Uzun bir süredir yazmadığım güç sıralamasından herkese merhaba sevgili okurlar. Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere haftalık güç sıralamaları yazı dizisine geçen sezonun bitmesiyle birlikte ara vermiştim. Ancak bu durum sezon öncesini kapsamadığını da belirtmem gerekir. Nitekim konu sezon öncesi sıralamalar olunca zaten tartışmaların ardı arkası kesilmemesi işin biraz eğlenceli yani denebilir.

Nihayetinde yeniden buluştuğumuz ve sezon klasiklerinden olan sıralamalarda listeye kısa bir göz atacak olursak Detroit Lions, ilk beşi zorlayan takımlar arasında bir numara yer alması geçen sezondan sonra beklenen durumlardandı. Bununla birlikte Aaron Rodgers’lı New York Jets de ilk on için iddialı ekiplerden birisi olarak dikkat çekiyor. CJ Stroud’lu Houston Texans’ın yüksek sıralaması ve 55 milyon dolarlık oyun kurucu Jordan Love’lu Green Bay Packers da yeni sezonun rekabet içerisinde yer alması beklenen takımlarından.,

Caleb Williams ile arkasına rüzgârı alan Chicago Bears, orta sıralarda kendine yer bulurken Kirk Cousins ayrılığı sonrası Minnesota Vikings’in düşüşü ve Kaptan Kirk’in yeni takımı Atlanta Falcons’un çıkışı da yine mevcut. Sona kalan takımlar da ise kıyasıya rekabet olduğu söylenebilirken “Al birini vur ötekine” durumu da göze çarpmıyor değil.

1- Kansas City Chiefs, AFC Batı

Son şampiyon… Pardon son iki şampiyon için yeni sezon işler tıkırında gözüküyor. Geçen sezon özellikle receiver ekibinden çok çeken Patrick Mahomes’un yanına bu sefer Hollywood Brown ve drafttan Xavier Worthy’i ekleyen Chiefs yönetimi, görevini başarıyla yerine getirdi. Öte yandan savunma tarafında ise L’Jarius Sneed’in ayrılığı topun diğer tarafındaki direnci biraz düşürebilir gibi gözüküyor. Her şeye rağmen Chiefs adına belki tek yorum yeterlidir: Eğer Super Bowl kazanmak istiyorsan Andy Reid ve Patrick Mahomes’u geçmelisin. Yoksa kenardan onların kazanma sevincini izleyip sonra başka takıma takas olursun…

2- San Francisco 49ers, NFC Batı

Super Bowl’un dört sene sonra yine kaybeden tarafında yer alan 49ers, hareketli off-sezon geçiren ya da geçirmeye devam eden takımları arasında yer alıyor. Şüphesiz eldeki oyuncu grubunun kontrat durumları peşi sıra gelirken CMC bu noktada istediğini alan isimlerin başında geldi. Lakin Brandon Aiyuk ve Trent Williams için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Dalgalanmaların bu kadar yoğun yaşandığı Kaliforniya ekibinde belirgin soru işaretleri altında her ne kadar Super Bowl’da hataları olsa da Kyle Shanahan gibi tecrübeli bir isim ve iyi bir koç ekibine sahipler. Tabii bir de Brock Purdy’i var; kendisini anmadan geçmeyelim. Bundan mütevellit, 49ers’ın favoriler arasında yer aldığı su götürmez bir gerçek.

3- Baltimore Ravens, AFC Kuzey

Çok iyi bir sezon geçirip Super Bowl’un kapısından dönen Ravens, off-sezonda yaptığı Derrick Henry hamlesi ile şimdiden playoff ihtimallerini yükseltti. Hücum tarafında Todd Monken’in sistemine Henry’nin gelişi şüphesiz Lamar Jackson’un oyunu pozitif yönde geliştirecektir. Lakin savunmadaki ayrılıklar ise topun diğer tarafındaki düzeni biraz bozdu. Öncelikle savunma koçu Mike McDonald ve linebacker koçu Anthony Weaver’in ayrılıkları, ardından ise Patrick Queen, Chuck Clark, Jadaveon Clowney ve Geno Stone gibi isimlerin başka takımlara gitmesiyle muhtemel olarak yeni bir yapıya geçilecek. Şayet bu durum Ravens’in Super Bowl kalibresinde olduğunu da değiştirmediği bir gerçek.

