Sınavlara daha zaman olsa da, Üniversite ligindeki final programı belli oldu. Oynanmayan Bilgi – Bilkent maçı ise D grubu finalistlerinin eşleşmelerinin belirleneceği son adım olacak. Final eşleşmeleri tablodaki gibi oluşurken bu hafta oynanan maçlar şampiyonluğa giden yol için bize fikir veriyor.

Birinci çeyrek final eşleşmesinde, A grubunda liderliği son haftaya girerken garantileyen Selçuk Üniversitesi’nin rakibi güncel tabloya göre C grubu 2.si Koç Üniversitesi olarak görünüyor. Geçen haftada belirttiğim gibi İTÜ maçında lisanslama problemlerinden dolayı bir itiraz söz konusu bu itirazın sonucu eşleşmeyi Selçuk Üniversitesi – İTÜ olarak değiştirebilir. Bu eşleşmelerden ikisinde de benim favorim grubunu yenilgisiz tamamlayan Selçuk Kartallar. Çekişmeli ve az skorlu geçeceğini düşündüğüm maçta Kartallar ev sahibi olmanın verdiği avantajla zaten sert oynayan ve maç başına 9 sayıya izin veren defanslarına güvenecekler.

İkinci çeyrek final eşleşmesinden ise B grubunda 3 maçını da kazanıp lider olan Hacettepe Üniversitesi var. Ligin köklü ve eski takımlarından olan Hacettepe Kulüpler liginde genç bir kadroyla mücadele edip alt sıralarda yer alırken, bu geçiş çalışması Üniversiteler liginde mücadele eden takımlarını olumlu etkilemiş görünüyor. Ligin Gazi ile birlikte en fazla sayı atan takımı olan Hacettepe maç başına 39.3 sayı atarken, 3 maçta sadece 8 sayıya izin vererek etkileyici görünüyor. Rakipleri ise Eskişehir’de nefes kesen bir mücadelinin ardından Sakarya Üniversitesini 2. yarıdaki etkileyici oyunları ile 48 14- deviren Anadolu Üniversitesi. Bu sene 2 maçlarını izleme fırsatı bulduğum Anadolu Rangers hem hücumda, hem de savunmada sert oynayan koşu ağırlıklı bir takım. Bu maçın favorisi Hacettepe olsa da, Anadolu pek de yabana atılacak bir takım değil. Deplasmanda oynayacakları Hacettepe maçının galibini Anadolu’nun ortaya koyacağı mücadele belirleyecektir.  Koşu oyunlarının arasına serpiştirdikleri pas oyunlarındaki başarıları ki Selçuk maçında düşük, Sakarya maçında yüksek bir yüzde ile oynadılar. Ve savunmalarında rakip takım hava saldırısına uyum süreçleri  bu çeyrek final eşleşmesinin galibini belirleyecektir. Favorim Hacettepe olsa da çeyrek finalde deplasman  da sürpriz bir galibiyet almaya en yakın isim Anadolu Rangers.

Üçüncü Çeyrek Final Mücadelesi ise ilk iki Sezonun Şampiyonu ve ligin en zor grubu olan B grubunu 3-0 tamamlayan Gazi Üniversitesi ile D grubu 2. sini belirleyecek olan Bilgi Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi maçının Mağlubu ile oynanacak bu maçın ve tabi ki finalin en büyük adayı Gazi Savaşçıları. Uzun süredir oynadıkları Gazi dizilişi adını alan, Double-wing ile yine ligin en çok sayı atana takımı olan Gazi Üniversitesi 3. senesinde de şampiyonluk için elinden geleni yapacaktır. D grubunda gelecek takımlar ise birer kapalı kutu. Bu iki takımın Ligin 1. haftasında oynamaları gereken fakat Sayın İhsan Doğramacı’nın vefatı dolayısı ile ertelenen maç . B grubunun ilk 2 sırasını alan Gazi ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından yakinen incelecektir.

Dördüncü ve son çeyrek final mücadelesi ise B grubu 2.si Boğaziçi Üniversitesi ile D grubu 1. si arasında oynanacak. D grubu birincisini belirleyecek karşılaşma ise Bilgi ve Bilkent maçı. Bu iki takımla olabilecek olası eşleşmede favorim Boğaziçi Üniversitesi. Ligin en zor grubu olan B grubunda son hafta yaptıkları liderlik mücadelesini kaybederek 2. çıkan Boğaziçi Üniversitesi köklü geçmişi ve düzenli alt yapısı ile yarı-final yolunda önde görünüyor. Çekişmeli geçen Yeditepe ve Gazi üniversitesi maçlarının, Boğaziçi’nin eksiklerini görmesi ve tamamlamasında katkısı olduğunu düşünüyorum. Diğer tarafta ise D grubu lideri olacak takım, evinde oynayacağı çeyrek final mücadelesini kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacaktır.

Nisanın ilk haftası grup birincilerinin sahalarında oynanacak çeyrek final mücadeleleri sonrası, 1. ve 3. çeyrek final maçlarının galibi ile 2. ve 4. çeyrek final maçlarının galibi Yarı- finalde karşılaşacak.

Bu hafta sonu ise Kulüpler liginde normal sezonun son maçları var. Gazi Warriors ile İstanbul Cavaliers normal sezon liderliği için Ankara da karşılaşacaklar. Wild-card mücadelesinde ise Hacettepe – ODTÜ ve Boğaziçi – Ankara karşılaşmaları var. Son karşılaşma ise sıralamaya etkisi bulunmayan İTÜ – Yıldız mücadelesi.

Havalarında düzelmesiyle maçlarda daha keyifli bir hal aldı. Bu keyfi paylaşmak ve arttırmak adına tüm football severleri sahalara davet ediyorum. Keyifli haftalar geçirmeniz ve güzel maçlar izlememiz temennisi ile…