NFL tarihinde tüm zamanların en çok maç kazanan koçları sıralamasında 6.sırada yer alan Marty Schottenheimer, head koçluğa geri döndü. Tecrübeli koç UFL takımlarından Virginia Destroyers’ın koçu ve genel menajeri konumuna getirildi.

Marty Schottenheimer, Amerika’nın NFL’den sonraki ikinci popüler ligi olan UFL’de koçluk yapacak olması büyük yankı uyandırdı. 67 yaşındaki head koç, en son 2006 yılında San Diego Chargers’ı çalıştırmış ve 14-2’lik bir sezonun ardından genel menajer A.J. Smith ile olan problemleri yüzünden görevine son verilmişti.

Schottenheimer, yaptığı açıklamada, “Destroyers’ın başına geçtiğim için çok heyecanlıyım ve saha kenarına bir an önce dönmek için can atıyorum.” dedi. Virginia ekibine kendisine gösterdikleri ilgi için teşekkür eden başarılı koç, “Taraftarlara söz veriyorum, onların desteğinin karşılığını, sahadaki müthiş takımla vereceğiz. Onlara gurur duyacakları bir organizasyon vereceğiz.” açıklamasını yaptı.

Tecrübeli head koçun NFL kariyerinde, Cleveland, Kansas City, Washington ve San Diego’da geçirdiği günlerden 200 galibiyet, 126 mağlubiyet ve bir beraberliği bulunuyor.

Sekiz division şampiyonluğu bulunan Schottenheimer’ın başında olduğu takımların en eleştirilen yönü ise playoff’lardaki başarısızlığı. Normal sezondaki 200 galibiyete rağmen Schottenheimer’ın takımlarının playoff’larda 5 galibiyet ve 13 mağlubiyeti bulunuyor.

Öte yandan Schottenheimer’ın yeni takımı Virginia Destroyers, Florida Tuskers’ın kadrosundan oluşuyor.. Geçtiğimiz yıl, UFL’in ilk iki şampiyonluk maçında boy gösteren Florida Tuskers, Virginia’ya taşınmış ve adını Destroyers olarak değiştirmişti.

Schottenheimer’ın, NFL’de eski asistanı Paul Hackett’ı hücum koordinatörü ve quarterback koçu olarak Destroyers’a getirme isteğinde olduğu belirtiliyor.

Yazan: Haber Servisi