Bu sezon her bakımdan kariyerinin en kötü sezonlarından birini geçiren Minnesota Vikings’in efsanevi quarterback’i Brett Favre emekliye ayrılıyor. Daha önce iki defa emeklilikten dönen ve her sezon sonunda Amerikan futbolunu bırakıp bırakamayacağı gündem konusu olan 41 yaşındaki oyuncunun kararı bu sefer ciddi gibi.

Geçtiğimiz hafta takımının Detroit Lions’a 20 – 13 yenildiği maçta sakatlığından dolayı kenarda oturan Favre, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Artık zamanının geldiğini biliyorum. Artık bitti. Hiçbir pişmanlığım yok. Bunu söyleyerek Amerikan futbolunu bırakabilecek çok fazla oyuncu düşünemiyorum. Birey ve takımlar bazında kariyerim hayal ettiğimin çok daha ötesindeydi.” dedi.

2008 ve 2009 sezonları sonunda da emekli olduğunu açıklayan, “Bu karar benim için hiç kolay olmadı. Biliyorum tüm yıl boyunca, ‘Ağustos’u, Eylül’ü bekleyelim öyle görelim’ diye yorumlar yapanlar çıkacak. Benim için bu önemli değil, artık zamanı geldi.”

Favre’ın emeklilik kararırında haklı olarak hatırı sayılır bir kesim şüphelenmekte. Ancak bu sefer öncekilerden farklı olarak, Favre’ın geri döndüğünde onu isteyecek bir takım bulamama durumu var. Minnesota Vikings’in önümüzdeki sezon 42 yaşında olacak Favre ile değil yeni bir QB ile yeniden yapılanmaya gideceği konuşuluyor.

Bakalım bu sezon 19 interception atan ve QB yüzdesi kariyerinin en düşük oranı olan 69.9’a gerileyen Favre’ın rekorlarla dolu kariyeri bu şekilde sona erecek mi?

Yazan: Haber Servisi