4- Philadelphia Eagles, NFC Doğu

Geçen sezonun hayal kırıklıkları arasında yer alan Eagles, her ne kadar playoff yapmış olsa da kötü bir mağlubiyetle sahadan yenik ayrılarak sevenlerini üzdü. Özellikle ligin ikinci yarısındaki düşüşleri takımın kimyasını da büyük ölçüde bozdu. Nitekim genel menajer Howie Rosemann sihirli değneğini sallayarak takıma önemli isimler katıp yeniden Philadelphia ekibinin şansını arttırdı. Bu saatten sonra top head koç Sirianni ve Jalen Hurts…

5- Cincinnati Bengals, AFC Kuzey

Joe Burrow’un sarışın saçlarına geri döndüğü sezon öncesinde Cincinnati ekibi de playoff’a dönmenin planlarını yapıyor. Tee Higgins’in kadroda kalmasıyla birlikte hücum tarafında pek bir değişiklik yok. Savunmada ise Geno Stone’un takıma katılması ve Von Bell’in yuvaya dönmesiyle kalite yükseldiği söylenebilir. Artık Joe Burrow da sağlıklı kalırsa görev: 2021 yılındaki mevzuyu kapatmak.

6- Detroit Lions, NFC Kuzey

Tarihinin ilk Super Bowl’unun kapısından dönen Lions, Santa Clara’da koç Dan Campbell’in verdiği “cesurca” diye görülen ancak maçın ruhuna ve dinamiklerine pek uygun olmayan kararlar sonrası bu hayallerini rafa kaldırdı. Oysaki ne güzel bir sezon geçirmişlerdi; hücumda Jared Goff liderliğinde pas ve koşudan aldıkları mükemmel verim ve savunmada Aidan Hutchinson ve arkadaşlarının büyük mücadelesi… Uzun yıllar unutulmayacak bir sezon tabii geride kaldı. Yeni sezonda ise hücumda ve savunmada büyük değişikliklere gitmezler iken hücuma Kevin Zietler,savunmaya da Carlton Davis gibi veteranları getirdiler. Şüphesiz asıl olay hücum koordinatörü Ben Johnson’un takımda kalması oldu. Artık yeni sezonda da yarım bıraktıkları işi bitirirler mi? Neden olmasın.

7- Buffalo Bills, AFC Doğu

İnişli çıkışlı bir yılı geride bırakan Bills, bir ara playoff potasından bile uzaklaşmışken neyse ki sezon sonu toparlayarak grubunu kazanıp kendisini playoff’a atabilmişti. Ama tabii belalısı olan Chiefs’e yenilip bir kez daha hayallerini ertelemek durumunda kalmışlardı. Şüphesiz inişli çıkışlı olmalarındaki noktalardan birisi Ken Dorsey ile hücumun bir arpa boyu ilerleyememesiydi ki Joe Brady geldikten sonra toparladıkları da malum. Yine adı geçen Brady’nin hücumdan yine sorumlu olması pozitif noktalardan. Lakin Stefon Diggs, Mitch Morse, Tre’Davious White, Jordan Poyer ve Micah Hyde gibi oyunun her iki tarafındaki kilit isimlerle yollarını ayrılmaları büyük kayıp olarak görülebilir. Bu hususta bu takımın yükünü taşımak için Josh Allen’in artık dah açok çalışması gerekecek gibi gözüküyor.

