Bir yıllık aranın ardından playoff’lara geri dönen Baltimore Ravens, AFC Wild Card maçında ezeli rakibi Pittsburgh Steelers’ı deplasmanda farklı yenmeyi başardı.
İnişli çıkışlı bir sezon geçiren Baltimore Ravens, Steelers’ın running back’i Le’Veon Bell’inde yokluğundan faydalanarak, oyun kurucusu Joe Flacco’nun da şampiyon oldukları 2013 NFL Playoff’larındali gibi oynamasıyla 30 – 17’lik skorla zafere ulaştı.

Maç sonrası basına açıklamalar yapan Baltimore Ravens head koçu John Harbaugh, “O, Joe Flacco. Amerikan futbolundaki en iyi quarterback. Haftanın her günü, Cumartesi veya Pazar ise de iki defa onu seçerim” diye konuştu.

Flacco maçı 259 yard, iki touchdown pası ile tamamlayarak hatasız oynarken, Ravens ise tarihinde ilk defa Pittsburgh Steelers’ı playoff’larda yenmeyi başardı. Üstelik Ravens savunması normal sezonda kendilerine karşı altı touchdown pası atan Ben Roethlisberger’ı altı defa sack’leyerek yıldız oyuncuya adeta nefes aldırmadı.
Baltimore Ravens, bu skorla birlikte bir üst turda AFC’yi lider bitiren New England Patriots’a konuk olma hakkı kazandı. Her ne kadar kağıt üzerinde, Ravens karşısında Tom Brady ve arkadaşları favori olarak dursa da 2009 ve 2012 yıllarında Patriots’ı elemeyi başaran Baltimore Ravens, büyük bir sürpriz yapma potansiyeli de bulunuyor.
Yazan: Kaan Özaydın