Şöhretler Müzesi üyelerinden eski linebacker, San Francisco 49ers head koçu Mike Singeltary, 49ers tarafından kovuldu. NFC West’i lider bitirmesi beklenen 49ers’ın bu sezon 15 maçta sadece beş galibiyet alabilmesi 52 yaşındaki koçun sonunu hazırladı.

Pazar günü St. Louis Rams’e 25 – 17 yenilerek playoff’a kalma şansını yitiren 49ers’da Singeltary’nin görevine son verildiği aynı günün sonunda takımın şehre dönmesinin ardından açıklandı. 49ers’ın defensive line koçu Jim Tomsula, takımın sezon finalinde Arizona Cardinals’ı ağırlayacağı karşılaşmada San Francisco ekibinin head koçu olarak sahaya çıkacak.

Takımın başkanı ve CEO’su Jed York, yaptığı açıklamada, “Mike Singletary’ye organizasyona kattığı tutku ve eforlar için teşekkür etmek istiyoru. O, her zaman büyük saygı duyacağım, mükemmel bir insan. Ancak görüldüğü üzere bu sezon hedeflerimize ulaşamadık. Bizim bir playoff takımı olmamız lazımdı.” dedi.

“Bu sezon playoff takımı değiliz ve bu yüzünden büyük hayal kırıklığına uğradık. Nasıl playofflara kalmamız ve Super Bowl için mücadele edecek bir takım olmamız gerektiğini çözmemiz gerekiyor.” diyerek uğradığı hayal kırıklığını anlatan Jed York’un takımı 49ers, 2002 yılından beri playofflara kalamıyor.

İki sezon önce göreve geldiğinde “Kazanlardan oluşan bir takım istiyorum!” diyen Mike Singeltary’nin çok uzun sürmeyen 49ers kariyeri 18 galibiyet ve 22 mağlubiyet ile son bulmuş oldu.

Singeltary görevine son verilmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Hayatımda elime geçen en iyi fırsatlardan biri San Francisco’ya koçluk yapmaktı. 49ers için en iyisini diliyorum. York ailesine de bana bu imkanı tanıdığı için teşekkür ederim. Ayrıca bize inanan taraftarlarımıza daha fazlasını veremediğim için özür dilerim.” dedi.

Yazan: Haber Servisi