8- Houston Texans, AFC Güney

CJ Stroud ile muhteşem bir sezon geçiren Houston ekibi, off-sezonda yaptığı hamlelerle yeni sezona da güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Özellikle Stefon Diggs’in takıma katılması geçen seneki hücumun üzerine koyabileceklerinin de emaresi olarak gözükebilir. Benzer şekilde savunma tarafına da katılan veteranlarla birlikte genç oyuncu grubu iyi bir harman oluşturdukları söylenebilir. Kenarda da DeMeco Ryans, ilk senesinde sınavı geçerken ekibinin de potansiyeliyle gelecek sezonda da geçen sene yarım bıraktığı işi bir adım ileriye taşıyacaktır.

9- Green Bay Packers, NFC Kuzey

Bir sezonluk oyuna yıllık 55 milyon dolarlık kontrat… Güzel para… Bilindiği üzere Jordan Love, Packers’taki ilk sezonunda takımına playoff yaptırıp üstüne bir de playoff galibiyeti getirince kontrat meselesi de hemen yüz üstüne çıkmıştı. Packers-Love pazarlığı uzun konuşmalar sonrası neticeye bağlanmasıyla birlikte beklentiler de artık Super Bowl olarak belirlenmiş durumda. Kuzey ekibinin kadro olarak da genç bir oyuncu grubuna sahip olması ve off-sezonda da eksik gördükleri noktada büyük kontratla oyuncu katmaları ise Love’un kontratının gölgesinde kaldığı söylenebilir. Yine de Packers için işler yolunda ve hedefler yüksek.

10- Miami Dolphins, AFC Doğu

En nihayetinde Tua’nın kontrat meselesini çözen Dolphins yeni sezon öncesi soru işaretlerinin belki de en büyüğünü gidermiş oldu. Hücumda ve savunmada kadrolarını korumalarına karşın draft ve off-sezon hamleleriyle de en azından kaliteyi düşürmediler. Öyle ki savunma tarafında pass rush için sıkıntıları sezon boyunca başlarını ağrıtan nokta olacak gibi gözüküyor ki iki as oyuncusunun sakatlığı ve bir sürpriz emeklilik sonrası telefon listesinden eski dostları aramak zorunda kalan Miami ekibi, genel olarak savunmada işleri yoluna koyabilecek bir ekibi de mevcut.

11- Dallas Cowboys, NFC Doğu

Playoff hüsranlarına bir yenisini ekleyip yine Super Bowl hayallerine erken veda eden Cowboys, sezon öncesini görece sakin geçiren takımlardandı. Şüphesiz Dak Prescott’un kontrat meselesi ana gündem maddesi olması yeterince büyük bir sorun ancak drafttan seçilen Tyler Guyton ve savunmanın başına Mike Zimmer’in getirilmesi işin pozitif noktalarından. Yine de normal sezonda öyle veya böyle çift haneli galibiyeti yakalayabilen Dallas ekibinin McCarthy ve Prescott önderliğinde playoff serüveni daha sezon başlamadan pek umut vermiyor. (Böyle dedik ya şimdi kesin Super Bowl’a çıkarlar. Bakın görün)

12- Los Angeles Rams, NFC Batı

“Kim bunlar” denilen kadroyu başta Puka Nacua olmak üzere lige ezberleten Sean McVay, beklentileri aşarak sezon sonunda playoff yapmayı başarmıştı. Şayet bu playoff serüveni kısa sürse de McVay gibi bir çalıştırıcının neler yapabileceğini de bir kez daha görmüş olduk. Tabii Aaron Donald gibi bir yıldızın emekliliği takımın bütün dinamiklerini değiştirecektir ancak hala daha sağlam parçaları olan Rams’ın yeniden playoff potasında olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

13- Cleveland Browns, AFC Kuzey

Oyun kurucu festivali geçen sezonda playoff yaparak başarı çıtasını yükselten Browns, yeni sezonda da hedefi playoff’ta bir adım daha ileri gitmek. Ligin en “underrated” koçlarından olan Kevin Stefanski ile kadrosunu koruyup hücuma Jerry Jeudy; savunmaya da Jordan Hicks ve Devin Bush’u katan Ohio ekibi, bir yandan da tüm umutlarını Deshaun Watson’a bağlamış durumda. Şüphesiz geçen sezonki gibi bir şans bir daha gerçekleşmeyecek ve Watson’a verilen paraların da bir yerden sonra karşılığı olması şart. Watson da iyi oynasa zaten Browns için playoff yüksek ihitmal olarak öne çıkıyor.

