NFL’de bu hafta sonu oynanan maçlarla konferans finallerindeki eşleşmeler şekillendi. AFC’de çoğu kişiye göre favori olarak gösterilen Baltimore Ravens’ı geriden gelerek 31 – 24 yenen Pittsburgh Steelers finale çıkarken, Pazar günü oynanan maçta Patriots’ı geçen Jets, Steelers’ın rakibi oldu.

Wildcard haftasında Peyton Manning ve Indianapolis Colts’u eleyen New York Jets’de oyuncular ve teknik ekip Patriots maçından önce oldukça iddialı açıklamalar yapmıştı. Özellikle head koç Rex Ryan’ın Bill Belichick’e meydan okuması ve CB Antonio Cromartie’nin Tom Brady’e ağır sözler sarf etmesiyle herkesin tepkisini çeken Jets’in üzerinde oluşan baskı Patriots’ı 28 – 21 yenmesine engel olmadı.

Sırasıyla Peyton Manning ve Tom Brady’nin takımlarını eleyen New York ekibi şimdiki hedefini AFC’nin en iyi üçüncü quarterback’i olan Ben Roethlisberger’ın takımını elemek olarak belirledi.

Tom Brady’ye ard arda üçüncü playoff mağlubiyetini yaşatan New York Jets’de head koç Rex Ryan, ezeli rakiplerini yendikleri karşılaşmada “İmkansız görevde şimdi üçüncü round’dayız.” açıklamasını yaptı.

Henüz ikinci yılında olup playoff kariyerinde şimdiden dört galibiyet ve bir mağlubiyet bulunan Mark Sanchez maçı 194 yard pas ve üç touchdown ile tamamlarken, maç sonrasında “Patriots’a bütün hafta saygılı davrandık, en azından benim yorumlarım bu yöndeydi.” dedi.

Tüm hafta Patriots ve Jets oyuncularının karşılıklı açıklamalarıyla gerilen ortamdan sağ çıkan New York Jets’in iki sezon önceki şampiyon Pittsburgh Steelers’ı yenip Super Bowl’a çıkabilecek mi yoksa geçen sezon olduğu gibi playoff macerasını AFC Finalinde mi sonlandıracak hep birlikte göreceğiz.

Yazan: Haber Servisi