NFL’de 2000’li yılların en büyük rekabetlerinden olan Peyton Manning – Tom Brady rekabetinin son perdesinde gülen taraf Tom Brady oldu. Tom Brady’nin New England Patriots’ı ilk yarısını 24 – 0 geride kapattığı maçta arka arkaya attığı 31 sayı ile öne geçip, uzatmaya giden maçı Steven Gostkowski’nin alan golü ile 34 – 31 kazandı.

14.defa Peyton Manning ile karşılaşan Tom Brady, uzun süre unutulmayacak bir geri dönüş galibiyetine taşırken, ezeli rakibi Peyton Manning karşısındaki onuncu galibiyetine ulaşmış oldu.

Brady maç sonrası yaptığı açıklamada geri dönüşleriyle ilgili olarak, “Bir sonraki oyunu oynamak için gerekenleri ardı ardına yapmayı başardık. İlk yarıda ne olduğunu unutarak sahaya çıktık.” dedi.

Denver Broncos bu skorla 9-2 derecesine gerilerken, New England Patriot 8-3 ile AFC zirvesi için takibi sürdürdü.

Broncos’un yıldızı Peyton Manning maçı 150 yard, iki touchdown pası ve bir interception ile tamamlarken, Tom Brady, 344 yard ve üç touchdown ile bu sezonki en iyi performanslarından birini sergiledi.

Öte yandan yıllarca Tom Brady ile gösterdiği uyum sayesinde Patriots taraftarlarının gönlünde yer etmiş Wes Welker’ın eski takımının stadına döndüğü gecede Patriots’ta Welker’ın yerini doldurması beklenen ancak bu sezon beklentileri pek karşılayamayan Julian Edelman’ın maçın yıldızlarından biri oldu. 110 yard ve iki touchdown ile oynayan Edelman adeta o gecelik Patriots taraftarlarına Welker’ı unutturdu. Wes Welker ise maç boyu sadece 31 yard pas tutabildi.

Yazan: Kaan Özaydın