Kulüpler Ligi’nde normal sezonun son düzlüğü bu hafta sonu geçiliyor. Playoff yarışının halen devam ettiği 1. Lig’de, TAFL takipçilerini normal sezon liderini tayin edecek olan önemli bir karşılaşma bekliyor.

ODTÜ Falcons’ın sezon içerisinde yakaladığı çıkış sonrası playoff’a kimin lider olarak yükseleceği sorusu son haftaya kaldı. Ligin iki namağlup takımı Koç Rams ve Falcons’ı karşı karşıya getirecek ve normal sezon liderini belirleyecek olan mücadele 20 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te ODTÜ Sahası’nda oynanacak.

Bu iki takım haricinde playoff’a kimin kalacağı sorusu ise 19 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Eskişehir Muttalip Spor Kompleksi’nde Anadolu Rangers ve Boğaziçi Sultans’ı karşı karşıya getirecek olan mücadele ile cevabını bulacak.

Öyle ki, Sultans mücadeleden galip ayrılması durumunda normal sezonu Falcons ve Rams’in arkasında üçüncü sırada bitirecek. Nitekim, dördüncü hafta playoff yolundaki rakiplerinden Sakarya Tatankaları’na karşı deplasmanda altın değerinde bir galibiyet alan Sultanlar, olası bir Hornets – Tatankalar – Sultans üçlü averajında öne çıkacak.

İlk hafta Sultans’ı devirmesine rağmen, Sakarya’ya evinde mağlup olan Hornets ise Sultans’ın Rangers’ı yenmesi durumunda, bu hafta Uludağ Timsahlar’a karşı kazansa dahi playoff potasının dışında kalacak. Hornets’in Timsahlar’a karşı oynayacağı mücadele 20 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da Hasanağa Stadı’nda (Bursa) start alacak.

Öte yandan, geride bıraktığımız hafta sonu İTÜ Hornets ile Anadolu Rangers arasında beşinci haftanın ertelenen müsabakası da oynandı ve mücadeleyi 33 – 13 ile Hornets kazanmayı başardı.

Kulüpler 2. Ligi’nde ise son hafta programı şöyle:

Afyon Kocatepe Victory Walkers @ Bandırma Jets: 19 Mayıs Cumartesi, 16.00, Bandırma Edincik Sahası

Hacettepe Red Deers @ Gazi Warriors: 20 Mayıs Pazar, 17.00, Hacettepe Beytepe Stadı

Hornets – Rangers karşılaşmasına ek olarak geride bıraktığımız hafta sonu, Kulüpler 2. Ligi’nde de bir erteleme müsabakası oynandı ve Mersin deplasmanına konuk olan Sabancı Seahawks, Mustangs’i 32 – 26 mağlup etmeyi başardı.

*Düzeltmeler için Murat Yurdakul ve Saygun Ofluoğlu’na teşekkürler…