Chicago Bears grup rakibi, ve aslında rekorları 2-10’un gösterdiğinden daha iyi takım olan Detroit Lions’ı zorlukla da olsa yendi. Green Bay Packers da yenince aradaki bir maçlık fark devam etti.

Lions karşısından zorlanmanın önemli bir sebebi, WR ve daha önemlisi ünlü returncü Devin Hester’in punt dönüşünde TD’a giderken bizzat punter tarafından düşürülmesi değil, ilk yarıda defansın kendisinden beklenmeyen kötü performansıydı. Devre arası sakin adam Lovie Smith’in defans oyunculara sinirlenmesi (Lovie gibi sakin bir adamın nasıl sinirlenebileceği ABD medyasında çeşitli esprilere malzeme oldu) ve ikinci yarıda Bears defansının sadece 55 yarda izin vermesiyle maç kazanıldı. Böylece Loviecillin bu sezon hücuma koşu tedavisi uyguladıktan sonra defansa da motivasyon tedavisi uygulamış oldu.

Sezon öncesinde Bears’ın ancak Detroit Lions’ı geçebileceği esprileri yapılıyordu. Baş koç Lovie Smith de Chicago’nun en nefret edilen spor kişiliği sayılıyordu, çünkü Chicago Cubs’ın genel meneceri Jim Hendry’i en azından Cubs’ın ezeli düşmanı Chicago White Sox’lular seviyordu. Şu aşamada ise Lovie Smith’in yılın koçu ödülüne aday olabileceği konuşuluyor.

Ancak bu haftalık Lovie Smith’i yerinde bırakalım ve haftanın rakibi New England Patriots’un koçu Bill Belichick’e bakalım. Kendisi BBC yorumcusu Neil Reynolds tarafından Amerikan Futbolu’nun Alex Ferguson’u olarak gösteriliyor. Yazı da bu:

http://www.bbc.co.uk/blogs/neilreynolds/2010/12/bill_belichick_the_nfls_very_o.html

1952’de doğan Bill Belichick’in öyle çok parlak bir oyunculuk yaşamı yok. Önemsiz bir üniversitenin takımında TE’lik ve aynı zamanda lacrosse ve squash oyunculuğu ve ekonomi bölümünden mezuniyet. Mezuniyet sonrası haftada 25 dolara Baltimore Colts takımının koçu
Ted Marchibroda’nın yanında asistanlık ile başlayan serüveni halen devam ediyor. 2000’den beri Patriots’un baş koçu ve 2001, 2003 ve 2004’de NFL şampiyonlukları var.

Belichick teorik olarak en iyi kadroya sahip değil, ama takım önce gelir felsefesiyle en iyi takıma sahip. Bu sezon da 2000’lerdeki 3 Superbowl galibiyetinin posterlerini soyunma odalarından kaldırarak ciddiyetini belli etti. Neil Reynolds tarafından Alex Ferguson’a benzetilmesi ise sadece takımın başında uzun süredir kalması değil, karakterlerinin de aksilik, suratsızlık, medyayla iyi geçinememe ve problemi oyuncuları acımadan gönderme açılarından benzemeleri.

Herhangi bir sayısal karşılaştırma yapmaya gerek duymuyorum. New England Patriots maçı açık ara bu sezonki en zor maç, Patriots elbette favori. Yenilgi yazılabilecek bir maç, daha çok da Super Bowl’a çıkılırsa neler olabileceğini gösterecek bir maç. İzleyip göreceğiz.