Bu hafta oynanan maçlarla Kulüpler 1. ve 2. liginde Play-off ve Play-out durumları hemen hemen netleşti.

İkinci ligde daha önceden Play-Out oynamayı garantileyen DAÜ Crows’ın yanı sıra, Sakarya Tatankaları’da Son aldıkları Ege galibiyeti ile Play-Out maçlarına adını yazdıran 2. takım oldu. Crows 1.Lige yükselme maçında Yıldız ile karşılaşacak. Sakarya’nın rakibi ise bu sene yeni bir yapılanma içinde olan Hacettepe. Bu maçların nerede oynanacağı ise daha açıklanmadı. Benim görüşüm bu maçların tarafsız sahada peşpeşe oynanması yönünde. Aksi takdride takımlardan deplasmana gitmek zorunda olan takım için haksızlık olacağını düşünüyorum. Maçların arka arkaya aynı sahada oynanmasıda seyirci ilgisini artıracaktır. Wild-card mücadeleleri ile aynı haftaya gelen yükselme maçlarında mümkün olan en iyi hakem ekibinin atanması adınada arka arkaya oynanması adına olumlu olacaktır.

TAFL Kulüpler Ligi 2010 Playoff

İkinci ligin kalan son iki maçı da artık klasman mücadelesi şeklinde geçecek. İlk maç Ege Dolphins ile Koç Rams arasında bu maçın galibi sezonu 2-2 eşit skorla kapatırken kaybeden takımsa 1-3’lük mağlubiyetle kapatacak… 2 takımında sezonu galibiyetle kapatmak istediklerinden yana şüphem yok. Oynanacak bir diğer maçta DAÜ Crows – İstanbul Cavaliers B maçı.

Wildcard eşleşmeleri ise büyük bir süpriz olmaz ise İTÜ – ODTÜ ve Bogaziçi – Ankara arasında oynanacak.  İTÜ ligin galibiyetsiz ekibi Yıldız ile oynayacağı son hafta karşılaşmasını kazanması durumunda 4. Sırayı garantiliyecek. Play-off maçların yeri ile ilgili resmi bir açıklama olmasada ligde normal sezonu üst sırada bitiren takımların ev sahipliğinde oynanacağı ise ortak görüş.

Warriors cephesinde ise son haftaya İTÜ Tigers’ı yine bir sayı düellosunda yenip 6-0’lık sonuçla girmenin morali var. Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen Gazi – İTÜ maçı açılışta arka arkaya pas oyunları ile 2 TD bulan Tigers’ın  0 – 12 liderliği ile başladı. Bu sayılara kısa sürede cevap veren Warriors skoru 14 – 12 lehine cevirdi. Gazi – İTÜ pas oyunlarına cevap vermekte sıkıntı yaşasa da Warriors #41 Duha’nın 90 yardlık “pick-six” diye tabir edilen interception, return ve TD’u Gazi’yi 22 – 12 liderliğe taşıdı. Bu sayının şokunu çabuk atlatan Tigers, yine pas oyunları ile İlk yarının bitmesine 2 dakika kala Gazi redzone’una kadar geldi. Son 2 dakika ise tam bir taktik savaşı olarak geçerken Tigers, Gazi endzone’una 3 yard kala 4 hakları olduğunu fark etmeden süreyi durdurmak için topu yere vurduklarında ilk yarı sona erdi. 2. yarıya Gazi hücumu başladı ve sayıyı buldu. Bu noktadan sonra karşılıklı TD’lar ile devam eden maçta. Son darbe Warriors FS 10# Mert’in pick-six TD’undan geldi. Denediği on-side kickler’de Tigers topa sahip olamayınca, maç 44- 34 Gazi üstünlüğü ile sonuçlandı. Maç sonrası İTÜ Tigers kaptanı 47# Burak verdiği demeçte “In Football execution is everything. Today Warriors offence executed well, therefore they had the W” dedi. Smile (Yani en azından ben öyle yorumladım.) Smile

Wildcard eşleşmeleri ise büyük bir süpriz olmaz ise İTÜ – ODTÜ ve Bogaziçi – Ankara arasında oynanacak.  İTÜ ligin galibiyetsiz ekibi Yıldız ile oynayacağı son hafta karşılaşmasını kazanması durumunda 4. Sırayı garantiliyecek. Play-off maçların yeri ile ilgili resmi bir açıklama olmasada ligde normal sezonu üst sırada bitiren takımların Ev sahipliğinde oynanacağı ise ortak görüş.

Son hafta oynanacak Ankara – Boğaziçi maçı ise play-off tablosunu çok etkilemeyecek gibi görünse de wildcard eşleşmesinin bir denemesi olması açısından önem taşıyor. Bu maçın bir diğer önemi de Ankara’nın hükmen mağlubiyet sonrası eğer 1 puanı silinirse, Hacettepe – ODTÜ’yü yenerse ve Cats – Sultans’a yenilirse ortaya çıkacak tablo. Burada karışıklığın önlenmesi adına maçlar oynanmadan önce federasyon Ankara’nın puanının silinip silinmeyeceğini açıklamalı. Eğer böyle bir durum varsa, o zaman bu iki maç aynı tarih ve saatte oynanmalı.

Son hafta maçları öncesi play-off ve play-out tabloları ise şu şekilde oluşuyor… Eşleşmeleri değiştirecek en önemli maç ise Warriors – Cavs karşılaşması.

Kulüpler 1. Ligi Puan Durumu 
| Kulüpler 1. Ligi Fikstürü
Kulüpler 2. Ligi Puan Durumu 
| Kulüpler 2. Ligi Fikstürü