Geçtiğimiz günlerde Boston’daki evinin önünde arabasıyla bir kazaya maruz kalan ancak bunu yarasız atlatan Tom Brady, her şeye rağmen yeni sezona moralli giriyor çünkü New England Patriots ile olan kontratını 2014 yılına kadar uzatan imzayı attı.

Patriots ile 2011 yılında başlayacak yeni kontratı üzerinde anlaşan Brady, yeni kontratına göre NFL’in yıllık kazanç ortlamasında en çok kazanan oyuncusu olacak. Tom Brady, yeni kontratına göre yıllık 18 milyon dolar kazanacak ve kontratının 48.5 milyon dolarlık bölümü garanti olacak.

Yeni kontratı Minnesota Vikings – New Orleans Saints maçının devre arsında Sports Illustrated’dan Peter King tarafından duyurulan Brady bu sezon, eski dört yıllık kontratının son yılında 6.5 milyon dolar kazancak. Brady’nin eski kontratında yıllık kazanç ortalaması 12 milyon dolar idi. Böylece yıldız oyuncunun maaşına 6 milyon dolarlık bir zam yapılmış oldu.

İki defa Super Bowl MVP’si, bir defa lig MVP’si olan başarılı quarterback, yeni kontratını, Pazar günü takımının kendi evinde Cincinnati Bengals ile oynayacağı maçtan önce halletmek istediğini dile getiriyor ancak bunun dikkatini dağıtmayacağını da belirtiyordu.

Tom Brady’nin sezon başlamadan kontrat imzalama konusunda endişeleri ise 2008 yılında sezonun açılış maçında dizinden sakatlanıp, sezonu kapatmasına bağlanıyordu.

Yeni kontratının bitiminde 37 yaşında olacak olan Brady, bu sezon NFL’deki 11.sezonuna giriyor. Brady, Çarşamba günü yaptığı açıklamada 10 yıl daha oynamak istediğini dile getirmişti.

Yazan: Haber Servisi