Son galibiyetini 2016 yılında alan Cleveland Browns, sonunda akıl almaz serisini sonlandırdı ve bir maç kazandı. Perşembe gecesi maçında New York Jets’i 21-17 yenen Browns, 635 gün sonra galibiyet ile tanıştı.

Bu galibiyetin Tyrod Taylor’ın sakatlığı sonrası oyuna giren çaylak quarterback Baker Mayfield’ın önderliğinde gelmesi ise taraftarları ayrı bir memnun etti. İlk yarının sonlarına doğru oyuna giren 2018 NFL Draftı’nın ilk sıra seçimi Mayfield, 23’te 17 isabet 201 yard ile hatasız oynayıp bir de ekstra sayıda pas yakalayarak herkesin takdirini kazandı.

Browns maçı 11 sayı geriden gelip kazandıktan sonra FirstEngergy Stadyumu ve Cleveland sokaklarında şampiyon olunmuş gibi kutlamalar başladı. Bud Light, maç sonrası Browns taraftarlarına bedava bira dağıtırken, Browns’ın eski oyuncuları da sosyal medya hesaplarından takımı kutladılar. Şehirde ise havai fişek gösterileri vardı

Maç sonrası açıklamalar yapan Baker Mayfield, “Bu kutladığımız tek galibiyet olmayacak” derken, bunun üstüne koyacaklarını ve galibiyetin iç sahada gelmesinden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi.

Bu galibiyet aynı zamanda üç sezondur takımın başında olan head koç Hue Jackson’ın 35. maçındaki ikinci galibiyeti oldu. Basın toplantısını “Haydi Browns!” diye açan Jackson, “En son buraya galip olarak çıktığımızdan beri uzun bir süre geçti. Bu gece oyuncularımız her şeyleriyle savaştılar. Bence bu, buraya geldiğimden beri elimdeki en iyi takım. Daha fazla maç kazanacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Browns, en son 24 Aralık 2016 tarihinde o dönemler San Diego’da olan Chargers’ı yenmişti. Bu sezon ilk maçında Pittsburgh Steelers ile berabere kalıp, ikinci hafta da ise New Orleans Saints’e yenilen Browns, böylece rekorunu 1-1-1’e getirdi.

Takımın son üç sezondaki rekoru ise 2-32-1 şeklinde. Cleveland ekibinin şimdi en büyük hedefi önümüzdeli hafta Oakland Raiders karşısında aynı başarıyı tekrarlamak olacak…