Miami Dolphins, Çarşamba günü sabahı 53 kişilik oyuncu kadrosuna Green Bay Packers tarafından serbest bırakılan tecrübeli cornerback Al Harris’i kadrosuna kattı.

Al Harris’in menajeri Jack Bechta, gelişmeyi National Football Post’a doğrularken bu hamleyle birlikte Miami secondary’sini güçlendirmiş oldu. Bechta yaptığı açıklamada, “Al memleketinin takımında oynayacağı için çok heyecanlı.” dedi.

Jack Bechta, yıldız oyuncunun transferiyle ilgili olarak, “Bana oynayabildiği kadar Amerikan futbolu oynamak istediğini söylüyordu. Umarım bu yeni bir yolun başlangıcıdır. Şuanda oynamak için çok hevesli ve birkaç sene daha oynamak için çok hevesli.” açıklamasını yaptı.

35 yaşındaki Al Harris, Güney Florida’da doğup büyümüş ve Pompano Beach-Ely’da liseye giderken Amerikan futbolu oynamıştı. 14 yıllık NFL tecrübesi bulunan tecrübeli oyuncunun kariyerinde 344 tackle, 21 interception ve dört sack bulunuyor.

Öte yandan Miami Dolphins, kadrosunda Al Harris’e yer açmak için bir başka cornerback Jason Allen’ı takımdan kestiğini açıkladı. Bu hamle NFL çevrelerinde sürpriz olarak karşılandı, keza Allen bu sezon Dolphins’in ilk yedi maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

Miami Dolphins dışında Al Harris ile ilgilenen takımlar Minnesota Vikings, Detroit Lions ve Houston Texans olarak gösteriliyordu.

Green Bay tarafından bu hafta serbest bırakılan Al Harris’in hemen bir takımla anlaşmayarak, sınırlı serbest oyuncu süresi dolana kadar beklemesinin sebebinin ise hiçbir takımın yıldız oyuncunun 2.5 milyon dolarlık kontratını almak istememesi olarak gösterildi.

Yazan: Haber Servisi