Dört defa Pro Bowl’a seçilmiş olan ve Chicago Bears ile New York Giants formaları altında Super Bowl şampiyonluğu yaşamış olan Dave Duerson, 50 yaşında intihar ederek hayata gözlerini yumdu. New York Times’ın haberinde Duerson’ın ölmeden önce yakınlarına telefonundan mesaj göndererek öldükten sonra beyninin çeşitli hastalıklar olabileceği ihtimaliyle incelenmesini talep ettiği bildirildi.

Bears’ın eski QB’si Jim McMahon, Duerson’ın yıllarca Amerikan futbolu oynayıp kafasına aldığı darbeler sonucunda beyninden sorunlar yaşadığını ve depresyonda olduğunu dile getirdi.

Chicago Bears, Cuma günü yapılan açıklamada Duerson’ın ölümünü büyük şaşkınlık ve üzüntü içinde karşıladıklarını dile getirirken Duerson’ı “takıma ve Chicago’ya büyük katkılarda bulunan bir isim” diye nitelendirdi.

Dave Duerson, 1983 yılı NFL Draftı’nda Bears tarafından üçüncü turdan seçilmişti. NFL kariyeri öncesinde Notre Dame Üniversitesinde kilit bir defans oyuncusu olan Duerson, 1985 yılının efsanevi Bears kadrosunda Mike Singletary, Dan Hampton ve Richard Dent gibi Hall of Fame üyesi yıldızlarla beraber yer almıştı.

Bears ile yollarını ayırdıktan sonra New York Giants ile anlaşan Duerson 1990 yılında Giants ile bir Super Bowl daha kazanmıştı. Başarılı oyuncu 11 yıllık kariyerinin son üç yılında Arizona forması giymişti.

Chicago Bears “Bu gün Dave’i seven herkes için zor bir gün. Onu özleyeceğiz. Dualarımız ailesiyle birlikte.” açıklamasını yaparak eski oyuncusuna olan vefasını göstermiş oldu.

Yazan: Haber Servisi