Denver Broncos takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan yıldız cornerback’i Champ Bailey ile dört yıllığına anlaşarak başarılı oyuncuyu takımda tutmayı başardı. Bailey’nin yeni kontratının 40 milyon dolar civarı olduğu belirtildi.

Free agent olarak marketteki teklifleri değerlendirip daha yüksek bir ücrete başka bir takımla anlaşması olası olan Bailey, yaptığı açıklamada, “Hazır gibi gözüken ancak hazır olmayan ve beni kötü bir duruma sokabilecek bir organizasyona gidebilirdim çünkü alışmadığım bir yerde alışmadığım yüzlerle bir arada olma ihtimalim vardı.” dedi.

“Bu ihtimalleri düşündüm, boşa çıkıp diğer teklifleri değerlendirmeyi düşündüm ancak sonunda bu takımımı unutmamı sağlamadı. Artık takımın başında yeni isimler var. Head koç Josh McDaniels ayrıldıktan sonra işler rayına oturdu.” diyen Bailey ayrıca free agent olmayı denememesinin bir diğer sebebi olarak da oyuncuların greve gitme durumunu olduğunu belirtti.

Lockout riskinden çekinip yedi sezondur oynadığı takımda kalan Bailey ligin rakibini en iyi kilitleyen cornerback’lerden biri olarak nam salmış durumda.

32 yaşındaki oyuncu bu sezon 10.defa Pro Bowl maçını oynarken cornerback’ler açısından bir rekora imza atmıştı. Bailey’nin şuan kariyerindeki tek eksiklik ise bir Super Bowl maçı.

“Ödüller bahsettiğinizde, bunlar kariyerinizi hatırlamak için eve götürebileceğiniz şeyler, en önemli şey ise bir şampiyonluk yüzüğü. Bir yüzük kazanmak istiyorum ve bunu Denver’da başarmak istiyorum.” diyen Bailey’nin Broncos’da bu amacına ulaşıp ulaşamayacağı büyük merak konusu.

Görünen o ki 12 sezonluk NFL kariyerinde sadece üç defa playoff gören Bailey, yeni head koçu John Fox ile Broncos’un Super Bowl’a çıkabileceğine inancı tam.

Yazan: Haber Servisi