Üçüncü haftaya soru işaretleri ile giren Giants, bu haftanın favorisi Eagles karşısında 29-16’lık bir skorla evine döndü. Eagles ile evlerinde oynamak her zaman Giants için bir meydan okuma olayı oluyor. Sanırım bunun en büyük nedeni ayni division’da olmaları ve şehirlerin birbirine çok yakin olmasından taraftarların kolayca seyahat edip takımlarını rakip sahada da desteklemeleri. Kendi evlerinde Eagles’ı yenmek tabi ki Giants’a inanılmaz bir rahatlık verecektir. Umarım üçüncü haftada gösterdikleri bu performansı haftaya Cardinals karşısında da rahatça sahaya koyarlar.

Maçın özetine gelirsek;

İlk çeyrek 14-3 Giants’ın üstünlüğü ile bitti. Manning’in Jacobs’a pası ilk touchdown’ı ve son dakikalarda attığı kısa pastan sonra, Eagles savunmasının durdurmayı başaramadığı Cruz’un yaklaşık 70 yardlık koşuşu ikinci touchdown’ı getirdi.

İkinci çeyrekte sahada Eagles’ın baskısı vardı. İki alan golü ve two minute warning’den sonra McCoy’a gelen pasla touchdown’u yakalayan Eagles, ilk yarıyı 14-13 ile Giants’ın gerisinde bitirdi.

Üçüncü çeyrek Eagles aldığı tek alan golüyle, Philadelphia’yı 16-14 öne geçirdi. Bu çeyrekte maçın seyredilmesi en güzel anlarından biri oynandı. Üçüncü çeyreğin bitmesine son dakikalar kala Eagles hücumu bir ve goal oynadı. Almaları gereken sadece 2 yard idi. Bir yardlık bir koşu Eagles’ı iki ve goal’a getirdi.

Bu arada Giants savunması defensive offside aldı ve zor olan durumu kendisi için biraz daha imkansızlaştırdı. Tamam yedik touchdown’ı derken, Giants linebacker’ı Boley’i Vick’in tepesinde gorduk. Eagles üç ve goal’deyken savunma bu seferde fullback Schmitt’i durdurmayı başarıyor ve Eagles bu kadar yakından alan golü ile ayrılmak zorunda kalıyor. Savunma şapka çıkartılacak oyunu ile alkışı hakkediyor.

Son çeyrekte Giants’ın yeni gözdesi WR Cruz’un 28 yard’lık touch down pass’ı ve üstüne extra iki puanlık Jacobs koşuşu NY takımına 8 puan getirdi. Bu arada Vick sağ elini kırdığından dolayı, yerini Kafka’ya bıraktı. Maç sonrasında yaptigi açıklamada Giants savunmasının kendisine gerektiğinden fazla sert davrandığında yakınan Vick son iki maçını da sakatlanarak bitirememeyi başardı. Vick’in solak olmasından dolayı haftaya kadar bir probleminin kalmayacağını umuyorum. Ne de olsa ligdeki izlemesi en zevkli QB kendisi.

Maçın sonlarında Manning’in kısa pası ile topu alan Bradshaw, 18 yardlık koşu ile takımına bir skor daha getirdi ve maç 29-16 Giants zaferi ile bitti.

(Daha profesyonel istatistikler icin www.nfl.com i bir zahmet ziyaret ediniz)

Her sene bir pro-bowler’ı takimina katıp “dream team” yaratmaya çalışan Eagles için 3.hafta ağır bir kayıp olarak kayıtlara geçecektir. Fakat ben yine de Vickin bir an önce iyileşip Eagles’ı yukarılara götüreceğini düşünüyorum.

Ahmad Bradshaw maç sonrası yaptığı açıklamada maçı çok güzel özetledi, “Eagles’ın çok iyi oyuncuları var fakat bizim çok iyi bir takımımız var” Bence Giants bu haftaki maçında bu sporun bir takım oyunu olduğunu kanıtlamış oldu. Tabi ki maçta öne çıkan oyuncular vardı

Victoria Cruz – 100 yard ve iki touchdown
Jason Pierre-Paul – 9 tackle ve iki sack
Aaron Ross – iki interceptions
Genel olarak savunma goal line stand’de Eagles hücumuna nefes aldırmadı diyebiliriz. Linebacker’lar Boley ve Williams adı öne çıkan diğer savunma oyuncuları oldu. Sonuca bunlar LT ve Strahan’ın velihatlari :)

Eli Manning’e gelince; kendisini Giants’a ilk geldiği günden beri sevmem zaten. Warner’in yerine sezon ortasında starter olması, O-Line ile hiçbir zaman iyi anlaşamaması, eblek bakışı, eblek koşusu gibi bir çok nedeni var . Elinin altında Jacobs, Bradshaw, Nicks gibi oyuncular olmasa ya da soyadı Manning olmasa bu kadar çok ses getirmezdi kesinlikle. Simdi bazıları 2008’de yüzüğü aldı diyecek. O sene Strahan önderliğindeki savunma olmasa, Giants’ın durumunu bir daha konuşalım derim. Bir mucize olsa da Vick’i bizim roster’a katsak ne güzel olurdu :)

Yazıyı bitirmeden Giants’ın WR sorununa değinmek istiyorum…

Manningham sakat (haftaya oynayıp oynamayacağı henüz belli değil)
Hixon sakat (sezonu kapattı)
Nicks sakat (haftaya oynayıp oynamayacağı henüz belli değil)
Clayton (Hixon’un yerine alındı, starter olup olmayacağı henüz belli değil)
Cruz (Manning’ın elindeki tek silah şuanda)
Stokey (starter olup olmayacağı henüz belli değil)

Hücum takımının savunma kadar iyi olabilmesi için çok acil Manning’ın yanına WR alınması gerektiğini düşünüyorum. Hazır Randy Moss free-agent olmuşken, emekli olmadan Giants ekibine çok yakışır kesinlikle.