New England Patriots’ın yıldız tight end’i Rob Gronkowski, 29 yaşında emekliye ayrıldığını açıkladı. Uzun yıllardır NFL’in en iyi tight end’i olarak gösterilen oyuncu Instagram hesabından kararını duyururken, “Her şey 20 yaşındayken NFL Draftı sahnesinde hayallerimin gerçekleşmesiyle başladı ve şimdi burada 30 yaşıma birkaç ay kala hayatımın şu ana kadarki en önemli olduğunu düşündüğüm kararını alıyorum” yazdı.

Gronk, Instagram paylaşımında, “Beni 2010’deki saçmalıklarıma rağmen draft edip bana bu imkanı verdikleri için Bay Kraft’a koç Belichick’e teşekkür ediyorum. Son dokuz yılda edindiğim hayat tecrübem hem saha içinde hem de saha dışında inanılmazdı. Tanıştığım inşalar, kurduğum ilişkiler, parçası bulunduğum şampiyonluklar ve her türlü imkan için tüm New England Patriots organizasyonuna teşekkür ediyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Patriots taraflarına da teşekkür etmeyi unutmayan başarılı oyuncunun bu kararı her ne kadar yaş bakımından oldukça erken gözükse de kendisinin emekli olma ihtimali 2017 sezonunun sonundan beri konuşuluyordu. Gronk’un emeklilik dedikoduları ilk olarak Patriots’ın Philadelphia Eagles’a kaybettiği Super Bowl LII’den sonra çıkmış ancak yıldız oyuncu ertesi sezon  sahalara geri dönerek, takımının Los Angeles Rams karşısında Super Bowl LIII’ü kazanmasında büyük rol oynamıştı.

Super Bowl sonrası emeklilik konusunda çekimser açıklamalarda bulunan oyuncu, bu kararıyla birlikte, NFL tarihinin belki de en dominant tight end’i olarak kramponlarını asmış oldu. Dokuz yıllık kariyerinde durdurulamaz bir pas tehdidi ve blokçu olan Gronk, dört sezonda 1,000 yard üstü pas yakalamıştı.

Fiziğinin ve yeteneğinin birleşimiyle rakiplerin yıllarca korkulu rüyası olan oyuncu, ilk üç yılında 38 touchdown pası yakalamış, 2011 yılında 17 touchdown pası yakalayarak lig lideri olmuş ve NFL tarihinde bir sezonda en çok TD pası yakalayan tight end ünvanını kazanmıştı.

Beş defa Pro Bowl, dört defa da All-Pro olan yıldız oyuncu kariyerini, 521 pas yakalama, 7,861 yard ve 79 touchdown ile bitirirken, 16 playoff maçında yakaladığı 81 pasta 1,163 yard ve 12 touchdown ile tight end’ler arasında NFL rekorunu da kırmayı başarmıştı.

Patriots formasıyla dört Super Bowl’a çıkan Gronk bunlardan üçünü kazanırken, 2014 ve 2018 kazanılan şampiyonluklarda Tom Brady’nin ardından takımın en önemli yıldızı olarak aslan payına sahipti. Yıldız oyuncu takımının kazandığı Super Bowl LI’i ise sakatlığından ötürü kenardan izlemek zorunda kalmıştı.

Bu yıl kazanılan şampiyonluğun Gronkowski’nin emeklilik kararında nasıl bir etkisi olduğu bilinmezken, başarılı oyuncunun zamanı geldiğinde Hall of Fame’e seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor…