Kötü bir hafta daha geçirdik. 4. Hafta sonrası takımların nasıl bir sezon geçireceği aşağı yukarı belli olacaktır, dolayısıyla tahmin yüzdesi yükselecektir fakat benim bu hafta tahminlerimin kötü kalmasının sebebi tamamen açılan handikaplarla alakalı oldu.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y)

CHI Bears @ NO Saints – Over 47 (Y)
PHI Eagles @ ATL Falcons – ATL Falcons +1,5 (D)
CIN Bengals @ DEN Broncos – DEN Broncos -4,5 (Y)
ARI Cardinals @ WAS Redskins – WAS Redskins  -3,5 (Y)

Bears – Saints maçında açıkçası Bears hücumunun daha etkili olacağını düşünmüştüm. Fakat hücum çizgi hattı işlerin geçen seneden çok farklı olmadığını bize kanıtladı. J. Cutler toplam 6 kez çizgi arkasında yakalandı. Pas atma fırsatlarında da hep yoğun baskı altında oynadı. Koskoca ikinci yarıda sadcece bir FG yapabilen Bears toplam skorun 47 altında kalmasının en büyü sebebi oldu.

Bu hafta tek doğru tahminim Falcons galibiyeti oldu. Üçüncü çeyrekte Vick sakatlanıp çıkmasa bu tahminimin de yanlış çıkması muhtemeldi. Falcons maçı son çeyrekte M.Turner sayesinde kazandı. T.Gonzales’in de katıkısının altını çizmek gerekir. Eğer Eagles bu sene şampiyonluğa oynamak istiyorsa koşu savunmasına bir şeyler yapmak zorunda. Bu koşu savunması ile her maçta zorlanacaklardır.

Bengals maçını izleme şansım olmadı. Özetlerden ve istatistiklerden anladığım kadarıyla çaylak A.Dalton ve A.J.Green inanılmaz bir maç çıkarmış. Broncos özellikle 3. çeyreğin başında 17-3 öne geçtikten sonra rolantiye almanın sıkıntısını yaşamış. Yine de Broncos için bu kadar eksik ile alınan galibiyet başarıdır. Olan bizim handikaba oldu…

Redskins seçimim zaten bu hafta için en riskli gördüğüm tercihti. Maçın yakın bir skorla sonuçlanacağını ve hatta Redskins’in kazanacağını doğru tahmin ettim. Fakat yine handikapa yenik düştüm. Redskins bu sene savunmada ciddi olarak çok farklı gözüküyor. Özelikle koşu savunmalarını bu şekilde devam ettirebilirlerse sürpriz bir şekilde başarılı bir sezon geçirebilirler. Grossman şimdilik en zayıf halka gibi gözüküyor. İlk iki hücum denemesinde iki “interception” yapan Grossman sonradan toparlanınca maç dengelendi. Fakat Shanahan yönetiminden başarı bekleniyorsa Redskins’in batı yakası hücumuna uygun bir “Franchise QB” bulması şart. Grossman kesinlikle o kişi değil.

NFL 2011 Sezonu Toplamı
Doğru: 3
Yanlış: 5
Beraberlik: 0

NFL 2011 – 3. Hafta Tahminleri

GB Packers @ CHI Bears

Bu hafta FOX Sports ve ESPN America ekranlarında yayınlanacak maçlar üzerinden seçim yapmaya çalıştım. İlk maç NFL’in en eski rekabetlerinden biri; Packers vs Bears…

Packers ilk hafta açılış maçında Saints’i yüksek skorlu mücadelede geçmeyi başardı. O maçta S.O.S. veren Packers savunması geçen hafta Panthers karşısında da çok iyi gözükmedi. Yine de 3. çeyrekte devreye girerek oyunu Packers leyhine çevirmeyi başardılar. 4. çeyrekte skor 16-23 iken Panthers, Packers 3. yardından skor çıkarmayı başaramayınca maç koptu. Hücumda hatasız bir oyun çıkaran A.Rodgers ve genç koşucu J. Starks galibiyette önemli pay sahibi oyunculardı.

Bears ilk hafta Falcons karşısında evinde kazandıktan sonra, geçen hafta Saints karşısında kötü bir maç çıkardı. Özellikle Bears hücum hattı (OL), geçen sene olduğu gibi, Cutler’ı korumakta oldukça zorlandı. Cutler kısa pas için 3 adım attığında dahi kafasını kaldıramadan kendini yerde buldu.

Packers’a 42 sayı veren Saints savunması da pek pas baskısı (pass rush) yüksek olan takımlardan biri değildir. Packers savunması ise ciddi anlamda ligi bu işi en iyi yapan takımlardan biri. Bears bu maçta son şampiyon Packers’la başa çıkabilmek için defansının yardımına ihtiyaç duyacak. Çok başarılı olabileceklerini de düşünmüyorum.

