Bildiğiniz üzere Michael Vick, Mart ayında New York Jets’e transferi gerçekleştiğinde, takımın bir numaralı QB’i olmayacağını bilerek ve kabullenerek imzayı atmıştı. Bu durumda halen bir değişiklik yok (en azından şu an için), herhangi bir sakatlık olmadığı sürece Geno Smith’in sezona ilk 11’de başlaması ve Vick’in yedek soyunması bekleniyor.
Ancak Michael Vick tüm bu olan bitene rağmen yüksekten uçmaya devam ediyor. Zira 33 yaşındaki oyuncunun en son verdiği demeçte Jets’e Super Bowl kazandırabileceğini söylemesi de bunun açık bir örneği.
Vick, New York Daily News’a yaptığı açıklamada “Herhangi bir takıma, organizasyona ve özellikle Jets’e Super Bowl kazandırabileceğimi düşünüyorum. Kariyerimin bu aşamasında artık insanlar her ne kadar gücümü kaybetmiş ve yaşlanmışım gibi düşünseler de, kendimi oldukça genç ve iyi durumda hissediyorum ve bunu devam ettirebilirim. O yüzden hakkımda düşünülenlere katılmıyorum.” derken, öte yandan takımın ilk 11’inde yer Geno Smith’in başlayacağı görüşünü de göz ardı etmiş değil.
“Zannediyorum ilk 11’de Geno olacak. En azından sezonun böyle başlayacağını tahmin ediyorum. Geno’nun sahaya çıkıp başarılı olması için elinde her türlü imkan mevcut ve bu fırsatı kullanacaktır.”  diyerek konuşmasına devam eden Vick’in bu sözlerinden, aslında her ne kadar sezon başında Smith ilk 11’de olsa da, ilerleyen haftalarda kendisinin de sahada yer bulabileceğini ümit ettiği anlamı çıkarılabilir. Şayet durum böyle olursa Jets’in takıma bu sezon yaptığı transferlerle (Chris Johnson, Eric Decker vs.) beraber Super Bowl’a bile gidebileceklerini iddia eden Vick’in tüm bu dediklerinin ne kadar gerçekleşeceğini sezon başlayınca hep beraber göreceğiz.

 Yazan: Serhat Diker