Pittsburgh Steelers’ın Cleveland Browns’ı 28 – 10 yendiği karşılaşmaya Steelers linebacker’ı James Harrison yaptığı tartışmalı hitler ile damgasını vurdu. Harrison’ın, Browns receiverları Joshua Cribbs ve Mohamed Massaquoi’ye yaptığı kask kaska hitler büyük bir tartışma konusu oldu.

James Harrison’ın yaptığı hitler sonrasında Joshua Cribbs ve Mohamed Massaquoi beyin sarsıntısı geçirip oyunu terk etti. Jerome Harrison maç sonrası yaptığı açıklamalarda kendini savunurken, Steelers head koçu Mike Tomlin, her şeyden önce oyuncu sağlığının geldiğini ancak Harrison’ın hitlerinin temiz olduğunu söyledi.

Son zamanlarda sahalarda yaşanan beyin sarsıntılarının artması sonucunda, kask kaska hitler konusuna daha katı kurallar ve cezalar getiren NFL yönetimi Harrison’ın Cribbs’e yaptığı hitin illegal olmadığını çünkü Cribbs’in hit sonrası topla beraber koşmaya devam ettiğini belirtti.

Harrison her ne kadar Joshua Cribbs’e yaptığı hit yüzünden ceza almayacak olsa da Massaquoi’nin kaskına direk kaskıyla vurmasıyla maç oynamama cezasına çarptırılma cezası ile karşı karşıya kalacak gibi gözüküyor.

NFL yönetimi şuanda Harrison’ın Massaquoi’ya beyin sarsıntısı geçirten hitin legal olup olmadığını inceliyor. Lig yönetimi Salı günü yaptığı açıklamada özellikle içinde kaskların kullanıldığı, tehlikeli ve alçakça yapılan hitlerin derhal cezalandırılacağını açıklamıştı.

Yazan: Haber Servisi