Los Angeles’a taşınıp taşınmayacağı yıllardır spekülasyonlara konu olan Chargers, takımı en nihayetinde Amerika’nın en büyük ikinci medya pazarına taşıma kararı aldı. Los Angeles’ın çiçeği burnunda ekibi, logosunu da değiştirerek San Diego’nun bütün izlerini sildi.

57 yıl önce Los Angeles’ta kurulmasına rağmen sadece 1960 AFL (American Football League) sezonunu şehirde geçiren ve sonraki 56 yıl San Diego’da boy gösteren Chargers, takım sahibi Dean Spanos’un yayımladığı resmi bildiriyle Los Angeles’a taşındığını duyurdu.

Spanos, bu bildirisinde, “Uzun süren planlama sürecinin ardından Chargers’ı Los Angeles’a taşımaya karar verdik. 2017 sezonundan itibaren Los Angeles’ta boy göstereceğiz.” derken “56 yıldır bize ev sahipliği yapan San Deigo, gelecekte de bizim kimliğimizin bir parçası olacak. Ben ve ailem, San Deigo taraftarlarının bu zamana kadar takıma göstermiş olduğu ilgi için minnettarız. Ancak bugün yeni bir sayfa açıyoruz ve Los Angeles Chargers için fazlasıyla heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Spanos’un bu hamlesi, San Diego seçmenlerinin downtown’da inşa edilecek stadyumun kamu finansmanına hayır demesinden üç ay sonra geldi. Toplamda 1.8 milyar dolar tutacak yeni stadyumun 1.15 milyar dolarını, şehirdeki otellerde kalan yerli/yabancı turiste vergi olarak yansıtmayı planlayan Chargers, referandumda San Diego halkının bu teklife sıcak bakmaması sonrası şehir değiştirmeyi kafasına koymuştu.

Geçtiğimiz yıl Rams, 32 takım sahibinden 30’unun oyunu alarak Los Angeles’a taşınırken Chargers’a da bir yıl içerisinde şehir değiştirme hakkı tanınmıştı. Ancak Spanos, San Diego’da inşa edilecek olan stadyum için yapılan oylamayı bekleyeceğini söyleyerek takımın bir sezon daha şehirde kalacağını duyurmuştu.

Rams’in, yapımı  2019’da bitecek olan Inglewood/Kaliforniya’daki 70.000 kişilik dev stadyumunun kiracısı olacak olan Chargers, 2019’a kadar Major League Soccer (MLS) ekiplerinden Los Angeles Galaxy’nin oynadığı StubHub Center’da maçlara çıkacak. Sadece 27.000 koltuk kapasitesine sahip olan StubHub Center, Chargers’ın San Diego’daki evi Qualcomm Satdium’un yarısından daha az sporseveri ağırlayabiliyor.

Öte yandan Chargers, sadece şehir değiştirmekle kalmadı. Takım, 57 yıldır kullandığı “şimşek” logosunu da değiştirdi. Chargers’ın yeni logosunda Los Angeles’a ithafen “LA” harfleri ve “L” harfinin uzantısında da bir şimşek ilüstrasyonu bulunuyor. Chargers, her ne kadar kendisine özgün bir logo seçmiş gibi gözükse de takımın yeni logosu, Major League Baseball ekibi Los Angeles Dodgers ve National Hockey League ekibi Tampa Bay Lightning’in sahip olduğu logoların bir karışımıymış izlenimini veriyor ki bu benzerlik, şimdiden NFL geyiklerinde yerini aldı bile…

Bununla birlikte, Chargers’ın ilerideki yıllarda takım ismini de değiştirmesi gündemde. Nitekim, benzer bir hikayeyle takımı 37 yıl sonra Houston’tan kalkıp Memphis, Tennessee’ye taşıyan Oilers da, iki sezon boyunca Tennessee Oilers adıyla sahada yer almasına rağmen, 1999 sezonunda ismini Tennessee Titans olarak değiştirmişti.

Chargers’ın da şehre taşınmasıyla birlikte, iki sezon önce hiçbir NFL takımına ev sahipliği yapmayan Los Angeles, bundan böyle ligde iki takımla birden temsil edilecek. Amerika’nın New York City’den sonra en büyük medya pazarı konumundaki Los Angeles, son olarak 1982-94 yılları arasında iki takımla (Raiders ve Rams) NFL’de yer almıştı.