TAFL ikinci haftası ertelenen iki maç dışında tamamlandı ve maç sonuçları tahminlerin dışına çıkmadı. İstanbul deplasmanında Red Deers, Cavaliers’ı rahat bir skorla geçti ve İTÜ deplasmanda Crows’a farklı bir skorla boyun eğdi. Ankara’da saha koşullarından dolayı ertelenen maçlar ise ileri bir tarihe alındı. Gelelim üçüncü hafta TAFL  tahminlerine…

Öncelikle yazdığım yazılar ile alakalı olarak ufak bir açıklama yapma gereksinimi duyuyorum. Mümkün olduğunca tarafsız yazmaya çalıştığım bu yazılarda amaç kesinlikle bir takıma ve ya bir kaç takıma yönelik eleştiri değildir. Sadece kendi oynadığım takım olan Gazi Warriors maçlarında ”yanlı kalem” olarak anılmaktayım, bu da hak verirsiniz ki doğaldır.

Boğaziçi Sultans – Hacettepe Red Deers
19 Mart 2011 | Uçaksavar Sahası | 12.30

Aslına bakıldığında Boğaziçi takımı Red Deers’a göre kapalı kutu konumunda. Sultans takımının geçen hafta Ankara Cats deplasmanı ertelendi. Red Deers ise son şampiyon Cavaliers’ı rahat bir skorla geçerek bu haftaya moralli girdi. Çok bariz ve açık bir güç farkının olduğu söylenemez fakat Red Deers takımında git gide form tutan eski oyuncular maçlar da belirleyici bir üstünlük sağlıyor. Defans anlamında Sultans’a oranla daha iyi bir kadroya sahip olan Red Deers takımı, maçı çok zorlanmadan alacaktır.

Sultans’ın dikkat etmesi gereken en önemli nokta dış koşular. Ki bu da zaten İstanbul ekibinin en büyük zaafı. Containler iyi yer kapatırsa Red Deers dive oyunlarıyla orta alana yönelecektir fakat #5 QB Ozan’ın uzun paslarının yaratacağı tehlike unutulmamalı. Sultans ofansı için Red Deers DE’leri ve cornerback’leri Slant paslara ve off-tackle koşulara dikkat ederse eğer uzun paslar dışında bir opsiyon kalmıyor. Uzun paslar için ise Sultans QB’si yetersiz kalabilir. Favorim Red Deers.

İstanbul Cavaliers – ODTÜ Falcons
20 Mart 2011 | Marmara BESYO Stadı | 14.00

Son şampiyonda kanayan yara büyümeye devam ediyor ve ilk iki hafta sonunda iki mağlubiyetle lige başlangıç yapan Cavaliers’ın rakibi Falcons. ODTÜ Falcons lige DAÜ Crow’s galibiyetiyle başladı ve 2. hafta oynayacakları Warriors maçı ertelendi. Falcons maça dinlenmiş ve diri bir kadroyla çıkacakken, Cavaliers’ da sakatlanan oyuncular bulunmakta. Fiziksel bakımdan tam anlamıyla dinlenemeden maça çıkacak olan Cavaliers bir yenilgi daha alırsa ilk 4 şansını neredeyse kaybedecek ve playoff oynayarak yarı final şansı kovalayacak.

Falcons ise artık bu sene şampiyonluğu kovalamak istiyor. Sağlam defansına ofans takımı da ayak uydurursa eğer bu maçın mutlak favorisi Falcons olacaktır. Spread Option formasyonunu geçen sene bir kez durdurmayı başaran Falcons bu sene kendinden daha emin ve istekli olacağını düşünüyorum. Maça B takımdan takviyelerle 30 kişiyi tamamlayıp çıkan Cavaliers’ı oldukça zor bir maç bekliyor olacak. Defansta özellikle cornerback ve linebacker bölgesinde oldukça sıkıntı yaşayan Cavaliers takımı, hızlı Falcons RB ve WR’larını durdurmakta zorlanacaktır. Favorim Falcons.

DAÜ Crows – Ankara Cats
20 Mart 2011 | Doğu Akdeniz Üni.Stadı | 10.00

Bu maç, Ankara Cats takımı için ölüm kalım maçı niteliğinde. Belki de ligin henüz başında neden böyle bir durum olsun ki diyeceksiniz ama ; playout oynamamak için Cats’in bu galibiyete çok ihtiyacı olacak. İlk hafta ligin genç kadrolu ekibi İTÜ’ye yenilen Cat’s takımı bu hafta Crows’u yenemezse sıkıntı çanları çalmaya başlayacak. Çünkü önlerinde ki diğer ekipler hem yıllardır bu ligde oynayan hem de çok tecrübeli kadroya sahip takımlar. Crows diğer ekiplere kıyasla Ankara Cats’in daha dişine göre bir takım olacaktır. Alınan sonuçlara bakıldığında ise Kıbrıs temsilcisi sayı bulmakta zorlanmıyor fakat defansın bazı noktalarında sıkıntılar göze çarpmakta. İTÜ maçı için olmasa da ODTÜ maçında bu açık bir şekilde göze çarptı. Dış koşuları iyi kapattığı sürece Crows takımı dive’dan yard vermeyecektir.

Uzun paslar ile sayı bulma şansı yakalayabilir Cats. Fakat bütün maç nasıl bir oyun felsefesi izleyecekler emin değilim. Crows ise spread option ile sahaya çıkacaktır. Yıllardır alışa geldiğimiz sistemin durdurulması zor olsa da, diri bir DL karşısında sıkıntı yaşayacaklardır. Pas oyunlarıyla sayı bulması oldukça zor olacak Crows takımının fakat zone ve counter koşuları oldukça fazla yard kazandıracaktır. Çekişmeli geçse de favorim Crows.

İTÜ Hornets – Gazi Warriors
20 Mart 2011 | İTÜ Maslak Stadı| 13.00

Lige bir yenilgi ve bir galibiyetle başlayan Hornets, Warriors karşısında gerçekten zorlanacaktır. Geçen seneki kadrosu neredeyse tamamen değişen ve takımın ismininde eskisi gibi Hornets olması kararlaştırılan İTÜ bu sene playout oynayacak iki takımdan biri olacaktır. İkinci haftayı dinlenerek geçiren Warriors da ise alınan Red Deers galibiyeti moralleri en üstte tutuyor. Hem double wing hem de spread option formasyonuyla sahaya çıkan Warriors takımı rakip defansları epey zorlamakta. İlk maçında tribünleri epey neşeli ve dolu olan Warriors, bu maçta da tribün desteğini alarak maça çıkacak. Defans olarak, DL’da ki ufak tefek problemler dışında diğer mevkilerin dinamo gibi işlediği Warriors maçın mutlak favorisi.

Sakatlıksız bir hafta dileğiyle…