Denver Broncos kicker’ı Matt Prater, Pazar günü tarih yazdı. Prater, Denver Broncos’un Tennessee Titans’ı 51-28 yendiği maçın ikinci çeyreğinin son oyununda 64 yardlık bir alan golüne imza atarak NFL tarihinde en uzun alan golü rekorunu kırdı. Prater’ın daha önce kariyer rekoru 59 yarddan bulduğu alan golüydü.

63 yard uzun süre boyunca NFL kicker’larının kırmaya çalıştığı rekor oldu. Tom Dempsey, 1970’de 63 yarddan alan golü bularak rekoru belirlemişti. Daha sonra 1998’de Jason Elam, 2011’de Sebastian Janikowski ve 2012’de David Akers 63 yard ile rekora ortak olmuştu. 2006’da ise Matt Bryant 62 yards’dan alan golü bularak rekora yaklaşmıştı. 2008’de ise Janikowski 76 yarddan alan golü denemesinde bulunmuş fakat başarılı olamamıştı.

İkinci çeyreği sonunda zaman daralırken ve Broncos Titans karşısında 21-17 gibi bir skorla gerideyken Prater’ın rekor kıran kick’i ile devre arasına bir sayı fazla girdiler. Prater’in rekor alan golü, sadece Prater’i rekorlar kitabına koymadı, aynı zamanda Broncos’a Titans karşısında şaşırtıcı bir ivme kazandırdı. Maçın yıldızı ise çoğu Denver maçında olduğu gibi, attığı dört touchdown pasıyla Peyton Manning oldu.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya