Milyonlarca NFL sever karara vardı, Madden NFL 12’nin kapağında yer alacak yıldız açıklandı. Cleveland Browns’ın running back’i Peyton Hillis, oylamanın finalinde daha önce Madden NFL 04’ün kapağında yer alan Eagles’ın yıldızı geçerek Amerikan futbolu dünyasını bir kez daha şok etti.

Geçtiğimiz sezon 1,100 yard koşan ve 11 touchdown yapan Peyton Hillis, uzun yıllar sonra NFL’de bu kadar başarılı performans gösteren beyaz bir running back olmuştu. Kapak için fotoğraf çekimleri tamamlanan Hillis yaptığı açıklamada, “Bu benim ve ailem için çok şey ifade ediyor” dedi.

21 Mart’tan 27 Nisan’a kadar süren oylamada toplam 12.7 milyon oy kullanıldı. Michael Vick, finalde kullanılan oyların yüzde 34’ünü alırken Peyton Hillis oyların yüzde 66’sını aldı. Genel oylamaya 10.sıradan yedinci sıradan giren Hillis, Ray Rice, Matt Ryan, Jamal Charles, Aaron Rodgers gibi isimleri eleyerek herkesi şaşırtmıştı.

Kapak çekimleri New York’da Times Meydanında yapılırken Peyton Hillis taraftarlara teşekkürleri sundu ve ekledi, “Madden lanetinden korkmuyorum.”

Başarılı oyuncunun gelecek sezon Madden lanetinden etkilenip etkilenmeyeceğini hep beraber göreceğiz ancak şu bir gerçek ki bir sezon önce çoğu kişinin adını bilmediği bir oyuncunun bu kadar kısa zamanda geldiği nokta herkesi şaşırtmış durumda.

Peyton Hillis, 2010 sezonu öncesinde Denver Broncos’dan Cleveland Browns’a takas yoluyla gönderilmişti. Denver Broncos, Cleveland’dan quarterback Brady Quinn’i almak için Hillis’in yanında 2011 NFL Draftı 6.sıra seçim hakkı ve kaçıncı tur olduğu henüz kararlaştırılmayan 2012 NFL Draftı seçim hakkı göndermişti. Şimdi, Peyton Hillis, Madden kapağında yer alırken Brady Quinn, Denver Broncos’un üçüncü quarterback’i konumunda.

Yazan: Haber Servisi