14- New York Jets, AFC Doğu

“Talihsiz Serüvenler” kitap serisini okuyan var mı? Daniel Handler’ın yazdığı ve sonrasında popüler olan? Hatta ve hatta sinemaya da uyarlandı ve oyuncu kadrosunda Jim Carrey, Meryl Streep ve Jude Law gibi isimler yer almıştı? Tamam izlemediyseniz New York Jets’in 2023 sezonu az çok benzer. Aaron Rodgers’ın gelişi, Hard Knocks, transferler derken bir anda A-Rod’un aşili kopması ve zaten sonrası malum Zach Wilson’un… Nitekim Rodgers’ın hızlı iyileşmesi sonrası iyi de bir off-sezon geçiren Jets, drafttan Fashanu ve serbest oyuncu olarak Mike Williams’ı alarak hücumu; Javon Kinlaw ve Chuck Clark ile savunmayı güçlendirmeleriyle yeni sezona hazır oldukları söylenebilir. Artık herhangi bir talihsizlik olmasın da Aaron Rodgers’lı Jets’i izleyelim.

15- Tampa Bay Buccaneers, NFC Güney

Baker Mayfield ile ilk sezonunda playoff heyecanı yaşayan Bucs, off-sezonda oyun kurucusuna kontrat vererek takımda tutmaya karar verdi. Nitekim hücumda ve savunmadaki imzalarla kadrolarını büyük ölçüde korumuş olmaları da yine pozitif anlamdaki durumlardan. Öte yandan hücum koordinatörü Dave Canales’i kaybetmiş olmaları da hücumdaki etkinliklerini etkileme ihtimali de mevcut. En genele bakıldığında ise gruplarındaki diğer rakiplerinin durumuna istinaden bu sene de playoff takımı oldukları bir gerçek.

16- Jacksonville Jaguars, AFC Güney

Trevor Lawrence ile playoff gediklisi olması beklenirken düşüş eğimi gösterdikleri bir sezonu geride bırakan Jaguars, yeni sezon öncesi Lawrence’a devasa bir kontrat vererek hem güven tazeledi hem de yol haritasını belirlemiş oldu. Hücum tarafında Calvin Ridley hamlesi tutmamasından sonra iki yeni receiver katan Florida ekibi savunmada da Ronald Darby ve Arik Armstead transferleriyle en azından mevzubahis mevkillerde bir yükseltmeye gittiler. Artık beklentiler Jacksonville ekibinden somut adımlar görmek ve playoff’a Trevor Lawrence’i bir kez daha izlemek.

17- Atlanta Falcons, NFC Güney

Matt Ryan sonrası oyun kurucu hasretini Kaptan Kirk ile bitiren Falcons, sonunda eldeki oyuncu grubundan verim alabilecek ismi de bulmuş oldu. Kyle Pitts, Drake London ve Bijan Robinson gibi dinamik bir yetenekli gruba sahip olan Georgia ekibi, Cousins ile bu oyunculardan da maksimum verimi alacak gibi gözüküor. Öte yandan savunma tarafında ise serbest oyuncu olarak elle tutulur hamle yapmasalar da drafttan güzel isimleri takviye ettiler. Nitekim coaching olarak bakıldığında Raheem Morris’in geçmişten bir Falcons deneyimi olsa da genelde zayıf bir ekip olduğu söylenebilir. İşin aslı dinamiklerin işlemesiyle alakalı ki bunu sağlarlar ise iyi işlere imza atabilirler.

