Pazar gecesi oynanan Atlanta Falcons ile Philadelphia Eagles arasında oynanan ve Eagles’ın 31 – 17 kazandığı karşılaşma ilginç bir sakatlığa sahne oldu. İki takımında önemli oyuncularının kafa kafaya çarpışmasından sonra Falcons safety’sini Eagles ise wide receiver’ını sakatlığa kurban verdi.

Maç sırasında Falcons safety’si Dunta Robinson, Eagles’ın başarılı wide receiver’ı DeSean Jackson’a yaptığı sert hit sırasında kafa kafaya çarpışan iki oyuncu beyin sarsıntısı geçirdi. İki oyuncunun bu hit ile beyin sarsıntısı geçirmesinden sonra NFL yönetimi tehlikeli hitleri daha sert bir biçimde cezalandırma kararı aldı.

Yaptığı tehlikeli hareket sonrasında ceza alması gündemde olan Dunta Robinson’ı Falcons koçu Mike Smith, “Hepimiz Dunta’yı biliyoruz. Uzun süredir bu ligde olan ve bu oyunu sert oynayan bir oyuncu. Benim bulunduğum yerden kask kaska bir kontak göremedim.” diyerek savundu.

DeSean Jackson’ın head koçu Andy Reid yaptığı açıklamada ise, “Büyük bir hitti. Sahamızda daha önce böyle bir hit gördüğümü hatırlamıyorum. İki oyuncu içinde büyük bir hitti. Hafıza kaybı söz konusu değil, yaptığı touchdownları ve olanları hatırlayabildi.” açıklamasını yaptı.

24 yaşındaki DeSean Jackson, sakatlanana kadar bir defa pas yakalamış ve 34 yardlık bir touchdown yapmıştı.

Beyin sarsıntısı geçiren Dunta Robinson’ın yaptığı hit yüzünden NFL yönetimi tarafından ceza alıp almayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yazan: Haber Servisi