Geçen sezon bu iki takım arasında oynanan son iki maçı Packers 7 sayı farkla kazanmayı başardı. Bu iki takım arasında oynanan son 7 maçta toplamda 40 sayının üzerine hiç çıkılmadı. Bu hafta da bu sonuçlardan farklı bişey yaşanacağını çok düşünmüyorum. İki savunma arasında geçecek düşük skorlu bir mücadele olacaktır. Ofansif  anlamda bir adım önde olan Packers maçı kazanacaktır. Bu hafta iki tahmini tek maçtan çıkarıyorum.

GB Packers -3,5
Under 45,5

ATL Falcons @ TB Buccaneers

İlk iki hafta NFC North ekiplerine karşı mücadele eden Bucs, ilk hafta kendi evinde Lions’a yenildikten sonra, geçen hafta Vikings deplasmanında, ikinci yarıda, 17-0’lık skordan gelerek maçı kazanmayı başardı. Vikings, A.Peterson’ı da oldukça etkili kullandığı ve topu kontrol ettiği maçta ikinci yarıda yanlış oyun stratejisi uygulayıp maçı son 30 saniyede verdikleri TD ile kaybettiler.

Bucs, L.Blount ve J.Freeman’ın son çeyrekteki etkili oyunu ile maçı döndürmeyi başardı. Bucs savunması ise koşu hücumunu durdurma konusunda ilk iki hafta sonunda ligin dibine demir attı. Bu hafta da M.Turner karşısında işleri hiç kolay olmayacak.

Falcons geçen hafta M.Vick’in sakatlanması ile son çeyrekte 10 sayı geriden gelip kazanmayı başaran bir diğer takım oldu. M.Ryan oldukça zorlandığı maçta, ikisi TE Gonzales’e olmak üzere, 4 TD pası atmasına rağmen maçın yıldızı koşucu M.Turner oldu… Bu haftaki eşleşmede M.Ryan nispeten daha rahat olacaktır çünkü Bucs “pass rush” ve “sack” istatistiklerinde ligin dibinde. Falcons, ilk hafta Bears karşısında ilginç bir şekilde M. Turner’ı kullanmaktan bir anda vaz geçmişti. Bu hatayı tekrarlamazlarsa bu hafta ofansif olarak rahat bir maç çıkaracaklardır.

Bu iki takım arasında oynanan son 5 maçı Falcons kazanmayı başardı. Bu maçta ilginç bir şekilde Bucs favori gösterilmiş durumda. Savunma anlamında hiç iyi gözükmeyen Bucs’ın bu maçı kazanacağını çok düşünmyorum. Falcons akıllı hücum ederse bu maçı saati de kontrol ederek rahat kazanacak güçte… 3. haftada da Falcons’dan devam…

ATL Falcons +1,5

PIT Steelers @ IND Colts

Steeelers ilk hafta 7 top kaybı yaptığı maçta en büyük AFC North rakibine ciddi bir farkla yenildi. Geçen hafta kendi evlerinde zayıf Seahawks’a skor izni vermeden rahat bir şekilde galip gelmeyi başardılar. B. Roethlisberger ve M.Wallace daha zayıf bir savunmaya karşı hünerlerini ortaya koymayı başardı.

Steelers savunması için ise fazla söze gerek yok; Seahawks hücumu 60 dakikalık mücadelede sadece 20 dakika sahada kalabildi ve maç boyunca sadece 8 kez ilk hakkı (first down) elde edebildiler. Steelers bu sefer koşu hücumunu da etkili kullanarak sıfır top kaybı ile maçı tamamlamayı başardı.

Colts ise P.Manning’in yokluğunda düşüşe devam ediyor. İlk hafta Texans karşısında ağır bir yenilgi aldıktan sonra geçen hafta da Browns karşısında yine fazla varlık gösteremeden yenildiler. Colts maç boyunca tek TD’ını maç koptuktan sonra son 30 saniyede yaptı. İlk haftada Texans karşısında ilk TD’ını son çeyrekte maç koptuktan sonra yapabilmişti. Bu hafta karşılaşacakları Steelers savunmasının çok kopmalardan vs etkileneceğini de düşünmüyorum. Colts koşu savunması #29, pas savunması #28…

P.Manning tek başına bu kadar etkili mi diye sormak gerekirse cevabım “Evet” olur… Manning rakip savunmayı okuma kabiliyeti ile ve yüksek pas yüzdesi ile topun Colts’ta kalmasını sağlıyordu. K. Collins’de tecrübeli fakat pas yüzdesi ve “Line of Scrimmage”da yaptığı müdahaleler konusunda Manning’le kıyaslanamaz konumda. Dolayısıyla Manning dönene kadar özellikle böyle güçlü rakiplere karşı Colts’un kazanma şansı minimumda olacaktır.

Steelers savunması yüksek handikapın üstesinden gelecektir. Steelers “power” koşu hücumu ile rahat bir galibiyet alacaktır.

PIT Steelers -10,5