18- Chicago Bears, NFC Kuzey

Son dönemde güzel yatırımlar yapan Bears, draft sırası için de şansının dönmesiyle draftın kâğıt üzerinde en iyi oyun kurucusunu seçerek kadrosunu büyük ölçüde şekillendirdi. Hücum ve savunmadaki takviyelerle birlikte Bears için belki de yıllar sonra playoff pek uzak gözükmüyor. Lakin koç tarafında Eberflus’un bundan öncesi bıraktığı izlerin peş hoş olmamasından dolayı coaching tarafında da olası bir kötü gidişatta değişiklik kaçınılmaz gibi gözüküyor.

19- Indianapolis Colts, AFC Güney

Kısa süreli Anthony Richardson macerasında iyi işler yapan Colts, AR’nin sakatlığı sonrası mecburi değişikliğe gidip direksiyonu Gardner Minshew’a vermişti. Şayet head koç Steichen’in bu süreci idaresi bir hayli takdir toplarken Indiana ekibi de playoff’un kapısından acı bir mağlubiyetle dönmüştü. Nitekim savunmayı büyük ölçüde koruyup drafttan Latu’yu almaları; hücumda da benzer şekilde bir yol izleyip Adonai Mitchell hamlesiyle istikrar konusunda off-sezonda somut adımlar attılar. Artık bunu sahaya yansıtmaları ve AR’nin de yarım bıraktığı işi bitirip sağlıklı bir şekilde sezonu en iyi yerde tamamlaması elzem.

20- Pittsburgh Steelers, AFC Kuzey

Geçen sezon bariz bir şekilde oyun kurucu arayışndaki takımlardan olan Steelers, iki sene önce draft ettiği Kenny Pickett’tan kolay vazgeçerek kariyeri düşüşte olan Russell Wilson ve bal vermeyen arı Justin Fields’i takıma katarak bu bölgeyi doldurmayı seçti. Wilson ve Fields gibi iki tartışmalı oyun kurucuyla Mike Tomlin’in işi pek kolay değil. Öte yandan kanayan yarası olan hücumun başına Arthur Smith’in getirilmesi muhtemelen biraz canlandıracaktır. Yine de şu an elde dağınık parçalar olan Steelers’in toplu bir görüntüye sahip olması önceliklerden birisi. Neyse ki TJ Watt önderliğinde iyi bir savunmaları var ve bu şekilde bazen gruplarında maç da kazanabiliyorlar.

21- Los Angeles Chargers, AFC Batı

Takımın başına Jim Harbaugh getirerek belki de en önemli hamlesini yapan Chargers, sezonun iddialı takımlarından biri olmaya aday. Ya da “adaydı” diyebiliriz. Başta Keenan Allen olmak üzere bazı kilit oyuncularıyla yollarını ayıran Chargers, Justin Herbert etrafında yeni bir yapılanmaya gitmeye de hazırlanıyor. Şüphesiz bunu Harbaugh gibi bir tecrübeyle yapmak çok daha kolay olacaktır ancak atasözünde de dediği gibi “Roma bir günde kurulmadı.” İster istemez bu sezon, bir nevi Los Angeles ekibi için taşların yerine oturduğu ve sistemin kurulduğu bir geçiş sezonu olarak düşünülebilir.

22- Seattle Seahawks, NFC Batı

Pete Carroll ile sürpriz bir şekilde yollarını ayıran Seahawks, köklü değişikliğe giden takımlar arasına adını yazdırdı. Şüphesiz takımın başına gelen Mike Macdonald ile ligin gelecek vaat eden koçlarından birisi. Öte yandan kadro kalitesine bakıldığında oyun kurucu pozisyonu dışında yarışmacı olabilecek bir oyuncu grubuna sahip. Lakin hem çaylak bir head koç hem de soru işaretleri barındıran ve geçen sene çıkışını sürdüremeyen bir oyun kurucuyla sezon öncesi şansları o kadar da yüksek değil.

