Kulüpler liginde oynanan son maçların ardından play-off ve play-out takımları biraz daha netleşti. 1. Lige bakacak olursak ligin zirvesinde yenilgisiz İstanbul Cavaliers ve Gazi yerlerini koruyor. Boğaziçi ve İTÜ  3-2 skorlarıyla sırasıyla 3 ve 4 sıradalar. Ligin 5 sırasında 2-3 skoruyla ODTÜ ve son 3 sırada da 1’er galibiyetle Hacettepe, Ankara ve galibiyetsiz Yıldız bulunuyor.

ODTÜ Falcons - Hacettepe Red DeersCavaliers ligin averajla lideri ve ligi ilk 2 sırada bitirmeyi garantilediler. Böylece play-offların ilk katılan takımda belli oldu. Cavs’i bulundukları noktaya getiren ise defansları 5 maçta sadece 33 sayıya izin veren Cavs defansı maç başına 6.6 sayı ortalaması ile etkileyici. Son iki maçlarında Ankara’da ODTÜ ve Gazi maçlarında bu performanslarını devam ettirebilecekler mi.

Play-off a doğrudan katılacak ikinci takım ise Gazi veya İTÜ olacak. İki takım Martın ilk haftası Ankara da karşı karşıya gelecekler. Gazi’nin galibiyetle play-off biletini cebine koyarken, İTÜ’nün kazanması durumunda heyecan son haftaya taşınacak ve İTÜ kendi maçını kazanıp Gazi’nin tekrardan kaybetmesini bekleyecek.

ODTÜ ve Boğaziçi ise wildcard maçını garantilemiş durumdalar son 2 maçları ligdeki sıralamalarını ve rakiplerini belirlemek için oynayacaklar.

Wildcard ‘ın son biletini belirleyecek durum ise maalesef biraz karışık. Maalesef dememin sebebi ise bu hafta oynanması gereken ve maçın tarihi ile ilgili yaşanan tartışmalar sonrasında bu sebeple oynanmayan Ankara – İTÜ maçı. Resmi olmayan açıklamaya göre İTÜ Tigers’ın hükmen galibiyeti ile sonuçlanan maç sıralamayı alt üst etti. Uygulanan Prosedürlerde kesinlik olmaması işi karıştırıyor. Son 3 sırayı Martın ilk haftası oynanacak maçlardan ve resmi açıklamadan sonra daha net göre bileceğiz. Eğer puan silinmesi olmazsa Ankara wild carda daha yakın olan takım.

İkinci ligde ise verilen aranın ardından Sakarya 2 de 2 yaparak 2. sıraya yükseldi. Sırasıyla Cavaliers B’yi 36 – 0 ve Koç’u 24 – 8 yenen Sakarya Tatankaları, martın ilk haftası oynayacakları Ege maçını da alırlarsa wildcard biletini cebine koyacak ve 1.lige çıkma mücadelesi verecekler.

Bu hafta oynanması gereken Ege – DAÜ maçı ile ilgili resmi ya da resmi olmayan bir açıklama hala gelmedi. Bu maçın sonucu wildcard mücadelesini yakından ilgilendiriyor.

Koç cephesinde ise durum iyi görünmüyor. Son maçları olan Ege maçını kazansalar bile Sakarya ve Ege’nin kalan maçlarından alacakları sonuçları beklemeleri gerekecek. Ege – DAÜ maçı bu açıdan da kilit önem taşıyor.

Kulüpler 1. Ligi Puan Durumu
 
| Kulüpler 1. Ligi Fikstürü
Kulüpler 2. Ligi Puan Durumu 
| Kulüpler 2. Ligi Fikstürü