Biricik NFL’imizde ikinci hafta maçları da oynandı, ve Green Bay 2-0 ile namağlup ünvanını korudu. Korudu ama NFL’in en iyi defensive backfield’ine (CB+S) sahip olması gereken takım iki maç üst üste 400 yard üstü pas yemiş oldu. Üstelik bu haftaki rakip daha NFL’de ikinci maçına çıkan QB’siyle geçen senin en rezil takımı Carolina Panthers idi. NFL Game Pass ile canlı seyrettiğim maçta bu yine arkadaşım Yusuf bana eşlik etti. “Son Super Bowl şampiyonu bir takımın Yusuf’la bu kadar ne işi olur?” diye soruyorsanız devam edin aşağıya, hep beraber görelim:

Maça Carolina Panthers iyi başladı. Daha ilk drive’da koluyla takımını ilerletti ve uzun bir drive’la ilk touchdown’u buldu. Ardından geçen hafta 108 yard return ile dikkat çeken Packers return’cüsü Randall Cobb fumble ile topu rakibe teslim etti. Buradan da üç puan buldu Panthers. Ardından Packers hücumu punt yapınca Panthers bir üç puan daha buldu.

İlk yarının %80’i bitmişti ve Packers daha doğru düzgün bir first down alamamıştı. Rakip topun iki tarafında coşmuş, galibiyete susamış Carolina seyircisi ise kendinden geçmiş bir şekilde İsa’nın dönüşüne şahitlik ettiklerini düşünüyordu. Ondan sonra Green Bay geçen senenin şampiyonu olmanın verdiği güvenle güzel bir drive ortaya koyup ilk yarıyı en azından 13-7 gibi yakın bir skorla geride kapadı.

Üçüncü çeyrek sırf Green Bay idi. Defensive Coordinator Dom Capers, rakibin çaylak oyun kurucusunun kafasını karıştırmak için zone blitz’lere yöneldi. üç interception atan Newton resmen bataklığa bulandı. Preseason boyunca gaza getirilen, ve maçın ilk yarısı kendini Batman falan zanneden Newton her hatasını aynı büyüklükle bir oyunla telafi etmeye çalıştı. Topu kaptırıp sonra sarı kart gören soccer oyuncusu misali battıkça battı.

Artık veteran bir QB olan Rodgers ise koçlarına, arkadaşlarına ve kendine güvenip sağlam adımlarla takımını galibiyete taşıdı. üçüncü çeyrekte Green Bay’den bir touchdown ve üç field goal izledik. Son çeyrekte Newton ve ekibi farkı tek skora indirse de Green Bay receiver’ı Donald Driver aynı geçen hafta gibi rakibin onside kick denemesinde topu kapınca maç sona erdi: 30-23.

Şimdi gelelim maçla ilgili notlarıma… (Not diyorum ama maç sırasında not falan tutmadım tabii, tırnaklarımı kemirmekle meşguldüm)

Cam Newton kariyerine iyi bir başlangıç yapmış olabilir, ama ağızdan salyalar akan arkadaşlara Bill Belichick’in güzel bir lafını hatırlatırım: “That’s a lot of talk from a team that just lost another game.”

Panthers DeAngelo Williams ve Jonathan Stewart gibi iki yetenekli koşucuya sahip olmasına rağmen olayı tamamen çaylak bir QB’nin ellerine bıraktı. Artık koç Ron Rivera hazırlık kampında benim görmediğim ne gördüyse… Biraz koşu desteği çocuğun elini rahatlatırdı halbuki.

Green Bay’in bence en önemli savunma oyuncusu Nick Collins, kafasına gelen bir darbe sonrası sedyeyle sahayı terketti. Any Given Sunday’in son maç sahnesindeki gibi sedyeden el salladı, ama maçtan sonra öğrendik ki Collins yaşadığı boyun sakatlığı nedeniyle aynı zamanda sezonun geri kalanına da el sallamış oldu. Aaron Rodgers’dan sonra takımın Super Bowl planlarına en büyük zarar verebilecek sakatlık gerçekleşti. Yedek Charlie Peprah iyi hoş ama NFL yazarları boşta olan eski Packer Darren Sharper’ın da faydalı olabileceğini düşünüyorlar. Benim fantastik fikrim ise Cornerback’liği Tramon Williams, Sam Shields, Pat Lee ve Jarrett Bush’a bırakıp, Charles Woodson’ı safety’ye çekmek. Yaşı da geldiydi zaten…

İki maçtır savunma sonradan toparlanıyor. Hiç toparlanamamaktan iyidir, ama daha takımın önünde Chicago, Atlanta ve San Diego gibi zor deplasmanlar var. Collins’in eksikliğiyle pas savunmasındaki boşluklar ortaya  daha da çıkabilir. İki maçtır bir tane touchdown hep hatayla bomboş bırakılmış bir adama gidiyor. Bunlar Super Bowl’a oynayan bir takımın dikkat etmesi gereken şeyler.

NFC North’da Green Bay ve Detroit 2-0, Chicago 1-1 ve Minnesota 0-2. Bu rakamlara fazla takılmayın. Detroit her an tepetaklak gidebilir, Vikings de toparlanabilir. Super Bowl lanetinin ise Green Bay’in kapısını çalıp çalmayacağı bilinmez. Sene başında ligin en zorlu division’ı olacağını düşündüğüm NFC North, tökezleyerek başladı.

Haftaya rakip Chicago Bears. Pas manyağı offensive coordinator’ları Mike Martz, Green Bay’in yaralı secondary’sini hedef alacak mı? Rodgers ve ekibi Brian Urlacher’ı kaç kere kendi endzone’una dayayabilecek? Devin Hester’dan ne zaman wide receiver olacak? Bunlar ve benzeri soruların bazılarının cevabını Pazar gecesi 11:30’da öğrenmek üzere, sağlıcakla kalın ve futbol zevkiniz azalmasın.