Üniversiteler Ligi’nde normal sezonun sona ermesiyle birlikte playoff eşleşmeleri belli oldu. Bu yazımda Üni. Lig’de şampiyonluk yolunda çeyrek finalde mücadele edecek takımların haftasonu oynayacakları maçlara değineceğim.

İTÜ vs. Selçuk Üniversitesi

25 Nisan 2010 Pazar | Alaattin Keykubat Kampüsü Sahası – KONYA | 12:00 

-Açıkçası bu maçta favorim Selçuk Üniversitesi. Yıllardır Amerikan Futbolu’na oyunucu takviyesi yapan takımda genç oyuncular bu sene gruplarda aldıkları galibiyetlerle kendini kanıtlamış durumda.

İTÜ takımını en son Atılım maçında izledim ve defans anlamında aksayan yönleri göze çarpmıştı. Özellikle ortadan Dive’larda ve Swing paslarda bocalanmalar gözle görülüyordu. Her ne kadar rahat bir galibiyet gözüksede Atılım takımı dar oyuncu kadrosuyla İTÜ’yü yer yer epey zorladı.

Kısacası bu maçın galibi Selçuk Üniversitesi olur diyorum.

Anadolu Üniversitesi vs. Hacettepe Üniversitesi

24 Nisan 2010 Cumartesi | Beytepe Kampüs Stadı – ANKARA | 13:00

-Bu senenin Pro-Lig’de playout maçı oynayarak en büyük düşüşü yaşayan takımı Hacettepe. Tamamen yenilenme ve rotasyon değişikliğine giden takım Uni-Lig için oldukça iddaalı. Hem Pro-Lig hemde Uni-Lig’de oyuncuları birlikte oynayan Hacettepe’yi, Anadolu Üniversitesi’nin durdurması zor gözüküyor.

Etkili koşu oyunlarını kısa paslarla takviye eden ve süreyi iyi kullanan bir Hacettepe’yi, hem iyi koşu savunması hemde iyi pas savunması yapan bir takım durdurabilir ancak. Fakat eğer Anadolu etkili paslar atarsa maça ortak olur.

Favorim Hacettepe.

Gazi Üniversitesi vs. Bilkent Üniversitesi

25 Nisan 2010 Pazar | Bilkent Üniversitesi Stadi-ANKARA | 13:00

-Bu maçın yorumunda açıkçası tarafsız olamayacağım. Hem kendi formasını giydiğim takım olduğundan hemde son iki yılın şampiyonu olduğundan Gazi Üniversitesi açık ara favori. Üç yıldır maç yapmayan iki takımın kadrosuna baktığımızda; üç yıl önceki Gazi kadrosunun 24 oyuncusu hala sahada olacak ve bunların büyük bölümü ofans defans olarak ilk onbir başlayan oyuncular.

Bilkent’te ise okul Pro-Lig’e katılıma izin vermediği için maç tecrübesi olmayan oyuncuların çokluğu göze çarpıyor. Belki de tek hedef olarak Uni-Lig şampiyonluğu olan Bilkent için, bu sene kendini kanıtlama zamanıdır. Fakat rakipleri Üni Lig’in favorisi Gazi olduğu için erken veda yakın gözüküyor.

Favorim Gazi Üniversitesi.

Bilgi Üniversitesi vs. Boğaziçi Üniversitesi

24 Nisan 2010 Cumartesi | Uçaksavar Stadı – İSTANBUL | 13:00

-Bu haftanın en merak ettiğim maçı. Bilkent maçında desteklediğim Bilgi Üniversitesi’ni bu maç için favori görüyorum ve Boğaziçi Üniversitesi takımı eğer defansta bocalarsa faturası ağır olacaktır.

Bol skorlu bir maç olacağı kesin ve bu maçta en etkili defansı kim yaparsa o maçı kazanır. Fakat Bilgi’de tecrübeli QB Burak varken, Boğaziçi’nde henüz doğru düzgün tecrübesi olmayan #9 numaralı QB var. Artık iki tarafı kantara koyunca kimin ağır bastığını siz ölçün.

Favorim Bilgi Üniversitesi.