2011 NF Draftı’na saatler kala birinci sıradan seçme hakkı bulunan Carolina Panthers halen hangi oyuncuyu seçeceği konusunda kararsız.

Carolina ekibinin yeni head koçu Ron Rivera yaptığı açıklamada “Bu seçim benim koçluk kariyerimin başına damgasını vuracak.” derken, genel menajer Marty Hurney ise seçimin öneminden dolayı bir sürü uykusuz gece geçirdiğini dile getirdi.

Şuan için Amerikan basını Auburn’un yıldız quarterback’i Cam Newton’ı Panthers’ın birinci sıra seçimi olarak gösterirken, Panthers henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene draft’ta sürpriz bir şekilde ikinci tura düşen Jimmy Clausen, Panthers tarafından seçilmiş ancak başarılı kolej oyuncusu ilk sezonunda Carolina ekibinin beklentilerini karşılayamamıştı.

Geçtiğimiz sezon sadece iki galibiyet alabilen Panthers, ilk sıra seçimine aday diğer oyuncular ise Georgia’nın receiver’ı A.J. Green, Louisiana State’den cornerback Patrick Peterson ve Alabama’nın defensive end’i Marcell Dareus’dan oluşuyor. Panthers’ın bu dört oyuncu dışında birini ilk sıradan seçmesi çok büyük bir sürpriz olarak karşılanacak.

Genel menajer Marty Hurney, son yaptığı açıklamada “Asla ileride ne olacağını bilemezsiniz.” diyerek, seçimleriyle ilgili ipucu vermezken daha önce yaptığı açıklamada takımı geliştirmek için en önemli pozisyonun quarterback pozisyonu olduğunu dile getirmişti.

Bakalım Panthers, Jimmy Clausen’den erken vazgeçip Cam Newton’a yönelecek mi yoksa ilk sıra seçimini başka bir pozisyondan yana mı kullancak, hep beraber göreceğiz.

NFL Draftı, Türkiye saati ile Cuma sabahı saat 03.00’da gerçekleşecek. Draft’ta Panthers’ın ardından sırasıyla Denver Broncos, Buffalo Bills, Cincinnati Bengals ve Cleveland Browns seçimlerini yapacak.

Yazan: Haber Servisi