Oakland Raiders, resmi web sitesinden yaptığı açıklamaya göre 2007 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçtikleri JaMarcus Russell ile yollarını ayırdı.

Böylece Louisiana State’in eski yıldızı, büyük beklentiler ile draft edildiği Oakland’dan 32 milyon dolar değerindeki altı yıllık kontratının üçüncü yılında gönderilmiş oldu.

24 yaşındaki oyun kurucu Raiders kariyeri boyunca primlerle beraber ekstradan 7 milyon dolar daha kazanırken onu takımın koçu Lane Kiffin’in itirazlarına rağmen büyük umutlarla 2007 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçen Raiders’ın en büyük ortağı Al Davis’in beklediği gibi yıldız oyuncu olamadı.

San Francisco’da bir televizyon kanalı olan KPIX’e telefon ile bağlanan Russell, serbest bırakıldığını menajeri aracılığıyla öğrendiğini, herhangi bir Raiders yetkilisiyle konuşmadığını dile getirdi. Gelecek planları sorulduğunda ise Russell, “Tekrar her şeyin en tepesine çıkmaya çalışmak” diye cevap verdi.

Russell, şuana kadar hiçbir NFL takımından teklif almadığını da sözlerine ekledi.

Yeni sezonda Raiders’ın as oyun kurucusunun Washington Redskins’den transfer edilen Jason Campbell olması bekleniyor.

Oakland Raiders’da üç sezon forma giyen ve 25 maça ilk 11’de başlayan JaMarcus Russell, takımını sadece 7 galibiyete ulaştırmıştı. Geçtiğimiz sezon ise dokuz maç sonra ilk 11’deki yerini kaybetmişti.

Russell, %52.1 pas tamamlama oranıyla oynarken, Raiders formasıyla üç sezonda sadece 18 touchdown pası atmış bunlara ek olarak 23 interception atıp, 70 sack’lenerek 15 fumble kaybederek NFL Draft tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biri unvanını almıştı.

Yazan: Haber Servisi