23- Tennessee Titans, AFC Güney

Sezon ortası Will Levis ile yola devam etme kararı alan Titans, sezonu pek de istediği yerde noktalayamamıştı. Nitekim bu netice ise yıllardır takımın başında olan ve önemli başarılar yakalamış olan Mike Vrabel ile yolların ayrılmasına vesile oldu. Şayet yerine gelen Brian Callahan ile şimdiden arkalarına “hype” aldıkları söylenebilir. Bununla birlikte Calvin Ridley, Tyler Boyd, JC Latham ve Tony Pollard hamleleriyle işin hücum tarafnda yükseltme yaşamışlar gibi gözüküyor. Benzer şekilde savunmaya da L’Jarius Sneed, Kenneth Murray ve Jamal Adams hamleleri kaliteyi yükselten isimlerin başında geliyor. İyi bir coaching görürsek eğer hem Levis’in gelişmesi hem de Titans’ın grup liderliğine oynayacak olması sürpriz olmaz.

24- New Orleans Saints, NFC Güney

Derek Carr’dan geçen sene umduğunu bulamayan Saints, sezonun hayal kırıklıklarından biriydi. Özellikle hücumdaki sıradanlık ve basitlik birçok kez can sıkmıştı. Nitekim bu hususta Saints yönetimin radikal bir kararla yaklaşık 15 senedir takımda çeşitli görevlerde yer almış ve geçen sene hücum koordinatörü olarak çalışan Carmichael ile yollarını ayırması yeni umutların filizlenmesi için iyi bir başlangıç. Yerine gelen oğul Kubiak’ın eldeki malzemeyi daha iyi oynatması ve Derek Carr’dan daha çok verim alması muhtemel. Yine de Carr için “Football onu bırakmış” deme sezonu da geliyor gibi ama bakalım artık. Öte yandan savunma tarafında ise işler tıkırında. Denis Allen’ın koltuğu sallantı da olsa da savunma tarafındaki ekibin güven verdiği rahatlıkla söylenebilir.

25- Minnesota Vikings, NFC Kuzey

Kirk Cousins’tan boşalan oyun kuruculuk pozisyonuna draftta yatırım yaptığı JJ McCarthy’i getiren Vikings, Justin Jefferson’u da elden kaçırmamak için beklenen dev kontratı da kendisine takdim etti. Şüphesiz başta oyun kurucudaki soru işaretlerinin yanında savunmada da birçok parçasını kaybeden kuzey ekibinin yaşan değişimlerden nasıl etkileneceğini ve McCarthy’nin mi yoksa Sam Darnold’un mu starter başlayacağını zaman gösterecek.

26- Arizona Cardinals, NFC Batı

Uzun süredir maç kaçıran Kyler Murray, nihayet takımıyla beraber sağlıklı bir şekilde yeni sezona başlarken Cardinals’ın da iyi bir draft ve off-sezon geçirmesiyle, sürpriz yapmaya aday bir takım olarak öne çıkıyor. Özellikle yüksek sıradan seçilen Marvin Harrison Jr’den beklentiler bir hayli fazla iken benzer şekilde Murray için de tekrardan form tutması ve takımını kazanan bir ekibe dönüştürmesi mühim.

27- Las Vegas Raiders, AFC Batı

Anthony Pierce ile yola devam etme kararı alan Raiders, drafttan oyun kurucu seçmeyerek bir bakıma kafalarda soru işareti bıraktılar. Her ne kadar takıma Gardner Minshew’i seçmiş olsalar da Aidan ve Gardner ikilisi ile playoff kovalamak da yani biraz “cılız” diyebiliriz. Öte yandan savunmaya yapılan Christian Wilkins hamlesi ise off-sezonun dikkat çekenlerinden biriydi. Hücumda ise recevier dizisinin yıldızlarından Davante Adams’ın akıbetinin soru işareti olması ise siyah beyazlı takımın bu seneki dramalarından biri olacak gibi gözüküyor.

