Geçen sene hakikaten hayal kırıklığı ile sonuçlanan ligin ardından Warriors bu sene açılış maçını Beytepe’de, Red Deers karşısında yaptı. Hatırlanacağı gibi henüz bir kaç ay önce tarihinin en farklı mağlubiyetini almışlardı (54-0). Hava gayet güzel, hafif soğuk ve biraz rüzgarlı. Ama Football oynamak için gayet elverişli bir saha ve kalabalık bir tribün. Yeni lacivert formalar, transferler, coaching staff değişikliği derken merakla beklenen maç başladı.

Gazi Warriors tarafından yapılan kick vuruşu ile maça Red Deers ofansı başladı. İnanılmaz bir baskı ve sertlikle adeta kırmızılara nefes aldırmayan Warriors defansı topu ofansına teslim etti. Ofans ise bulduğu Field Goal ile durumu 3-0 yaptı. Ve maçın ilk yarısı bu şekilde bitti. Aslında burada tek tek kimin ne attığını ne yediğini yazmayacağım ama belirtmek istediğim biri var ki gerçekten övgüyü hakkediyor; Gazi Warriors Defans kaptanı Gürkan Aslan (#48 ) yaptığı 26 tackle ve 6 sack (yanlış olabilir) ile maçın tartışmasız yıldızıydı. Ona ayak uyduran diğer defans oyuncularını da yürekten tebrik ediyorum. Pas konusunda gerçekten müthiş (2 int #10 Mert) ve koşu oyunlarında can yakan bir defans var bu sene Gazi’de. Red Deers takımında ise şansız bir pozisyon sonrası sakatlanan Ozan (#5 QB) ‘nın yeri dolmayınca maç adeta koptu gitti. Yerine QB olan oyuncular zaten pas yeteneği olmadığından koşu oyunlarında defansın içinden çıkamadılar.

Warriors ofansına gelince.. Öncelikle birini gönülden alkışlayarak kutlamak istiyorum.. Ozan (#71 C Bazlama) kardeşimiz 16 yaşında olmasına rağmen karşısında yıllardır bu sahanın tozunu yutmuş oyunculara karşı sımsıkı durdu. Hiç geri sekmedi ve fumble yapmadı. Gazi’nin Center’ı geçen seneden beri bu takımda ve 22-23 yaşına gelince 8 yıllık oyuncu olmuş olacak.. Warriors’ın Türk Amerikan Futbolu camiasına en yeni hediyesidir. Tebrik ederim, nazar değmesin.

Herkesin sorduğu soru şu; Koç değişikliğinden sonra ve Burak Dursun transferiyle acaba Gazi pas atacak mı? Cevap belli : HAYIR.

Gazi formasyonu diye adı konan Double-wing aynen sekiz yıldır işlediği gibi işledi dün yine. İki pas denemesi oldu ve ikisi de başarısız sonuçlandı. Defansta Line oyuncusu derinliği, OL’nı dinlendirdiği için 4 çeyrek saldırabilen bir Warriors Line’ı vardı sahada. Dördüncü çeyreğin sonlarında tamamen farklı 11’ler sahadaydı Gazi’de. Yeni oyunculardan kurulu ofans touchdownu bulurken, yeni oyunculardan kurulu defans bir sayı yedi ama mücadeleleri benchteki herkesi mutlu etti.

Sonuç olarak sahada bu galibiyete inanan ve kazanmak için uzun süredir çalışan bir takım vardı. Herkes şüpheyle bu maçı beklerken, Gazi Warriors bu seneki hedefi, bu maçtan çok önce koymuştu; “Namaglup Şampiyonluk!”