Ezeli rakipler Chicago Bears ile Green Bay Packers arasındaki NFC Finali’nde gülen taraf yeşil sarılı ekip oldu. Son dakikaları oldukça heyecanlı geçen maçta Bears’ı 21 – 14 yenen Packers, Super Bowl’a yükseldi.

Pazar günkü maça kadar playoff kariyerinde şimdiden NFL rekorları kıran Aaron Rodgers her ne kadar en iyi maçlarından birini çıkarmasa da maçı bir touchdown koşusu ve kritik bir tackle ile tamamladı. Yaptığı interception sonrasında Ben Urlacher’ın koşusunu engelleyen tackle’ı yapan Rodgers maç sonrasında kendine duygularını soran muhabire, “Bu bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi. İnanılmaz bir duygu. Şuanda aklıma söyleyecek başka söz gelmiyor.” dedi.

Her ne kadar Rodgers beklendiği gibi oynamasa da ve punter Tim Masthay’e oldukça iş düşse de üç interception yapan Packers defansı maça damgasını vurdu. 153 kiloluk BJ Raji’nin interception sonrası yaptığı touchdown koşusu görülmeye değerdi.

Maçı bitiren hamle ise Packers cornerback’i Sam Shields’ın, Packers 29 yard’ında Bears QB’si Hanie’in dördüncü haktaki pasını kapmasıyla geldi. Böylece Packers, wildcard’da olduğu gibi savunmanın interception’ıyla mutlu sona ulaşmış oldu.

Chicago Bears açısından, ezeli rekabatin 182.randevusunda hiçbir şey istedikleri gibi gitmedi. Son çeyreğe kadar sayı dahi yapamayan Bears’da takımın as QB’si Jay Cutler eleştiri oklarının hedefi oldu.

14 pas denemesinin sadece altısında başarılı olabilen Jay Cutler, dizinden sakatlanarak maçı yarıda bıraktı. Maç esnasında izleyenler Cutler’ın hangi pozisyonda sakatlandığını dahi anlayamadı.

Cutler sonrası oyuna giren 39 yaşında Todd Collins de dört pas denemesinde de başarılı olamayınca sahne üçüncü oyun kurucu Caleb Hanie’e kaldı.

2008 yılında draft edilmemiş bir oyuncu olarak Bears’a katılan 25 yaşındaki Hanie, Bears hücumunu sürükleyerek takımını oyuna ortak etti.

Bir touchdown pası ve iki interception ile maçı tamamlayan Hanie, son hücumda takımını Packers, 29 yardına kadar getirse de attığı interception ile maçı sonlandırmış oldu.

Yazan: Haber Servisi