NY Giants in tarihindeki en iyi running back unvanını alan Tiki Barber, asıl adı ile Atiim Kiambu Barber, bu sezon sonunda aktif football hayatına veda edeceğini açıkladı.
1975 Virginia doğumlu olan Tiki ve ikizi Ronde Barber (Tampa Bay Buccaneers) NFL deki aile oyunculardan ikisi. Tiki ve Ronde iyi arkadaşları olan Seattle oyuncusu Shaun Alexander için de “Ucuncu Barber” diye hitap ediyorlar. Tiki 1997 de yapılan seçmelerde NY Giants ailesine katıldı.
23 Ekim 2006 da yaptığı bir açıklama ile bu sezonun son sezonu olduğunu belirten Tiki ye takim arkadaşları sahip çıktı. Bundan önce eski bir olaya donelim;Tiki

2002 yılında Michael Strahan Giants ile olan sözleşmesini yenilemek için başvuruda bulundu. Strahan Giants in önerdiği miktarın çok üstünde bir fiyat istemiş ve uzun sure anlaşmaya varılamamıştı. Tam bu sırada Tiki yaptığı bir basın açıklaması ile Strahan ‘in zaten ligdeki en çok parayı alan savunma oyuncusu olduğunu ve ligdeki birçok QB den daha çok para aldığı söyleyerek, hem medyanın gündemine oturmuş hamda takım arkadaşını karşısına almış oldu. İşin ilginç yani, Giants in diğer oyuncuları birlikte açıklama yaparak, olayı Tiki ‘nin çömezliğine verdiklerini ve bundan sonra kimsenin sözleşmeler hakkında yorumda bulunmayacağını belirttiler.

İşin ilginç yani; Tiki ‘nin takım hakkında yorum yapabilmesi için bunu hak etmesi gerektiğini söyleyen takim oyuncuları, bu olaydan tam 4 yıl sonra football u bırakmayı planlayan Tiki Barber için kampanya açmayı planlıyorlar.
Giants in running back i Brandon Jacobs, Tiki ‘nin ayrılması durumunda kendisinin ön plana çıkmasına rağmen, bu kampanyada öncülük ettiğini ve Tiki ile birlikte oynamanın bir onur olduğundan sürekli bahsediyor. Bunun yanında wide receiver Plaxico Burress, Tiki için, NFL de oynayan birçok oyuncunun sadece hayalinde görebileceği imkânlara sahip olduğunu ve kaçırmaması gerektiğini söyleyerek Tiki ye destek verdiğini açıkladı. Takimin %80 inin kampanyaya destek verdiğini açıklayan Jacobs, olayı ileriki günlerde büyütebileceklerini söyledi. Tiki ise, zaten birçok rekor kırdığını, son iki senedir Pro Bowl kadrosunda yer aldığını ve bundan sonraki enerjisini sahadan başka yerlerde harcamak istediğini belirtti.
Tiki bu sene deneme olarak Fox TV de sabah yayınlanan “Fox & Friends” adli programda yer alıyor. Fox TV Tiki ‘nin performansını beğenmiş olmalı ki bir dahaki sezon için şimdiden karar verilmiş.

Tiki ayrıca WCBC-TV de her hafta spor analizleri yapıyor, WNYW TV de sabah programlarına çıkıyor, ikizi Ronde ile birlikte Barbershop isimli bir radyo programı yapıyor ve yine Ronde ile birlikte çocuk kitapları yazıyor. İleride NBC TV de yer almak istediğini belirten oyuncu, kitap yazarlığını da ilerleteceğini belirtiyor.
Tiki son olarak kararıyla ilgili, gecen sene emekliye ayrılan Pittsburgh Steelers RB i Jerome Bettis i örnek gösterdi ve “super bowl-neden olmasın?” diyerek taraftarlarının yüzünü güldürdü.
Son 4 haftadır iyi bir performans gösteren Giants a bu hafta Bears karşısında başarılar. Go Giants..

NFL Rekorları

Tahmin ediyorum ki bir NFL oyuncusu için Super Bowl yüzüğü takmak kadar önemli olan bir konu da NFL rekoru kırmak. Bu hafta hafızalarımızı biraz tazeleyelim, belli mi olur hafta sonu yeni bir rekor kırılır
Bir sezonda en cok sack yapan oyuncu;
Michael Strahan – 22.5 sack (2001 yılında NY Giants)
Bir maçta yapılan en çok sack;
Derrick Thomas – 7 sack (1990 yılında Kansas-Seattle macinda)
Bir sezonda yapılan en çok fumble;
Kerry Collins – 23 fumble (2001 yılında NY Giants)
Daunte Culpepper (2002 yılında Minnesota Vikings)
Kariyerinde en fazla touchdown yapan oyuncu;
Jerry Rice – 196 touchdown (San Francisco 49ers)
Bir sezonda en fazla touchdown yapan oyuncu;
Marshall Faulk – 26 touchdown (2000 yılında St. Louis Rams)