortaya koyduğu playoff performansları içler acısı; takımdan gönderilse bu sefer Cowboys’un yapılanmaya gitmesi gerekecektir ki böyle bir şey şu aralar mümkün değil gibi. Neyse ki Jerry Jones gibi bir patron var; o her şeyi halleder siz merak etmeyin.
12- Brock Purdy, San Francisco 49ers
Son iki sezonun üzerine en çok yorum yapılan oyuncusu kim diye sorulsa kesinlikle yanıtlardan birisi Brock Purdy olur. Nitekim Kyle Shanahan’ın işleyen sistemi içerisinde yaptıklarından dolayı “Sistem QB’si” olarak adlandırılan ve o kadar iyi olmadığı savunulan Purdy, geçen sene takımının Super Bowl’a çıkmasına yardım etmişti. Normal sezonda Ravens’a karşı çöküşü hala olumsuz olarak akıllarda olmakla birlikte playoff’un her iki maçında da geriye düşmesine rağmen maçı çevirecek kadar oyuna katkısı da yadsınamaz bir gerçek. Super Bowl mu? O konu sadece Purdy değil, Shanahan’ı da bağlar gibi gözüküyor. Nihayetinde Purdy, (ya da PÖRDİ) 49ers’ta kısa sürede iyi bir oyuncuya evrildi ancak halen da en iyisi olması için gidecek yolu var.
11- Jalen Hurts, Philadelphia Eagles
Super Bowl sonrası çöküş yaşayan Hurts, geçen seneki Eagles’in hayal kırıklığı sezonunun baş mimarlarından biriydi. Her ne kadar tush push ile istatistiki olarak bir şeyler yapmış olsa da oyuna ağırlığı ve katkısı maç kazandıracak kadar yeterli olmadığı maç sayısı bir hayli fazlaydı. Şüphesiz bu hususta head koç Sirianni’nin oynattığı şemaların artık tahmin edilebilir olmasıyla büyük resme bakıldığında Eagles hücumunun zayıflamış görüntüsü de mevcut. Nitekim bir sezonluk düşüşlerin göz ardı edilebileceği ve Hurts’un oyunu her iki türlü oynama becerisiyle yeniden Eagles’i ligin en iyi hücumlarından biri yapabilme ihtimali bir hayli yüksek. Hatta ve hatta MVP için de yarışın içine dahil olabilecek bir performans ortaya koyabilir.
10- Jordan Love, Green Bay Packers
Green Bay’deki ilk sezonunda beklentileri karşılayan ve hatta aşan Jordan Love, sadece gelecek yıllar için Packers’ın sigortası olmakla kalmayıp aynı zamanda çok yüksek tutarlı kontratların da öznesi haline gelmeyi başardı. Attığı eksantrik pasların yanında oyun olarak da eldeki kadrodan verim alabilen ve çıktığı ilk playoff maçından da güzel bir galibiyet alan Jordan Love, bundan sonraki süreçte yine benzer işler yaparak ligin en iyi oyun kurucuları arasında adı sıklıkla geçecektir. Şüphesiz “istikrar” kelimesinin de gelecek sezon için anahtar olduğu bilinen bir gerçek iken ve geçmişte her oyun kurucuda olduğu gibi yine önemli bir husus olarak tam karşısında duruyor.
9- C.J. Stroud, Houston Texans
Kim derdi ki Columbus’un bağrından çıkıp gelen bir delikanlı, yıllardır perişan olan Texans’ı eski günlerine döndürmek için bir umut verecek? Kim derdi ki bu delikanlı dört sene sonra Houston ekibini playoff’a taşıyıp orada da maç kazandıracak? Evet bu isim CJ Stroud’dan başkası değil. Filmi bundan bir sene önceye sardığımızda, yapılan bir test sonucunda skorunun çok düşük çıkmasından dolayı “bu adamdan olmaz” diye yorumlar çıkarken çok iyi bir koç ekibi çevresinde, Stroud çaylak sezonunda harikulade işlere imza atarak gönülleri fethetti. Şüphesiz sadece oyun bilgisiyle değil aynı zamanda bireysel anlamda çıkıp maç kazandırarak da varlığını ispatlayan genç oyuncu, ligin de artık iyileri arasına girdi. Şüphesiz buralarda kalması ve hatta yükselmesi için istikrar şart. Bu konuda da ikinci senesi güzel bir sınav olacaktır.
8- Jared Goff, Detroit Lions
Detroit ekibindeki üçüncü senesinde playoff’a çıkmakla kalmayıp konferans finalini gören Goff, ikinci Super Bowl’una da çıkmaya çok yakındı ancak maçın son bölümündeki takımca hatalardan sonra Lions ve kendisi için hayaller suya düştü. Nitekim hücum koordinatörü Ben Johnson ile adeta yeniden dirilme yaşayan Goff, kontratını da cebine koyarken aynı zamanda saha içinde de yaptıkları takımını yine ileriye götürmek için yine en ideal kişi. Belki bireysel olarak da biraz istatistiklerini geliştirse, iyi bir sistemin parçası olması dışında aslında ne kadar değerli bir isim olduğunu gösterebilir.
7- Aaron Rodgers, New York Jets
Büyük umutlarla başladığı New York Jets macerasında, henüz üçüncü snapte aşil tendonunu koparan tecrübeli oyuncu, adeta izleyicilerin hevesini kursağında bırakmıştı. Nitekim çabuk iyileşip, hızlıca ayaklanan A-Rod, yeni sezona pek bir hırslı giriş yapmış durumda. Yaşına rağmen oyuna katabileceklerine halen daha güven tam iken eldeki Jets hücumunun da potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Tabii yaşadığı sakatlık sonrası soru işaretleri fazla ancak bu adam tekrardan ligin en iyilerinden biri olduğunu hatırlatacaktır.
6- Justin Herbert, Los Angeles Chargers
İleri gitmesi beklenirken sürekli geriye giden oyunculardan olan Justin Herbert, geçen sezonu dört yıllık kariyerinin en kötü noktasında kapatmak zorunda kaldı. Şüphesiz geçtiğimiz senelerde iyi bir koç ekibine sahip olmadığı ve bu konuda da “masumane” sözcüklerin içinde yer alan 26 yaşındaki oyun kurucu, artık elle tutulur ve çok tecrübeli bir isimle beraber çalışma fırsatını yakalayacak. Lakin kadro bütünlüğü ise geçmişteki gibi olmaması da bu sene karşılaşacağı başka bir zorluk. Yani acaba “yok coaching kötüydü” ya da “Ya adamın elinde receiver mı var?” gibi sözlerle Herbert’i çok mu yükseltiyoruz? O kısmı tam çözemedim ya da çözemedik…
5- Matthew Stafford, Los Angeles Rams
Ligin yaşlı kurtlarından olan Matthew Stafford, sakatlık sonrası döndüğü geçen sezonda takımnı playoff’a taşımayı başarmıştı. Özellikle Cooper Kupp’ın olmadığı bölümde Puka Nacua ile yaptığı işlerle “Ben daha ölmedim” mesajını veren Stafford için bu sezonda aslında benzer bir noktada sağlıklı bir şekilde sezonu tamamlayıp aynı zamanda Rams’i emekliliği öncesi bir kez daha Super Bowl’a çıkarmaya çalışacak. Zira tersi bir husus veya husumet söz konusu olduğunda yani bir sakatlık veya kötü performans sonrası işte o zaman sezon sonunu evrak işleriyle uğraşma durumunda kalabilir.
4- Josh Allen, Buffalo Bills
Geçen sezon bekletilerin altında kalan ve yine sezonu Patrick Mahomes’a kaybederek kapatan Josh Allen, yeni sezonda da “Acaba bu sezon nasıl kaybedecek?” diye düşünülmeye başladı gibi. Nitekim Ken Dorsey ile hücumun işlememesinden sonra yolların ayrılması, Josh Allen’ın da kendisine gelmesini sağlamıştı.  Bu noktada geçici hücum koordinatörünü Joe Brady ile yola devam edilmesi Josh Allen’i MVP kalibresindeki oyununa geri döndürebilir. Her ne kadar en büyük silahı Stefon Diggs artık olmasa da elitlik sınırındaki Allen’ın da eldeki kadrodan maksimum verim alabilecek kapasitesi fazlasıyla var.
3- Joe Burrow, Cincinnati Bengals
Her ne kadar geçen sene önce sezon başında ardından da sezon içerisinde geçirdiği iki farklı sakatlıktan kendisini göremesek de Joe Burrow bir sporun tüm umudu… Neden diyecekseniz çünkü Patrick Mahomes’u durdurabilecek ve Super Bowl’un onurunu kurtaracak olan “Lisan al-gaib”. Neyse, popüler kültür ve işin esprisi bir yana sakatlıklarını atlatan ve sahalara dönmeye hazırlanan Burrow, oynadığı kısa dönemde bile güzel işler ortaya koyarak takımını en azından bir noktaya kadar taşımıştı. Şüphesiz sakatlık konusunda çok çeken Burrow için sağlıklı kalmak bir sorun gibi gözükse de kalitesini ortaya koyduğuna şüphe yok.
2- Lamar Jackson, Baltimore Ravens
Geçen sezonun MVP’si Lamar Jackson, kariyerindeki ilk Super Bowl maçoma konferans finalinde evinde yenilerek ulaşamamıştı. Kazandığı MVP ödülünün tartışılması bir yana artık oyunun iki yönünü de hala ortaya koyma konusunda kendi kalitesini ispatladığı yadsınamaz bir gerçek. Şüphesiz tek eksiği “kazanmak” olan Lamar’ın mevcut özellikleriyle bunu da başarması sürpriz olmaz.
1- Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs
Normal şartlarda buraya “Yav kardeşim bana gidip de üç Super Bowl yüzüklü adam için analiz yaptırmayın” diyesim var ancak tabii hoş olmaz. Onun yerine Patrick Mahomes’un geçen sene sıkıntılı hücumla bile yaptıklarından sonra yeni bölüm sonu canavarı olduğunu söylemek de büyük bir tespit değil. Sanki artık kendisinden beklentiler ya da heyecanla izlenmesini sağlayan nokta Tom Brady’nin yüzük sayısına ulaşıp ulaşamayacağı gibi gözüküyor.