Tampa Bay Buccaneers’ın 25 yaşındaki safety’si Tanard Jackson’a NFL yönetimi tarafından yasaklı madde kullandığı gerekçesi süresiz olarak maçlardan men cezası geldi. Jackson’ın cezasının en az bir yıl olduğu ve başarılı oyuncunun bu süreçte maaşını alamayacağı bildirildi.

Lig yönetimi tarafından kariyerindeki dördüncü sezonunu geçirecek olan oyuncunun cezasının  22 Eylül 2011 yılında sona erebileceği belirtildi. Konu ile ilgili koşan Buccaneers genel menajeri Mark Dominik, “Bu kesinlikle herkes için sinir bozucu ve üzücü bir durum.” açıklamasını yaptı.

Daha önce de benzer bir ceza alan Tanard Jackson, 2009 yılının ilk dört maçında bu cezasından ötürü forma giyememişti. Jackson önceki cezasının ardından takımından uzak kalmanın ne kadar zor olduğunu dile getirmişti.

2007 yılı NFL Draftı’nda dördüncü turdan seçilen Jackson, Bucs tarihinde kariyerinin ilk iki sezonunda tüm maçlarda sahaya çıkan ilk isim olmuştu. Jackson geçtiğimiz sezon 12 maçta forma giymiş ve sezonu 5 interception yaparak tamamlamıştı.

Bu sezon ligin ilk iki haftasında forma giyen Jackson, toplamda 13 tackle yaparak takımının beş yıldır ilk defa sezona iki galibiyet ile başlamasında önemli rol oynamıştı.

Yazan: Haber Servisi