28- Washington Commanders, NFC Doğu

Tamamen yeni bir dönüşüme giden başkent ekibi, önce Dan Quinn’i takıma katarken sonrasında ise hücuma ve savunmaya yaptığı tonla hamleyle adeta yeni bir takım kurmaya çalıştı. Tyler Biadasz, Austin Ekeler, Nick Allegreti, Zach Ertz, Bobby Wagner, Jeremy Chinn, Michael Davis ve Dorance Armstrong gibi veteranları takıma katarak toplama bir ekip oluşturan Commanders, drafttan seçtiği Jayden Daniels ile de yeni maceralara yelken açtı. Şayet bu kadar değişkenin barındığı ve birçok serbest oyuncunun takıma geldiği Washington ekibinde Quinn’in hem eldeki kadroyu adam etmesi hem de Daniels’ı potansiyeline ulaştırması pek kolay olmayacaktır.

29- New England Patriots, AFC Doğu

Efsanevi koç Belichick ile yollarını ayıran Patriots, kendisi adına bir çağı kapatıp bir çağı açtı denebilir. Nitekim Boston ekibinin Tom Brady sonrası Belichick ile kötü kadro yapılanması, yanlış oyun kurucu ve rezalet yardımcı koç seçimleriyle de aslında değişimin gerekliliğini gösteren bir durumdu. Bundan sonrası için de artık takım idaresi Belichick ekolünden yetişen Jared Mayo’ya bırakılmışken direksiyonda da Derek Maye olacak. Lakin Maye’in bu sezon başlaması düşük ihtimal olduğu düşünülürken Jacoby Brissett kardeşimiz bir kez daha geçiş oyun kurucusu olarak yerini alacak. Bunlar dışında genel kadro yapılanması da çok iyi olmayan Patriots’un yapılanma için en az 1 seneye daha ihtiyacı var.

30- Denver Broncos, AFC Batı

Başarısız Russell Wilson sonrası drafttan seçtiği Bo Nix ile devam etme kararı alan Broncos, dönemsel bir geçişin içine de girmiş durumda. Şüphesiz Sean Payton gibi tecrübeli bir çalıştırıcı ile gelişeceklerini ummak pek hayal değil lakin kadro yapılanmasına bakıldığında özellikle savunma tarafında en azından sezon başında kâğıt üzerinde ortalama altı bir görüntüye sahipler. Hele ki Patrick Mahomes ve Justin Herbert’in olduğu yerde bu savunmayla maç kazanabilmeleri çok zor.

31- New York Giants, NFC Doğu

Drafttan Malik Nabers’i seçip oyun kurucu seçimi yapmayan Giants, Daniel Jones’a da güven oyunu verdi(!). Yani ne yaptıklarını anlamak çok güç; Daniel Jones gibi 15 TD yi geçemeyen adama yıllık 40 milyon dolar verip bu kadar arkasında durmanın amacını umarız ki tüm NFL severler çözer. Neyse Giants’a dönersek, Saquon Barkley’i kaybetmiş olmaları hücum gücünü olumsuz etkileyecektir. Benzer şekilde savunmada da Xavier McKinney’in gidişi arka alan için büyük bir kayıp. Neyse ki Brian Burns’u takıma kattılar da ön taraftaki hareketlilik artmış oldu. Şayet geçiş sezonu mu yoksa maç kazanma durumumu New York’un mavileri hangi sürecin içerisinde çözmek ne mümkün!

32- Carolina Panthers, NFC Güney

Başarısız Frank Reich deneyi sonrası Dave Canales’i takımın başına getiren Panthers, yeni sezon öncesi belki de en önemli adımını bu şekilde atmış oldu. Genç çalıştırıcının büyük yatırım yapılan Bryce Young’ı tekrardan canlandırabileceğine eminler belki amma ve lakin Young etrafında kuracakları kadro biraz daha mühim gibi gözüküyor. Şüphesiz bu noktada Diontae Johnson, Xavier Legette, Robert Hunt, Damien Lewis ve biraz önce esamesi okunan head koç Dave Canales’in kadroya katılması en azından pozitif bir adım attıklarının da göstergesi. Gerisi bu ekibi sahada izleyip Young’un ne derece geliştiğini izlemek olacak.