TAFL’de geçtiğimiz sezonun finalisti Boğaziçi Sultans’da, 2007 yılından beri yapılan Eskiler-Yeniler maçı geleneğinde eski oyuncular ile yeni oyuncular karşı karşıya gelecek.

Maç saat 14:30’da Uçaksavar Stadında başlayacak. Eskiler takımının kadrosu oldukça geniş; ekipmansız dönemde oynamış, 15 sene önce bu spora başlamış oyuncularla beraber altı yılı aşkın tecrübeye sahip oyuncular eski kategorisinde yer alıyor. Altı yıl ve altındaki tecrübeye sahip olanlar ise yeniler takımında yer alacak.

Yeniler takımını takımın şu anki kadrosunun %95’ini oluşturuyor. Bu sebepten dolayı daha dinamik ve taze bir yapıya sahipler. Oyun tarzları ve playbook’ları Sultans’ın şu anki takımının birebir aynısı denebilir.

Eskiler takımında ise Bülent Emet, Oktay Çavuş, Bora Tamer Yılmaz, Malik Çelebi ve Alpan Rişvanoğlu gibi Türkiye’nin sayılı eski OL oyuncularıyla beraber; geçmiş yılların en iyi oyunkurucularından Fırat Ersanlı ve Veli Yıldız bulunuyor. RB’de ise eski oyuncuların iyi bildiği Ömer Güler, Ali Rıza Dikici ve Akif Suman gibi isimler yer olacak.

Erdem Özsalih ise Tight-End pozisyonunda sahada yerini alacak. Defans tarafında ise Ferhat Sezer, Gökhan Özsarı, Çağatay Baykallı, Uğur Ömür Kızıldağ, Sertan Yılmaz ve Barış Özertur gibi isimler var. Hilmi Çeltikçioğlu ülke dışında bulunduğu için katılması beklenmiyor. Eski takımının ofansif oyun tarzında ise fiziksel güç ön planda ve koşu merkezli bir yapı var, defansta ise yeni takımının 3-5 dizilimine karşılık 4-3 yapısını uygulayacaklar.

Bir nevi Boğaziçi Sultans’ın All-Stars maçı olan maç her sene olduğu gibi Amerikan futbolu severlere nostaljik anılar yaşatacağa benziyor.

Öte yandan, Boğaziçi Sultans 10 Eylül Cumartesi günü tüm gün sürecek bir etkinlikle resmi olarak sezonu açaçak. Sabah 10’da Etiler’deki Uçaksavar tesislerinde başlayacak olan antremanda Sultans oyuncularıyla beraber İstanbul Yeniçerileri oyuncuları değer ölçüm istasyonlarına girecekler.

Bu istasyonlarda 40 yard dash, şınav, barfiks, 2km koşu gibi değerler ölçülecek, önceden belirlenmiş standartlara göre oyuncu bazında değerlendirmeler yapılacak, off-season dönemi boyunca kaydettikleri ilerlemeler belirlenecek. Bu ölçümlere Boğaziçi Sultans takımına katılmak isteyen herkes açık olacak.

Yazan: Haber Servisi